[Frissítve] Új Windows 10 Alkotói frissítés előzetes PC-re (build 15060 & 15061)

Ezen a héten is dupláz a hajrában a Microsoft, az alig 2 napja megjelent build 15058 után rögtön itt a két építéssel frissebb 15060. Nem is csoda, hiszen a héten el akarnak készülni a Windows 10 Alkotói frissítésével (Creators Update). Mint legutóbb ezúttal is csak PC-n érhető el az új előzetes a Windows Insider Program tesztelői számára, mint általában mindig a gyors Insider beállításokat használva.

Javítások

Ezúttal is több hibát javítottak a fejlesztők, például magát a Gépház alkalmazást is érintette pár apróbb hiba, illetve a Microsoft Edge utolsó fennmaradó hibái is javítva lettek, amelyek főképp annak fejlesztői eszközeit érintették. Ami pedig a Surface eszközöket illeti, az a hiba is javítva lett, amely miatt ha SD kártya volt a gépben, az nem volt frissíthető az Alkotói frissítésre, vagy újabb előzetes verzióra.

Ismert hibák

  • Nem lehet új nyelvi csomagokat letölteni ezen az előzetesen. A meglévő korábban már telepített csomagok viszont továbbra is megmaradnak.
  • Amennyiben nem sikerül erre az előzetesre történő frissítés újraindítást követően 8024a112-es hibával, indítsuk manuálisan újra a gépet. Ilyenkor ha a gépünk egy időre látszólag nem reagál csak kapcsoljuk ki azt, majd kapcsoljuk vissza, és a frissítési folyamat végrehajtódik is.
  • Néhány esetben a "Some updates were cancelled. We’ll keep trying in case new updates become available" üzenet jelenhet meg Windows Update-ben amikor ezt az előzetes próbáljuk meg letölteni. Ha ez lenne a helyzet törüljük a következő regisztrációs kulcsot: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdateAuto Update\RequestedAppCategories\8b24b027-1dee-babb-9a95-3517dfb9c552
  • Néhány alkalmazás és játék nem indulhat el, a hirdetési azonosító rossz beállítása miatt. Főképp ez azokat a felhasználói fiókokat érintheti, amelyeket a Build 15031-ben hoztak létre. Ha annál régebbi, vagy újabb, a hiba nem öröklődik. A megoldás ha töröljük a következő kulcsot a regisztrációs adatbázisból: HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AdvertisingInfo
  • Egy hiba miatt nem jelenhet meg a Windows Update olyan főképp firmware frissítéseinek értesítései (pl. Surface eszközöknél), amelyek újraindítást igényelnek. Ezek telepítésekor érdemes szemmel tartani a Settings > Update & security > Windows Update oldalt.
  • [Játékok] Néhány hardveres konfiguráción a játékos sávban közvetítéskor megjelenő kép zölden villoghat. Ez a hiba a nézőknél nem jelentkezik, tehát sem a képet sem a minőséget nem befolyásolja, csupán csak számunkra van jelen.

Egyelőre nem egyértelmű, hogy ez lehet-e a végleges befutó, bár a fenti listában vannak olyan hibák, melyek egyértelműen azt sugallják, hogy nem. Mivel pedig még van idejük a fejlesztőknek (hiszen ez korábbi összeállítású rendszer), így több mint valószínű, hogy csak a jövőhéten kapjuk meg a végleges verziót. Egyébként ehhez az előzeteshez már készült magyar nyelvi csomag is, ugyanakkor az ismert hiba miatt az csak manuálisan telepíthető.

Forrás: MicrosoftFrissítés: Megjelent a build 15061

Még a hét utolsó napján rádobtak egy lapáttal a Windows fejlesztői, és megjelent a heti harmadik Windows Insider előzetes PC-re. Mint az látható ez csupán egyetlen építéssel frissebb mint a 24 órával sem öregebb társa, így jóformán alig van különbség. Egészen pontosan csak pár hibajavítás akad, az ismert hibák listája viszont teljes mértékben azonos a fentebb láthatóakkal.

Javítások

Ebben az előzetesben javításra került egy eddig ismeretlen hiba, amely miatt az MP4 videók lejátszáskor eltorzulhatotthattak. Javítva lett még a telepítési élményben (OOBE) egy összeomláshoz vezető hiba, amely új fiók létrehozásakor jelentkezett, ha rákoppintottunk a születésnap mezőre. Továbbá még a hiányzó VPN kapcsolatok kerültek kijavításra, valamint pár Direct3D 9 játék, amely nem indulhatott el a korábbi előzeteseken.

Forrás: Microsoft
Csevegés (eddig 8 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csepi 10 hó
A rendszer egy kis munkával magyarra állítható.Forrás:SolidRock-üzenőfal,és Wzor Twitter oldala.A langpack tartalmazza a magyart is.
Csicso82 10 hó
Szerintem még mindig sok a komoly hiba, pl. ez a játékmód egy kiemelt új fícsör illene rendben lennie. Természetesen a legfontosabb, hogy TUDNAK a hibáról.
geo59 10 hó
Rejtett tartalom:
https://cloud.mail.ru/public/DJ5E/eFY1cvJVQ/LP/x64/
magyarosítás 15061-hez
paradicsomleves 10 hó
Mi ez ez hogy alkotói update?
Anonymus 10 hó
paradicsomleves
"Windows 10 Creators Update" magyarra fordítva.
Fejlesztőknek szánt verzió.
De javítsatok ki, ha nem.
Csicso82 10 hó
#4 paradicsomleves - netről másoltam : Windows 10 Creators Update fókuszában az alkotói lehetőségek bővítése áll, konkrétan a 3D dolgokra is ráfeküdtek pl. a paint program is tud majd 3D-ben dolgozni stb. Tehát nem kimondottan a fejlesztés hanem a kreativitáshoz alkotáshoz fog rendelkezésre állni több eszköz.

Azért is néztem utána mert eddig az elnevezéssel nem foglalkoztam csak a listát olvastam hogy mi lesz benne mit változtatnak stb. de a végső koncepciót nem tudtam én sem.
Driver 10 hó
Az alkotói frissítés a "Creators Update" immáron biztos magyar megnevezése, tehát innentől ezt is fogom használni. Így már remélem érthető.
djbundy 10 hó
fast ring: Windows 10 Insider Preview 15063 (rs2_release)

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 4

ttpityu, greendoki, klrt, Balint69

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!