Megjelent a Windows 10 Creators Update és első nagyobb összegzőfrissítése

Tegnaptól estétől már elérhető a Windows 10 Alkotói frissítése (vagy Creators Update) a Windows Updat-en történő frissítés útján is. Mivel pedig ez a dátum egyben a javító keddet is jelentette, minden Microsoft termék megkapta jól megszokott javítócsomagjait, melyekben ilyenkor több biztonsági frissítés is megtalálható.


Ezek alól nem volt kivétel a Windows 10 Alkotói frissítése sem, amely megkapta igazából nem első (a megjelenés már volt a elérhető .11 és .13 alverzió), de a javító keddek szempontjából mindenképpen első összegző frissítését. A KB4015583 frissítés telepítésével pedig végül a rendszer verziószáma is megváltozik, egészen pontosan 15063.138-ra. A Microsoft ezúttal is megosztotta a frissítésben fellelhető változási listát, amely a következő:
  • Javítva egy időzónákkal kapcsolatos probléma.
  • Biztonsági javítások a következőkben: Scripting Engine, libjpeg image-processing library, Hyper-V, Windows kernel-mode drivers, Adobe Type Manager Font Driver, Internet Explorer, Graphics Component, Active Directory Federation Services, .NET Framework, Lightweight Directory Access Protocol, Microsoft Edge, Windows OLE.

De az immáron korábbi Windows 10 kiadás, az évfordulós frissítés is kapott foltozást, amely 14393.1066-ra változtatta a rendszer buildszámát. Illetve Windows 10 Mobile esetén a Microsoft oldala alapján a 14393.1083-as összegzőjavítás érkezett meg (de a gyakorlat mást mutathat), hiszen ebben az esetben csak április 25-étől válik elérhetővé az Alkotói frissítés, de sajnos kevesebb készülékre.

Ami az átfogóbb képet illeti, a Microsoft ezúttal furcsa mód nem osztott meg biztonsági összefoglalót, így pontosan nem tudható hány és mennyire súlyos rés került foltozásra. De mint mindig, valószínűleg minden támogatott Windows, illetve Office verzió kapott valamilyen jellegű frissítést ebben a tekintetben is. Ami pedig a támogatott rendszereket illeti, egynek ebben a hónapban végleg búcsút vettünk, ez pedig a Windows Vista.

Forrás: Update History

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ruzmoy 6 hó
vajon miért van az,hogy minden új win 10 verzió nem,alig vagy hibásan települ AMD alapú rendszerekre?
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!