Windows 10 Restone 3 Build 16179 PC és Build 15205 mobil előzetes

Új Windows 10 előzetes érhető el a gyors gyűrűn a Windows Insider Program tagjainak, PC-re valamint mobilra is. Előbbi esetén a 16179-es, utóbbinál pedig a 15025-ös buildszámú rendszer szerezhető be. A PC kiadás esetén ezúttal már akad némi újdonság is.


Újdonságok

Virtuális gép visszaállítása: A Hyper-V-ben létrehozott virtuális gépek esetén már lehetőség van "Checkpoint"-ok, vagy más néven "Snapshot"-ok létrehozására, amellyel bármikor visszaállíthatjuk virtuális gépünk állapotát az ezzel létrehozott korábbi állapotba. Így ha valami problémánk adódik, egyszerűen csak visszaállhatunk erre a pontra, így nem kell teljesen újratelepíteni a virtuális gépet.


Új energiakezelési mód: Ezúttal már mindenki számára bemutatkozik az egyelőre "Power Throttling" néven megnevezett funkció, amely már pár korábbi előzetesnél is fel-fel bukkant néhány felhasználónak. Ennek köszönhetően bizonyos esetekben akár 11%-kal is kevesebb energiafelhasználást is sikerült elérni a CPU esetén, így nem kérdés, hogy miért döntöttek úgy a fejlesztők, hogy mindenki számára elérhetővé teszik.


Serial eszközök Linux alrendszerben (PC Build 16176): Már a Linux-os alrendszeren keresztül is elérhetőek a Windows COM portok. Részletek erről itt olvashatóak.

Ismert hibák PC-n

 • Néhány esetben a "Some updates were cancelled. We’ll keep trying in case new updates become available" üzenet jelenhet meg Windows Update-ben amikor ezt az előzetes próbáljuk meg letölteni.
 • A Windows Defender ikonján történő dupla kattintás nem nyitja meg azt.
 • A Surface eszközök nem frissíthetőek, ha van SD kártya behelyezve. Ezt a problémát egy hamarosan érkező illesztőprogram frissítés megoldja.
 • Az Edge fejlesztői eszköztárának ablaka olykor nem kerülhet fókuszba.
 • A műveletközpontban olykor előfordulhat, hogy egy értesítés törlése az összes többit is törli. Ebből az állapotból újraindítással kiléphetünk.
 • A Windows Ink eszköztárról indított legutóbbi alkalmazások összeomolhatnak vagy újraindulhatnak.
 • A tradicionális és egyszerűsített kínai beviteli módszer nem működhet megfelelően.
 • A Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update lapjának megnyitásakor az alkalmazás összeomolhat.
 • A Win32-es mentési dialógus nem működik több program esetén sem. A hiba oka már vizsgálat alatt áll.

Ismert hibák mobilon

 • Egy szerencsére kevés eszközön jelentkező hiba miatt eltűnhetnek a szöveges üzenetek biztonsági mentései, egy szerver oldali probléma miatt.
 • Azok a tesztelők akik valamilyen 150xx buildszámú rendszerről frissítettek, azoknak a "Bluetooth és egyéb eszközök hozzáadása" részleg a beállításokban nem nyílhat meg.
 • A Beállítások → Rendszer → Névjegy részen belül hibásan jelenhet meg a másolásvédelem éve (2016 szerepel 2017 helyett).
 • Néhány eszközön váratlan leállás/újraindulás tapasztalható.

Mint ahogy azt mindig említjük, mivel előzetes, ráadásul ez esetben rendkívül korai állapotú rendszerekről van szó, így azokat ne telepítsük olyan eszközre amit mindennap használunk. Az előzetesekkel kapcsolatos tapasztalataitokat nyugodtan osszátok meg a hozzászólásoknál.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
geo59 6 hó
nálam ez a build alatt nem működik a posta és az áruház. esetleg jó tanácsok ?
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!