Windows 10 Redstone 3 előzetesek (Build 16184 és 16188)

Az elmúlt éjjel jelent meg a Windows 10 következő fő kiadásának a Redstone 3-nak egy újabb PC-s (build 16188) ás mobilos (build 15210) kiadása. Egyúttal pótolnánk a múltheti elmaradott build 16184-es PC előzetes újdonságait is, amiben megérkezett a My People eszköztár.

Windows 10 Build 16184


My People: Ebben az előzetesben végre megérkezett a My People sáv, amit a Microsoft még egy tavalyi előadáson mutatta be nyilvánosan. Alapvető lényege pedig, hogy még közelebb hozza hozzánk a számunkra fontos embereket. Ezt úgy éri el, hogy a tálcára rögzíthető szerettünk, vagy barátunk, esetleg munkatársunk, akár egy alkalmazás, amire ha rákattintunk egy eszköztárat nyit meg. Az eszköztárban pedig több módja jelenik meg annak, hogyan vehetjük fel a kapcsolatot az adott személlyel, a lényeg pedig, hogy a választott alkalmazás az eszköztárban nyílik majd meg. A későbbiekben ez jóval interaktívabb lesz, jelenleg csak a Skype, Posta és Kapcsolatok alkalmazás támogatja, de olyan népszerű közösségi alkalmazások is együttműködhetnek majd vele, mint a Facebook Messenger.

A Project Neon jelei: A fentebb látható videóban is személetesére kerül, hogy a Microsoft elkezdett kísérletezni a különböző megjelenésekkel alkalmazásokon belül. A Groove Zene már meg is kapott egy enyhe elmosott áttetszőséget.


Gmail fejlesztések a Posta alkalmazásban: A Posta alkalmazás már a Gmail fiókok esetében is képes az üzenetek szűrt megjelenítésére. Ehhez mindössze engedélyezni kell a fiókkal kapcsolatos beállítások frissítését, amikor a levelező rákérdez. Ez egyéb területeken is javít a Gmail-es fiókok kezelésében.

Windows 10 Build 16188


Edge PDF fejlesztések: Az Edge-ben megtalálható PDF olvasó képességei tovább bővültek. Így támogatást kaptak a PDF űrlapok, melyek így kitölthetőek, majd menthetőek vagy akár nyomtathatóak. A webjegyzetek már a PDF dokumentumok esetén is használhatóak, ugyanúgy mint a weboldalak esetén. Hosszabb dokumentumok esetén nagy segítség lesz, hogy már van tartalom jegyzék (ToC) támogatás, így gyorsan egy meghatározott fejezetre, vagy alfejezetre ugorhatunk. Ezeken kívül már a dokumentumok forgatása és a két oldalas megjelenítés is lehetséges.


Defender Application Guard: Bemutatkozik az Application Guard a Microsoft Edge-ben. Ez egy új böngészési módot biztosít a böngészőn belül, amely extra védelmet hivatott biztosítani a kártevők, valamint nulla napos fenyegetettségek ellen. Használatához először a Windows Features-ben (Windows-szolgáltatások), be kell kapcsolni a "Windows Defender Application Guard" pontot. A szolgáltatás bekapcsolását, majd újraindítást követően az Edge menüjében meg fog jelenni a "New Application Guard window" menüpont, amellyel egy új, elszigetelt böngészést biztosító ablak fog megjelenni.


Cortana menü a gépházban: A beépített digitális asszisztens beállításai ettől az előzetestől kezdve már a gépházban találhatóak meg külön főmenüpont alatt. A Cortana-val kapcsolatos beállítások Így már a keresővel is könnyedén megtalálhatók.


Nagyítót érintő fejlesztések: A gépház → Könnyű kezelés → Nagyító oldala kicsit kibővült és új funkciókat is kapott. Így a nagyító már képes a Narrátor kurzorát is követni a képernyőn; a Windows + Ctrl gomb és egérgörgő segítségével is nagyíthatunk, vagy kicsinyíthetünk; a nagyítás alapértelmezett módja és mértéke is megadható; valamint a nagyító gyorsbillentyűinek listája is a lap aljára került.


Frissítések: Egyrészt frissült a Windows Insider program ikonja, amely mostantól a tesztelők által szeretett "Ninjacat" lett. Ezen kívül a frissítések értesítésének felülete is némileg átalakult, egy kicsivel interaktívabb lett.

Ismert hibák PC-n

 • A számítógép alaphelyzetbe állítása nem működik a nem angol nyelvű rendszereken.
 • Néhány esetben a "Some updates were cancelled. We’ll keep trying in case new updates become available" üzenet jelenhet meg Windows Update-ben amikor ezt az előzetes próbáljuk meg letölteni.
 • A Surface eszközök nem frissíthetőek, ha van SD kártya behelyezve. Ezt a problémát a hamarosan érkező illesztőprogram frissítés megoldja majd.
 • Az gépház összeomlását okozhatja ha megnyitjuk a Windows Update oldalt.
 • A műveletközpontban olykor előfordulhat, hogy egy értesítés törlése az összes többit is törli. Ebből az állapotból újraindítással kiléphetünk.
 • A gépház a Személyre szabás → Zárolási képernyő oldalra történő navigáláskor összeomolhat.
 • Az Outlook 2016 indítása jóval tovább tarthat a megszokottnál, egy spam üzenetekkel kapcsolatos hiba miatt.
 • A számítógép leállása olykor tovább tarthat a megszokottnál.
 • Olykor a Start csak második kattintásra nyílhat meg.

Ismert hibák mobilon

 • A Beállítások → Rendszer → Névjegy részen belül hibásan jelenhet meg a másolásvédelem éve (2016 szerepel 2017 helyett).
 • Néhány esetben a WeChat alkalmazás összeomolhat indításkor.

Forrás: Windows Blog | Windows Blog
Videó: On MSFT

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso82 5 hó
Huh, még a Creators Updatet sem hevertem ki, jó a tempó!!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!