Windows 10 Fall Creators Update build 16193 előzetes

A Build 2017-en a Microsoft bemutatott pár újdonságot arról, amit a következő, ősszel megjelenő új Windows 10 fő kiadásában viszont láthatunk majd. Egyben rögtön érkezett is egy új előzetes a tesztelők számára, amely már egy ilyen újdonságot tartalmaz is. A jó hír, hogy ez az előzetes nem csak frissítés útján, de képfájlok formájában is elérhető, tiszta telepítéshez.

Újdonságok


Story Remix: A Fényképek (Photos) alkalmazásban már lehetőségünk van a Story Remix használatára. Ennek segítségével képeink és videóink egyszerűen vághatjuk össze, adhatunk ahhoz zenét, áttűnéseket és effekteket. Ugyanakkor a Story Remix még erősen fejlesztés alatt áll, így nem tartalmaz minden funkciót.


Power Throttling: Ettől az előzetestől kezdve a Feladatkezelőben már "Power Throttling" cella alatt található meg az új energiakezelési mód következtében "visszafojtott" programok állapota. Erről részletesebben a Microsoft itt ír.


Külön hangkeverő beállítások alkalmazásoknál: A Hangkeverő mostantól képes külön kezelni egyes alkalmazások hangerősségét (mint Microsoft Edge, vagy Groove Zene), így azok már a jelenlegi rendszerhangerőtől függetlenül is állíthatóak.

Ismert hibák

  • A Windows Defender felülete feketén jelenhet meg és így nem működhet azt érintés-vezérelt eszközökön.
  • Néhány esetben a "Some updates were cancelled. We’ll keep trying in case new updates become available" üzenet jelenhet meg Windows Update-ben amikor ezt az előzetes próbáljuk meg letölteni.
  • A Surface eszközök nem frissíthetőek, ha van SD kártya behelyezve. Ezt a problémát a hamarosan érkező illesztőprogram frissítés megoldja majd.
  • Az Outlook 2016 indítása jóval tovább tarthat a megszokottnál, egy spam üzenetekkel kapcsolatos hiba miatt.
  • A Microsoft Edge olykor nem tud megnyitni a PDF dokumentumokat. A hiba okát már vizsgálják.
  • Néhány alkalmazásban, mint A Facebook, Instagram vagy Messenger, bejelentkezéskor nem lehet beírni a jelszavunk. A megoldás, ha a böngészőn keresztüli bejelentkezést válasszuk.
  • Fejlesztőknél az XAML tervező Visual Studio 2017-ben olykor váratlan problémákba ütközhet.

Windows 10 build 16193 letöltése (csak Insidereknek)

Windows Insider


Forrás: Microsoft

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
killjoy 5 hó
A hangerőszabályozás szerintem nem annyira újdonság, inkább régiség újra, mert én évekig használtam a Win7-ben, csak aztán az újabb rendszerekből elveszett ez a funkció. Smile
expa 5 hó
Használ valaki Áruházas alkalmazásokat? Vicces Grin
Driver 5 hó
A megfejtés olvasás fejében ott van a cikkben. De ha ebből sem lenne egyértelmű: a hangerőkeverő eddig csak a hagyományos programokat tudta külön szabályozni, az áruházas alkalmazásokat nem.
Csicso82 5 hó
Nekem tetszik ez az évente 2. nagy frissítéses menetrend felőlem azt tesznek bele amit akarnak, de a stabilitása maradjon és ami nem kell az mehessen a levesebe. Így is elég sokat küzdök a telepítés után az UWP-s appok gyalulásával. Sőt onedrive-ot is gyalulom, offline fiókot használok. Ameddig engedik, hogy saját ököszisztémámban éljek addig nincs gond, utána jön a linux + Playstation konzol
gthomma 5 hó
Nálam pont a stabilitás a gond. A CU két hetet élt nálam. A tálca véletlenszerű lefagyása ( a tálca nem reagál semmire, az éppen futó programok nem fagynak ugyan ki, de nem lehet bezárni őket, ha sokszor kattintok a bezárásra,akkor "nem válaszol" állapotba kerülnek, de a feladatkezelővel sem zárhatóak be) amin sokszor csak a restart segít kimondottan idegesítő "újdonság".
dlaczko 5 hó
Ez a hiba nalam is volt es a regi intel vga driver okozta
gthomma 5 hó
Nálam Nvidia GTX970 van a legújabb drájverrel, lehet hogy a ClassicShell akasztott be ?
JDboy 5 hó
Tálca fagyások nálam is vannak több gépen is.
Lali 5 hó
Hát akkor én szerencsés vagyok, eddig nem találkoztam egyik hibával sem..
Csicso82 5 hó
Sajnos ez egy nagy kersztje a windowsnak - és egyéb oprendszereknek is - hogy egy ilyen tálca fagyást is ráfogunk miközbezn valószínübb, hogy a vga driver hibázik +a windows-tól független harmadik program együtt csinálják az anomáliát. Nálam sem volt ilyen tálca fagyás pedig a kezdetektől használom egy gtx 970-el naprakészen minden driver, update stb.
JDboy 5 hó
Az előzőekben nem volt ilyen problémám, sőt semmilyen, a VGA driverre azt írja (az Eszközkezelőben, és a Driver Booster) hogy naprakész. Na akkor mi hibádzik?
djbundy 5 hó
Tálcafagyás nálam akkor volt, amíg a dedikált vga mellett az integrált intel vga is aktív volt. biosban letiltottam, így a drivere sem került ugye fel, azóta fagyásmentes.
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

mjcicamica001

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!