Ismét nagyon súlyos hibákat javít a júniusi javító kedd

Június 13-án, az esti órákban a megszokott módon megérkeztek a legújabb biztonsági javítások a Microsoft termékeihez. Ezúttal pedig megint egy kiemelkedő fontosságú javító kedden vagyunk túl, ugyanis ismét több olyan sebezhetőség került foltozásra, amely az elkövetkező hetekben akár a WannaCry-hoz hasonló kártevők megjelenéséhez is vezethet.


A javítás Windows 7, 8.1 és Windows 10 esetében is a 2017-06 összegző frissítés kezdetű nevet kapta, amely egyben minden biztonsági javítást tartalmaz. A Windows 10 esetében ebben minőségi javítások is találhatók. Az alkotói frissítésben (Version 1703) ezzel a buildszám PC esetén a 15063.413, míg mobilon a 15063.414-es verzióra változott. Továbbá az eszközölt módosítások is megosztásra kerültek a Windows 10 frissítési előzmények oldalon:
  • Javítva a hiba, amely miatt lehetséges, hogy a felhasználónak a szóköz billentyű lenyomására volt szükség a bejelentkezéshez, annak ellenére, hogy valamilyen társított Windows Hello eszköz felismerte a felhasználót.
  • Javítva a hiba, amely miatt a Surface Hub munkafolyamatának végeztét a tűzfal lassú működése késleltethette.
  • Javítva egy hiba, amely megakadályozta Cortana eszközök közötti értesítéseinek működését.
  • Javítva a hiba, amely miatt a Privacy Separator funkció nem blokkolta az eszközök közötti kommunikációt helyi hálózatokban, vezeték nélküli hozzáférési pontok használatakor.
  • Javítva egy hiba, amely miatt a Surface Hub-on, a toll használata az érintés érzékelés megszakadásához vezethetett, így a toll használatakor az az által húzott vonalakban törések/szünetek keletkezhettek.
  • Javítva a hiba, amely miatt "A vállalati mód webhelylistáján nem szereplő webhelyek megnyitása Microsoft Edge-ben"
    csoportházirend beállítás figyelmen kívül hagyásra került Internet Explorerben.
  • További javítások az időzóna információkban és az Internet Explorerben.
  • Biztonsági javítások a következőkben: Windows kernel, Microsoft Windows PDF, Windows kernel-mode drivers, Microsoft Uniscribe, Device Guard, Internet Explorer, Windows Shell, és Microsoft Edge.

Ami az összképet illeti, összesen 15 különböző biztonsági probléma került kijavításra, melyek a Windows Server 2008, Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows 8.1, Windows 8.1 RT, Windows Server 2012 R2, Windows 10, és Windows Server 2016 rendszerek között oszlanak meg. Ebből egyébként egyetlen egyet kivéve mind kritikus besorolást kapott. A ZDNet beszámolója alapján, ebben pedig három olyan sebezhetőség is van, amely még a korábbi NSA üggyel hozható összefüggésbe.

Az előbb említett még támogatott rendszerek esetén a Windows Update-en közvetlen telepíthetjük a javításokat. De ami meglepő, hogy a Microsoft ismét kivételt tett a már nem támogatott Windows XP, Windows 8, Windows Server 2003, és Windows Server 2003 R2 és már a Windows Vista esetében is, és elérhetővé tett több javítást, de csak önálló letöltés és és telepítés útján!

Így sajnos elég nagy rá az esély, hogy hamarosan ismételten a WannaCry-hoz hasonló kártevőkkel állhatnak elő szélsőséges csoportok, hogy a nem frissített rendszereket megfertőzzék. Tehát ezek tudatában mindenképpen a lehető leghamarabb frissítsük számítógépeink, illetve ha lehet minél több személlyel tudassuk, hogy megint nagyon fontos naprakészen tartani rendszerünk!
Csevegés (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Juxtapoz 6 hó
Na igen, jobb frissíteni mindig.
Kevés esetben mutatkozik meg az, mikor nem előny.
Nálam pl vga driverrel fordul elő, hogy az újabb nem feltétlenül volt jobb (fps vagy lagg)
Driver 6 hó
Ha valami gond adódna a frissítések letöltésével Windows 10 esetén, a javítás manuálisan is letölthető az alábbi közvetlen linkekről

Windows 10 alkotói frissítés (version 1703) KB4022725 önálló telepítői:
64 bit | 32 bit

Azoknak akik még a Windows 10 évfordulós frissítésén vannak (version 1607) a KB4022715 önálló telepítői:
64 bit | 32 bit
makossuti 6 hó
Itt már rég nem frissíteni, hanem komplett másik OS -re kell váltani. Többi szöveget már ismeritek tőlem (Linux!).
Egyébként meg hibáskodnak itt az alkotói meg ilyen-olyan frissítésekkel... Ugyan már! Egy normális code auditálást nem tudnak megcsinálni. Akkor meg hova újítanak??? És azokat ki használja??? Vicc ez az egész MS cég.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 1

vivid

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!