Megjelent a Linux Mint 18.2 "Sonya"

Megjelent a közkedvelt Linux disztribúció, a Linux Mint legújabb 18.2-es "Sonya" névre keresztelt kiadása. Ez a kiadás, - ahogy azt már a Mint-nél megszokhattuk - továbbra is az Ubuntu 16.04 LTS kiadására épül, éppen ezért csak új alverzió számot kapott. Ennek megfelelően nem is a "motorház alatt" történtek a nagy változások, hanem leginkább a felszínen.


Ennek megfelelően frissültek a főbb választható asztali környezetek, így a Cinnamon 3.4-es, a Mate 1.18-as, az Xfce pedig 1.7.2-es verzióra váltott; egyedül a KDE környezet maradt továbbra is a Plasma 5.8-as verziójánál. Egy másik nagy felületet érintő változás, hogy a bejelentkezési képernyő helyét a LightDM vette át, amely az Ubuntuból már ismerős lehet. Ezt igen jól konfigurálni is lehet, a "Bejelentkezési ablak" alkalmazás segítségével.

A Cinnamon 3.4 esetében számos fejlesztéssel találkozhatunk. Az egyik legkitűnőbb, hogy az asztali ikonok könnyebben szervezhetőek és rendezhetőek: lehet ezt név, méret, dátum és típus szerint megtenni, valamint megadható, hogy vízszintesen vagy függőlegesen jelenjenek meg azok. Frissült több beépített alkalmazás is, mint a Blueberry Bluetooth kezelő, Xed szövegszerkesztő, Xplayer médialejátszó, Xreader PDF és dokumentum olvasó, Pix képböngésző, Xviewer képmegjelenítő, valamint a Frissítéskezelő is. De bemutatkozott a Cinnamon Spices weboldal is, ahonnan egyszerűen lehet témákat, appleteket, deskleteket és további bővítményeket beszerezni.

Linux Mint 18.2 letöltése

A Linux Mint 18.2 telepítői már most elérhetők, ahogy pedig az lenni szokott a rendszer ingyenesen letölthető és használható. Azoknak akik jelenleg a 18 vagy 18.1-es rendszert futtatják, hamarosan felbukkanhat a frissítéskezelőben az új rendszerre való frissítési lehetőség, azonban a Linux Mint csapata egyelőre ezt még nem jelentette be, így nem kell aggódni, ha most ott ez még nem jelenne meg. Maga a Linux mint 18 és annak alverziói mind 2021-ig kapnak támogatást, így igazából nem kötelező erre a verzióra történő átállás, csak abban az esetben van értelme, ha az újdonságokat szeretnénk használni.

Forrás: Linux Mint Blog

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

POKA, pufo

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!