Megjelent a Linux Mint 18.2 "Sonya"

Megjelent a közkedvelt Linux disztribúció, a Linux Mint legújabb 18.2-es "Sonya" névre keresztelt kiadása. Ez a kiadás, - ahogy azt már a Mint-nél megszokhattuk - továbbra is az Ubuntu 16.04 LTS kiadására épül, éppen ezért csak új alverzió számot kapott. Ennek megfelelően nem is a "motorház alatt" történtek a nagy változások, hanem leginkább a felszínen.


Ennek megfelelően frissültek a főbb választható asztali környezetek, így a Cinnamon 3.4-es, a Mate 1.18-as, az Xfce pedig 1.7.2-es verzióra váltott; egyedül a KDE környezet maradt továbbra is a Plasma 5.8-as verziójánál. Egy másik nagy felületet érintő változás, hogy a bejelentkezési képernyő helyét a LightDM vette át, amely az Ubuntuból már ismerős lehet. Ezt igen jól konfigurálni is lehet, a "Bejelentkezési ablak" alkalmazás segítségével.

A Cinnamon 3.4 esetében számos fejlesztéssel találkozhatunk. Az egyik legkitűnőbb, hogy az asztali ikonok könnyebben szervezhetőek és rendezhetőek: lehet ezt név, méret, dátum és típus szerint megtenni, valamint megadható, hogy vízszintesen vagy függőlegesen jelenjenek meg azok. Frissült több beépített alkalmazás is, mint a Blueberry Bluetooth kezelő, Xed szövegszerkesztő, Xplayer médialejátszó, Xreader PDF és dokumentum olvasó, Pix képböngésző, Xviewer képmegjelenítő, valamint a Frissítéskezelő is. De bemutatkozott a Cinnamon Spices weboldal is, ahonnan egyszerűen lehet témákat, appleteket, deskleteket és további bővítményeket beszerezni.

Linux Mint 18.2 letöltése

A Linux Mint 18.2 telepítői már most elérhetők, ahogy pedig az lenni szokott a rendszer ingyenesen letölthető és használható. Azoknak akik jelenleg a 18 vagy 18.1-es rendszert futtatják, hamarosan felbukkanhat a frissítéskezelőben az új rendszerre való frissítési lehetőség, azonban a Linux Mint csapata egyelőre ezt még nem jelentette be, így nem kell aggódni, ha most ott ez még nem jelenne meg. Maga a Linux mint 18 és annak alverziói mind 2021-ig kapnak támogatást, így igazából nem kötelező erre a verzióra történő átállás, csak abban az esetben van értelme, ha az újdonságokat szeretnénk használni.

Forrás: Linux Mint Blog
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 5 Vendég
  • 120 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,061 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!