Új júliusi Windows 10, 8.1 és 7 biztonsági összegzők (Patch Kedd)

Július 11-én este megérkeztek a legújabb javítások a Microsoft termékeihez, amelyet már Windows Update-en meg is találhatunk, már amennyiben eddig automatikusan ne talált volna rá rendszerünk. Az új csomag összességében közel sem tűnik olyan nagy horderejűnek, mint a júniusi javító keddi kiadás, ugyanakkor ismételten biztonsági javításokról van szó, tehát a telepítésük mindenképpen kiemelt fontosságú lehet.


Ami a Windows 10 alkotói kiadását (version 1703) illeti, vagy akár csak a korábbi 10-es illetve 8.1-es és 7-es kiadásokat, megszokott módon egyetlen összegző csomagban vált elérhetővé a foltozások java. Az alkotói kiadásnál elérhető új KB4025342 nevezetű javítás a Microsoft által közzétett lista alapján a következő módosításokat hozta:
 • Javítva egy hiba, amely a KB4022716-os frissítéssel jelent meg, és az Internet Explorer 11 váratlan bezárását okozta bizonyos weboldalak megnyitásakor.
 • Javítások a MediaCreationTool.exe támogatottságában.
 • Javítva egy hiba a CoreMessaging.dll-ben, amely a 32 bites programok összeomlását okozhatta 64 bites rendszereken.
 • Javítva a hiba, amely miatt a Visual Studio, vagy egy WPF alkalmazás váratlanul összeomolhatott, egy érintést vagy toll bevitelt használó rendszernél.
 • Javítva egy hiba, amely a rendszer összeomlását okozhatta, amennyiben alvó állapot közben távolítottunk el USB eszközöket.
 • Javítva egy hiba, amely miatt a képernyő elforgatás nem működhetett, miután az eszköz fedelét le, majd visszahajtottuk.
 • Javítva egy hiba, amely miatt a .jpx és .jbig2 formátumú képek nem jelenhettek meg a PDF dokumentumokban.
 • Javítva egy hiba, amely miatt a felhasználók nem tudtak túllépni rendszergazdaként az felhasználói felügyelet (UAC) hitelesítő ablakán okos-kártya használatával.
 • Javítva egy hiba, amely miatt Koreai szabadkézi íráskor az utolsó karakter kihagyásra, vagy a következő sorba való csúsztatásra került.
 • Javítva egy versenyhelyzeti szituáció, amely az App-V, Catalog Manager és Profile Roaming szolgáltatás között léphetett fel.
 • Javítva egy hiba, amely miatt a Win32-es programok vezérlőgombjai hibásan jelenhettek meg, ha azt egy kijelentkezési szkript formájában indították el.
 • Biztonsági javítások a következőkhöz: Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Windows Search, Windows kernel, Windows shell, Microsoft Scripting Engine, Windows Virtualization, Datacenter Networking, Windows Server, Windows Storage and File Systems, Microsoft Graphics Component, Windows kernel-mode drivers, ASP.NET, Microsoft PowerShell, és .NET Framework.

Ami a mostani átfogóbb képet illeti, a Microsoft ezúttal nem részletezte, hogy hány és milyen besorolású probléma került kijavításra. Annyi bizonyos, hogy a Windowsok mellett érintett volt az Internet Explorer, a Microsoft Edge, a Microsoft Office, a .NET Framework és a Microsoft Exchange Server több még támogatott verziója. Szokás szerint frissült az Adobe Flash Player is, a Windows 10 és 8.1 esetében.

Akiknek esetlegesen gondja akadna valamely összegző frissítés letöltésével vagy telepítésével, a júniusi összegző csomagok önálló telepítőit a Microsoft Update katalógusán keresztül elérheti: Windows 10 Version 1703 (KB4025342), Windows 10 Version 1607 és Windows Server 2016 (KB4025339), Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 (KB4025336), Windows 7 és Windows Server 2008 R2 (KB4025341).

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso82 4 hó
"Internet Explorer 11 " ?? magár vessen aki az MS bármelyik böngészőjét is használj. Akinek nem opció a firefox vagy bármelyik chrome alapú böngésző az meg is érdemli.
arpysz74 4 hó
Segitség kellene. A most júliusi mindent átfogó nagy frissités utan a win 10 64-bites rendszeren akármelyik böngészöben levő online videok ugy facebookon,youtubon stb, az Adobe plashplayer uj verzioja total elcseszett. Zöld pixelek ugrálnak a lejátszás alatt. Az uj adobe player ujratelepitese utan is ugyanaz. Gondoltam először valami jogvédelemre,de nem. Mindenhol azt csinálja video lejátszása közben. Az adobe beállitásainál a hardveres gyorsitas kikapcsolasa utan is ugyanaz(valahol olvastam ha totál zöld a videolejatszás adobbal a hardveres gyorsitas kikapcsolása megoldja,de nalam csak zöld pixelek ugrálnak). Mi lehet ez,valami ötlet vagy infót tudna valaki adni? Előre is köszönöm
dlaczko 4 hó
#1 Csicso823 napja:

Leirnad, hogy pontosan mi is a bajod az IE 11-el?
Driver 4 hó
@arpysz74 Nem hinném, hogy bármi köze lenne a Flash lejátszóhoz, mivel már régóta a Facebook és a YouTube is HTML5 lejátszót használ, amit a böngészők natívan tudnak, extra beépülő telepítése nélkül. Én leginkább vagy videokártya illesztőprogramra gyanakodnék (rosszul dekódol), vagy hasonló hardverrel kapcsolatos gondra. Utóbbi csak azért gondolom, mert én egy gépen sem tapasztaltam ilyen problémát a frissítés telepítse óta és máshol sem olvastam, halottam ilyenről.
Deadman 4 hó

Idézet

#1 Csicso82 7 napja
"Internet Explorer 11 " ?? magár vessen aki az MS bármelyik böngészőjét is használj. Akinek nem opció a firefox vagy bármelyik chrome alapú böngésző az meg is érdemli


Esetleg írni magyar ?

Kisbarátom akkor Magamra vettem a dolgot .Hihetetlen, hogy 35 éves létedre / feltéve ha a 82 a születési dátumodat takarja/ még mindig ennyire kicsinyes és közhelyes vagy. Elnézést a személyes hangvételért de azt hittem, hogy 2017-ben már túl léptek az emberek az ilyen bebebe hülye vagy ha ms böngészőt használsz dolgon. Nem mindegy Neked, hogy ki mivel cserkészi be a netet? Én pl Edge böngészőt használok és a világ összes kincséért sem cserélném le másra. Nekem tökéletesen megfelel az az integráció amit nyújtani tud. Nincs szükségem billió kiegre ahhoz, hogy működjön normálisan.
Az adblockot is megoldom az asztali adguarddal szóval egy darab kieg sincs a böngészőben. Gondolom Nálad még ahhoz is van kieg hogy piros legyen a tab.Meg Http referer meg ghostly meg fordító meg tab mix plus meg script blokkoló meg mit tudom Én micsoda mert így kerek a világ igaz ?
Nem kell külön szinkronizáláshoz Google, meg FF fiókot létrehozni, hiszen az MS fiókommal könnyedén elérhetőek minden MS eszközömön a kedvencek jelszavak minden. Minek plusz még 2 fiók a szinkronizáláshoz ? Egy MS fiók és meg van mindenem.Újra telepítésnél sincs gondom semmivel .Nem értem minek Chrome vagy FF. Annyival gyorsabbak ? Nem hiszem, mert az is erősen konfig függő a dolog.Biztonság ? hiszen manapság minden böngésző igen jó ilyen szempontból. Az üres fecsegésen kívűl esetleg konkrét dolog a Edge vagy az IE ellen ?
arpysz74 4 hó
Jó hirek! megjavult a zöld pixeles videok a rendszeremen amit nem csak az Adobe flash player okozta. Hanem ma kinálta fel az Avast virusirtom hogy elavult szoftereket talált.A Shockwave player frissítése után,bármelyik böngésző pixel hibák nélkül játsza le a videókat bármelyik böngészőben. De meglehet hogy az Avast is ludas a dologban mivel az AvastSafeZone böngészőjében igaz az Adob ki van dobva igy a flash játékok nem nyilnak meg, de a többi online video müködött szépen. De, ma mióta a Sockwave playerjét az Adobenak frissitettem akkor már a Firefoxban is zöldpixelmentes volt a lejátszás. A lényeg most minden OK!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!