2020-ra teljesen megszűnik az Adobe Flash Player

Szerző: Driver
Végre eljött az idő, ugyanis az Adobe kitűzött egy konkrét időpontot annak, hogy mikor küldje végleg nyugdíjba az egykoron dicső, de az utóbbi években inkább a potenciális sebezhetőségek melegágyává vált Adobe Flash-t. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy 2020 végére teljesen megszüntetik a Flash Player frissítését, valamint hivatalosan, az Adobe-n keresztül letölteni sem lehet majd.


Tehát a megszűnés nem azonnali, a cég fokozatosan fogja háttérbe szorítani a Flash Player-t, és egészen a kitűzött időpontig még biztonsági frissítésekkel el fogja látni azt. A Flash megszűnésében több vállat, illetve szervezet is közrejátszik majd, mint az Apple, a Facebook, a Google, a Microsoft és a Mozilla. A Microsoft már egy menetrendet is megosztott arról, hogy a Windowsokban, illetve az Edge és Internet Explorer esetében mi lesz várható a következő években:
  • 2017 végén és 2018 elején a Microsoft Edge továbbra is engedélyt fog kérni ahhoz, hogy a weboldalakon lévő Flash tartalmakat lejátssza-e, a felhasználó pedig megjegyeztetheti a böngészővel a beállítást. Az Internet Explorer a továbbiakban is automatikusan le fogja játszani a Flash tartalmakat.
  • 2018 közepétől az Edge minden esetben engedélyt kér majd Flash tartalom lejátszásához. Az Internet Explorer a továbbiakban is még mindig automatikusan le fogja játszani a Flash tartalmakat.
  • 2019 második felében mind a Microsoft Edge és mind az Internet Explorer esetében a Flash beépülő alapból letiltásra kerül. A felhasználó manuálisan újra engedélyezheti a beépülőt. Az Edge ezt követően szintén minden esetben engedélyt fog kérni a tartalmak lejátszásához.
  • 2020 végére teljes mértékben megszüntetésre kerül a Flash tartalmak lejátszásának képessége minden Windows verzió esetében. Nem lesz lehetőség a Flash bekapcsolására vagy használatára.

Egyébként és természetesen nem véletlenül, szinte teljesen azonos tervet fog követni a Google Chrome, a Mozilla Firefox és az Apple Safari is.

A webes tartalmak jövőéért pedig nem kell aggódni, hiszen a HTML5, WebGL vagy WebAssembly nyílt webes szabványok már most nagyon széles körben átvették a Flash helyét, az elkövetkezendő években ezek pedig csak elterjedtebbé válnak. Így az egyetlen dolog amit majd nélkülözni kell valahogy, azok a régi, ezredforduló környékén igazán népszerű, Flash alapú játékok lehetnek.

Forrás: Adobe
Hozzászólások megtekintése (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dlaczko · 5 év
Vegre
locomotion · 5 év
Mi lesz így szegény Farmvillezőkkel? Shock
Csicso82 · 5 év
Már vagy 5 éve ha nem régebben hallom, hogy na most már vége
Juxtapoz · 5 év
végre.. ennek már nagyon ideje

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 5 Vendég
  • 200 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 20,900 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!