A Microsoft augusztusi javító keddjének összefoglalója

Kedd estétől elérhetők a legfrissebb biztonsági foltozások a Microsoft termékeihez. Így új összegző frissítések érkeztek az összes támogatott Windows kiadáshoz, vagyis több Windows 10 verzióhoz, a Windows 8.1-hez és persze a Windows 7 SP1-hez.


A legfrissebb Windows 10 kiadás, a Version 1703 (vagy alkotói frissítés) esetében a KB4034674-es jelölésű javítás érkezett meg, amely a rendszer buildszámát is megváltoztatta, immáron 15063.540-re. Ezen javítás esetén a Microsoft a következőket ismertette:
  • Javítva egy hiba, amely miatt a Mobile Device Manager Enterprise-ban (MDM) beállított házirendek nem élveztek elsőbbséget más kapcsolódó házirendbeállítások felett.
  • Javítva egy hiba, amely miatt a csoportházirend "Helyek zónákhoz való társításának listája" beállítás nem került engedélyezésre a tartomány számítógépein.
  • Javítva a hiba, amely miatt az AppLocker beállítás varázslója fiók hozzáadásakor összeomolhatott.
  • Javítva ehy hiba, a NetBIOS domain név kezelésében, amelynél nem kerülhetett meghatározásra az elsődleges eszköz.
  • Javítva egy hiba a Mobile Device Manager Enterprise komponenseben, amely futási hibát okozhatott.
  • Biztonsági javítások a következőkhöz: Microsoft Edge, Microsoft Windows Kereső komponens, Microsoft Scripting Engine, Microsoft Windows PDF Library, Windows Hyper-V, Windows Server, Windows kernel-mode drivers, Linux alrendszer, Windows shell, Common Log File System Driver, Internet Explorer, és Microsoft JET Database Engine.
A KB4034674-es összegzőjavítás manuálisan innen tölthető le.

Ami a korábbi Windows 10 kiadásokat érinti, a Version 1607 (évfordulós kiadás) a 14393.1593-as buildszámra frissült (manuális letöltés), ami pedig a Version 1511-et (őszi kiadás), ott ezzel a javítással 10586.1045-re változott a rendszerverzió (manuális letöltés). Windows 8.1 és Windows 7 estén is több rendszerkomponens kapott biztonsági javítást, 8.1 és Server 2012 R2 esetében a frissítés manuálisan innen, míg 7-hez és Server 2008 R2-höz innen tölthető le, amennyiben gondunk adódna a Windows Update-en történő frissítéssel.

A biztonságilag érintett szoftverek így a Windowson kívül, az Internet Explorer, a Microsoft Edge, a Microsoft SharePoint és a Microsoft SQL Server voltak, a Microsoft összefoglalója alapján. Ezen kívül szokás szerint Windows Update segítségével frissült az Adobe Flash Player is, az azt alapból tartalmazó rendszereken.
Csevegés (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
makossuti 3 hó
Bughalmaz.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 4

linux, Mesant, tomko78, soldier58

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!