Bemutatták az új iPhone X-et és 8-at

Szerző: Driver
Kedden este az Apple előadásában bemutatta legújabb iPhone készülékeit, méghozzá mindjárt 3 különböző modellt. Ezekből talán a legkevésbé, sőt az egész előadást elnézve a legkevésbé érdekes az iPhone 8 volt, amely lényegében az iPhone 6 negyedig iterációja. A show egyértelmű középpontja azonban természetesen az új iPhone X (ejtsd: tíz) volt.

iPhone X


Az iPhone X vagy kiejtés szerint 10, nem véletlenül kapta idén ezt a különleges nevet, hiszen pontosan egy évtizeddel ezelőtt jelent meg az első iPhone. Ennek megfelelően szerencsére újítást is hoztak szép számmal, kezdve a majdnem teljes kerettől-keretig terjedő 5.8 colos 1125x2436-os felbontású kijelzővel, ami végre OLED technológiát használ. Az egyedüli pont a telefon elején amely nem kijelző, az a felső szenzorzóna, ahol ezek mellet a kamera és a mikrofon/hangszóró is helyet kapott.


Értelemszerűen a teljes méretű kijelző miatt eltűnt a Home gomb, és így egyben az ujjlenyomat olvasó is (Touch ID), amit sehol máshol sem találhatunk meg a telefonon. Helyét a Face ID technológia veszi át, amely egy arcfelismerő rendszer, az elülső szenzorok és kamera együttesét használja az azonosításra. Az Apple jelentősen jobb biztonságot ígér a rendszertől, ugyanakkor annyi biztos, hogy a kiforrott Touch ID-tól gyorsaságban egyelőre biztosan alulmarad majd.

Ami a készülék hátulját érinti itt is történtek változások, az alumínium hátsó borítást üvegre cserélték, - nem véletlenül, ugyanis mostantól vezeték nélküli töltés is lehetséges a Qi szabvány szerint. A dupla kamera elhelyezése is változott, illetve maga a lencse is, továbbá mostantól mindkettő optikai képstabilizációt is lehetővé tesz (OIS). Ami a szoftvert érinti, már lehetséges 4K 60fps-el a videók rögzítése, a lassított felvételek pedig akár 240fps-el is történhetnek. De AR, vagyis kiterjesztett valóság támogatással is bővült a telefon tudása.


Nem csak a külső, de természetesen a belső is változott, belül 3 GB memóriát találunk, valamint egy teljesen új nyolc magos A11 Bionic chip került a telefonba. Továbbra is IP67-es besorolással rendelkezik, van gyors töltés (30 perc - 50%), és továbbra sincs Jack csatlakozó. Egyelőre pedig úgy tűnik, hogy csak két színben, ezüstben, illetve fekete asztroszürkében lesz kapható.

Az iPhone X 64 GB-os, valamint 256 GB-os változatban lesz megvásárolható, előbbi 999 dollár, azaz átszámolva úgy 300 ezer, utóbbi pedig 1149 dollár, vagyis úgy 335 ezer forint lesz; de ezek természetesen az adó nélküli árak. A telefon október 27-től lesz előrendelhető több országban, a globális elérhetőség pedig leghamarabb november 3-tól történik meg.

iPhone 8


Nem az iPhone X volt az egyetlen telefon amely bemutatásra került, hanem bejelentésre került az iPhone 8 és 8 Plus is, melyek sajnos meglehetősen érdektelenek az X-hez képest. Igazából kár szépíteni, az iPhone 6 harmadik rácfelvarrásáról van szó, mely utóbbiba pár az X-ből átültetett újdonság tartozik.


Ami nem változott az a kijelző, ugyanis ez továbbra is lényegében a 4 évvel ezelőtti iPhone 6 kijelző, tehát a mára kissé elavult IPS panel maradt, a maga 4.7 colos 750x1334 pixeles felbontásával, míg a Plus esetén 5.5 colos elfogadhatóbb 1080x1920 felbontásával. Maradt a Home gomb és a Touch ID (Face ID itt nincs), vagyis a telefon elején semmi új dolog nincs.


Az újdonságokat hátul kell keresni, ahol hasonlóan az X-hez, szintén üveg hátlap került, így van vezeték nélküli töltés is. A lencsék kiosztása az iPhone 7-hez képest sem a 8 és a 8 Plus esetében nem változtak, a szenzor maga viszont igen, azonos képességű mint az X-ben lévő, viszont itt a Plus esetében csak az egyik lencse rendelkezik OIS-el.


iPhone X, iPhone 8 és 8 Plus

További újdonságok a telefon belsejében találhatóak, ugyancsak az A11 Bionic chipset dolgozik a telefonban, a memória méretét azonban nem növelték. Amit növeltek viszont az a tárhely, alapból itt is a 64 GB-os modell a legkisebb, az egyetlen másik lehetőség pedig csak a 256GB-os. Az iPhone 8 némileg barátságosabb, 699 dolláros induló ártól lesz kapható, illetve a boltok polcaira leghamarabb már szeptember 22-én kikerül.

Forrás: Apple
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Roberto88 · 3 év
Számomra nagy csalódás lett az Xs és Xs Max... nem sokkal tudnak többet, de az áruk meg jóval drágább...http://gsmring.hu/2018/09/12/az-apple...fonjait22/

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 4 Vendég
  • 107 Tagok ma
  • 2 Szülinapos
  • 20,348 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!