Windows 10 őszi alkotói előzetesek (Build 16291 & 16294)

Bár még a hét nem ért véget, de már kettő Windows 10 előzetes is megjelent, ráadásul mindkettő a jövő hónapban megjelenő Őszi alkotói kiadás előzetese. Nem is csoda, hiszen október 17 már egyáltalán nincs messze, így szükség van az erőltetett menetre.

A két szóban forgó előzetes a build 16291, amely kedden este, az újabb pedig a 16294, amely pontosan egy napra rá jelent meg. Értelemszerűen a Windows Insider Program tesztelőinek a gyors gyűrűn így már csak a 16294-es buildszámmal rendelkező előzetes érhető el, ennek ellenére természetesen a korábbiba bekerült változásokat is ismertetjük.

Build 16291 változásai

Folytatás PC-n: Cortana segítségével, amennyiben az az iPhone vagy Androidos készülékünkre is fel van telepítve, már folytathatók a mobilon megnyitott cikkek vagy hírek olvasása PC-n. Ez egy új kiegészítő funkció, a korábban bevezetett PC és mobil között szinkronizált értesítők, emlékeztetők és SMS üzenetek mellett.

Általános hibajavítások és fejlesztések:
 • Javítva a hiba, amely miatt egy frissítés telepítését követően, az nem jelenhetett meg a Windows Update frissítési előzményei között, holott az sikeresen települt.
 • Javítva a hiba Edge-ben, amely miatt nem lehetett a precíziós érintőpadokkal görgetni, ha a fejlesztői eszköztár (F12) meg volt nyitva.
 • Javítva a hiba, amely miatt a bejelentkezési képernyőn a PIN kód visszaállítására csak egyszer volt lehetőség.
 • Javítva a hiba, amely miatt az Edge összeomlott, ha egy kedvenceket tartalmazó mappához hozzáadhatunk egy új kedvencet, és azonnal név szerint próbáltunk annak tartalmát rendezni.
 • Javítva a hiba, amely miatt az Outlook 2016-ban a kereső nem tudta indexelni az üzenetek tartalmát.
 • Javítva a hiba, amely miatt a Skype megnyithatatlanná vált, ha az éppen a tálcára volt minimalizálva,
  és egy bejövő hívás értesítésére kattintottunk.


Build 16294 változásai

Általános hibajavítások és fejlesztések:
 • Javítva az a súlyos hiba, amely miatt Surface Pro 3 eszközök egy rendszer indításra képtelen állapotba ragadhattak. Ezen előzetesen ilyen már nem fordulhat elő, amennyiben viszont eszközünk már a korábbi állapotban ragadt, ezen útmutatót követve kell visszaállítani.
 • Javítva egy hiba a német nyelvű előzetesek esetén, melyekben az intéző újra és újra összeomolhatott, amennyiben egy alkalmazás a OneDrive-ról történő letöltési értesítést próbált megjeleníteni.
 • Javítva a hiba, amely miatt az expand.exe nem tudta a japán karaktereket tartalmazó CAB fájlokat kibővíteni.
 • Javítva egy versenyszituációból fakadó hiba, amely miatt az ablakok tartalma átlátszó vagy üres lehetett, a gép zárolásból való feloldását követően.
 • Javítva a hiba, amely miatt az újabb előzetesre/kiadásra történő frissítés 0x800B010C hibával meghiúsulhatott.

Mint ahogy azt már az utóbbi előzeteseknél is említettük, ezeknél a kockázat már minimális, akár a mindennapi használat esetében is, így aki szeretné minden további nélkül kipróbálhatja ezen előzetest. Egyelőre nincs információ arról, hogy esetleg ez lenne-e, vagy lesz-e a végleges kiadás, az viszont érdekes, hogy ezek egyikénél sem volt olyan egyértelmű tagadás, mint a build 16288-nál. Így tehát napok kérdése és kiderül...
Csevegés (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

csepi, SWAT

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!