Novemberben teljesen megújul a Firefox

A Mozilla hosszú idő óta nem látott újdonságokkal készül a Firefox 57-es verziójára, ugyanis novemberre megjelenik a "Project Quantum" néven emlegetett böngészőmotor fejlesztés, - de ezzel együtt változik a külső is.

Quantum


A "Project Quantum"-ot még tavaly októberben jelentették be, amely egy nagyon jelentős fejlesztés a Gecko motorhoz, egyrészt jobb többszálas processzor használatot, másrészt sokkal erőteljesebb GPU gyorsítást alkalmaz. Olyannyira, hogy a Mozilla a Firefox 52-nél kétszer gyorsabb teljesítményt ígér. Ezt demonstrálandó a fenti videóban a Chrome ellen állították ki a béta verziót, egy valós idejű tesztre. A béta meglehetősen jól helyt állt, a saját meréseik alapján esetenként pedig a riválisnál 30%-al kevesebb memóriahasználatot produkált.

Új külső


Nem csak a belső változik, hanem sok minden más is. Egyrészt a Mozilla az új Firefoxot már "Firefox Quantum" néven emlegeti az 57-es verziószám helyett, mivel szerintük az nem tükröz az elvégzett módosításokból semmit. De megváltozott a böngésző lógója és maga a felület is egy szemebtűnőbb módosításon esett át, tehát itt majdhogynem egy teljes rebrand, vagy "átmárkázásról" van szó.

Egyéb fontos változások

További fontos változás érinti a kiegészítőket is, melyek egy új biztonságosabb keretrendszert fognak használni. Ennek következtében azonban a végleges verzió megjelenésekor a korábbi, nem frissített bővítmények nem fognak működni (sőt már a bétában sem). Szerencsére a legtöbb népszerű kiegészítőt idő előtt felkészítették erre, amit a Firefox kiegészítők oldalán már most láthatunk, amennyiben azoknál a "A Firefox 57-tel vagy újabbal kompatibilis" jelvény szerepel.


Már kipróbálható a béta

A Firefox Quantum (57) bétája már kipróbálható, így a türelmetleneknek sem kell várnia. Aki pedig inkább a végleges verzió megjelenésére kíváncsi, arra a jelenlegi ütemterv alapján november 14-én kerül majd sor. Ti hogyan vélekedtek az új Firefox frissítésről? Osszátok meg véleményeteket és tapasztalataitokat a hozzászólásoknál.

Firefox Quantum Beta:

Letöltés

Forrás: Mozilla
Csevegés (eddig 12 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GabiVR 3 hó
Én nagyon várom a Firefox 57.0 verziót! Én nagyon szeretem a Firefox böngészőt mindig a legjobb biztonságos böngésző.
badamx 3 hó
Én is nagyon sokáig Firefox felhasználó voltam , de egy idő után úgy éreztem nem elég gyors, ekkor kipróbáltam a Chromot ami bevált, és azóta sincs okom váltani. Majd lehet ezt az 57-es Firefoxot legalább egy teszt erejére felteszem. De ez a cikk is mutatja, hogy a Jelenlegi motor már elég elavult.
expa 3 hó
Én is kipróbáltam a Firefoxot és a Chrome-t, egyik sem jött be. A legjobban az OPERA vált be nálam.
WindowsFan 3 hó
Kipróbáltam, és eddig nagyon tetszik! Thumbs up Remélem ezzel sikerül majd a Mozillának visszacsábítani a Chrome-ra váltott felhasználóit.
Hogyha a végleges verza is ilyen jó lesz, akkor lehet, hogy novemberben átváltok IE-ről (5 év után).
Juxtapoz 3 hó
nekem is a kezdetek óta a firefox a kedvencem
remélem így marad Smile
Driver 3 hó
A saját tapasztalataim is eddig nagyon pozitívak a jelenlegi bétával (beta 3). Olyannyira, hogy az összes gépen cseréltem is a stabil verziót rá. Lassabb/régebbi hardvereken érezhetően jobban működik, sebességben nem érzek olyan nagy eltérést a Chrome-hoz képest, ami a korábbiakhoz képest természetesen jót jelent.
tothjani 3 hó
Én is használtam 6-7 évig, de most rúgták el a pöttyöst amikor az 57-es verzióval gyakorlatilag a kiegészítőket megszüntették, maga az új kinézet és működés tetszene, de azt kizártnak tartom hogy az ingyenes bővítmények szerzői majd jó szándékból nekilátnak átírogatni a programokat. Angry
Zsombi33 2 hó
Tudom mindenkinél más ízlés , egy kiegészítőt cserélnem is kellett de minden feladatra van több így nem zavart !
Nyugodtan mondhatom kis testreszabás kellett , de a legjobb kezesebb gyorsabb minden igényt kielégítő böngészővé vált . Már így beta formában is , nálam 100-100 !!! Grin
Csicso82 2 hó
Sajnos annyira lemaradtak a Chrome mögött, hogy minden "nagyobb"-nak tűnő fejlesztés már szalagcímet ér.
spellforce 2 hó
Firefox-Nightly 58.0a1.hu. x64
Rejtett tartalom:
Firefox-Nightly 58.0a1.hu.win64
https://www.mozilla.org/hu/firefox/nightly/all/?q=Hungarian,%20magyar
Nagyon gyors........................ Smile


Nagyon gyors........................ Smile
mjcicamica001 2 hó
nekem tetcik a firefox évekota használom

igaz a mostani firefox elgyengűlt
Shipak 2 hó
Sziasztok,
Nálam az Opera és Firefox van használatban. Ebben a sorrendben.
Chrome-tól kiráz a hideg.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 5

linux, csepi, gidano, SWAT, peternem58

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!