Ma szűnik meg a második Windows 10 kiadás támogatása

Ma szűnik meg a közel két éve megjelent Windows 10 kiadás támogatása, nevezetesen a második, 2015. novemberében megjelent őszi/novemberi frissítésé, vagy amit csak egyszerűen 1511-es verzióként tartanak számon. Ez azt jelenti, hogy a ma esti javító kedden kapja meg utolsó foltozásait a rendszer.


Ez természetesen a legtöbb otthoni felhasználót egyáltalán nem érinti, hiszen nagy részük már az alkotói kiadást (version 1703), vagy legalább az évfordulós kiadást (version 1607) kell, hogy használják, amennyiben az automatikus frissítés aktív. A kivételes esetek így leginkább a céges környezetekben, vagy kiadásoknál lehetnek, mint az Enterprise verzió.

A Windows 10 Version 1511 volt egyébként az első kiadásfrissítés a Windows 10-hez (már az eredeti utólag 1507-ként emlegetett kiadáshoz), amely például lehetővé tette a színes címsorok és tálca/start menü testreszabási lehetőségét. De egyéb téren is hozott változást, mint a rendszer memóriakezelési képessége. Akkori beszámolónk itt olvasható.

Fontos, hogy a támogatás megszűnése a Mobile kiadást most még nem érinti, ott ugyanis egy kicsivel tovább, 2018. január 8-ig kap támogatást az 1511-es verzió. Ez azért is fontos, mivel több eszközre ez az utolsó hivatalosan elérhető kiadás.

Így PC esetén, aki netán még mindig ezen a verzión tartózkodna valamilyen oknál fogva, érdemes lesz frissítenie valamely újabb kiadásra, hiszen innentől nem fog semmilyen biztonsági javítást kapni a rendszer. Ez akár lehet majd a hamarosan, hivatalosan október 17-én megjelenő őszi alkotói kiadás is.
Csevegés (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Maszi65 2 hó
Ez az egyetlen verzió (1511) amely támogatja akár a media center pack termékkulcsos telepítést valamint még működik benne a slui 4 parancs meghívása.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 5

linux, dobak peter, gidano, SWAT, peternem58

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!