Microsoft - 2017. októberi javító kedd

Október 10-én ismét elérhetővé váltak a legfrissebb biztonsági jellegű javítások a Microsoft több különböző termékeihez. Így új összesítő javítással bővült a Windows 10 több kiadása, illetve a Windows 8.1 és Windows 7 is.


Ami a Windows 10 mindössze már csak pár napra legfrissebb kiadását illeti, vagyis az alkotói kiadást (version 1703), a hozzá érkező KB4041676-os javítással a rendszer buildszáma 15063.674-re növekedett. A változási lista alapján itt 26 különböző fejlesztés/hibajavítás is bekerült, ezek közül néhány:
  • Javítva a hiba, amely miatt néhány UWP és az áruházba konvertált win32-es alkalmazás indításakor, "Az alkalmazást nem sikerült elindítani" hibaüzenet jelenhetett meg.
  • Javítva a hiba, amely miatt az AppLocker nem tudta a Modern alkalmazásokat zárolni. Ez az előre telepített appoknál jelentkezhetett.
  • Javítva a hiba, amely az Internet Explorerben űrlapok elküldésekor jelentkezhetett.
  • Javítva a grafikus elemek megfelelő megjelenítése Internet Explorerben.
  • További hibajavítások az Internet Explorer weblap elemek fókuszba kerülésében, az ablakok rögzítésében és a felugró ablakok okozta problémákban.
  • Javítva egy hiba, amely miatt az áruházban előrendelt játékok letöltése meghiúsulhatott.
  • Biztonsági hibajavítások a következőkben: Microsoft Windows kereső komponense, Windows kernel-mode illesztők, Microsoft grafikus komponense, Internet Explorer, Windows kernel, Microsoft Edge, Windows autentikáció, Windows TPM, Device Guard, Windows vezeték-nélküli hálózatok, Windows tárterület és fájlrendszer, Microsoft Windows DNS, Microsoft Scripting Engine, Windows Server, Windows Linux-alrendszer, Microsoft JET Database Engine és Windows SMB Server.

Javítást kapott még a Windows 10 évfordulós (version 1607) kiadása is a KB4041691-es összesítő frissítéssel, amely a buildszámot itt 14393.1770-re változtatta. Itt mindössze 11 pont került kiemelésre, melyek egy része azonos a 1703-nál felsoroltakkal. Továbbá a Windows 10 version 1511-hez is megérkezett utolsó, terméktámogatását lezáró KB4041689-es javítása.

De frissült természetesen a Windows 8.1 a KB4041693-as összesítő frissítést megkapva, továbbá a Windows 7 is a maga KB4041681-es megnevezésű foltozásával. Mindkettőnél többnyire az Internet Explorer már Windows 10-nél is megnevezett problémái, valamint a szintén ott is felsorolt Windows komponensek kaptak biztonsági javításokat.

Ami egy érdekesség, hogy a Windows 10 őszi alkotói előzetese (version 1706), melynek végleges verziója már elkészült, most nem kapott frissítéseket. Ennek oka valószínűleg az, hogy a Microsoft a kiadás napjára "csúsztatta" a rendszer esetében az első összegzők kiadását, ami végül is nem értelmetlen elgondolás.

Ami a további Microsoft termékeket illeti, az összes még támogatott Office (2010-2016) is megkapta a maga foltozását, illetve szokás szerint frissült a kártevő-eltávolító eszköz is. Ahol pedig alapból a rendszer részét képezi az Adobe Flash Player, a 27.0.0.159-es verzió is megérkezett a Windows Update segítségével.

Megjegyzés: A cikkben lévő KB számokra kattintva a frissítések önálló telepítői letölthetőek a Microsoft Update katalógusából.
Csevegés (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gthomma 2 hó
A mai napig tartom a véleményemet. A Windows 10 a 20000-es buildek után lesz használható operációs rendszer.
aszepta 2 hó
Kedves Oprend !
Elkezdtem letölteni a mostani frissítést de 22 %-nál megállt és nem mozdul egy tapodtat sem . Mit csináljak? Letöltöttem a windows hivatalos oldaláról a KB4041691-es összesítő frissítést azzal is ugyan ezt csinálja. Ötlet???? Köszi az eddigi kiváló munkátokat! Üdv. aszepta
Satad 2 hó
Nem tudom meddig nézi még az MS totális idiótának a világot az összetákolt csilivili op-rendszerével amit biztonságosként titulál de évekig foltozza a biztonsági réseit, míg végül inkább készít egy újabbat mint sem kijavítsa a lehetetlent. Ezt az op-rendszert el kell felejteni örökre! Minél előbb annál jobb.
Driver 2 hó
Miért, melyik oprendszerhez nem szoktak biztonsági javításokat kiadni? Én ilyenről még nem hallottam...
dlaczko 2 hó
makossuti te vagy az?
dzsin25 2 hó
Sziasztok! nálam hibátlan müködik

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 6

linux, dobak peter, gidano, peternem58, zsoky, vgyula12

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!