Windows 10 Redstone 4 Build 17025 előzetes

A héten új Windows 10 "Redstone 4" előzetes érkezett a Windows Insider program tagjainak. Az új 17025-ös buildszámú kiadás azonban most csak pár apróbb újítást hozott magával.

Újdonságok


Átszervezett könnyű kezelés: A gépház könnyű elérés része kapott egy kisebb átszervezést. A bal oldalsáv elemei a jobb átláthatóság kedvéért külön kategóriákba kerültek. Valószínű, hogy ehhez hasonló kategorizálást majd máshol is láthatunk a gépházban. Ezen kívül leírással is bővültek a könnyű elérésben fellelhető egyes funkciók.


Automatikusan induló programok: Az előző előzetesben bekerült a gépház Alkalmazások részébe az automatikusan induló programok listája. Mostantól az alkalmazások esetében azok fontosabb adatai innen egy kattintással elérhetők.

Egyéb módosítások: Ebben az előzetesben kicsit változott a Fluent dizájn megjelenése, amely főleg az egyes felületi elemekre való rámutatáskor látható. De a naptár felugró menüje is megkapta a Fluent dizájnt.

Ismert hibák

  • Amennyiben nem működik megfelelően a Mail, Cortana, a Narrátor, vagy pár funkció hiányzik, mint a Windows Media Player, érdemes ezt a bejegyzést megtekinteni.
  • A húzással történő értesítés törlése a műveletközpontban nem működik.
  • A virtuális asztalok közötti váltáskor a képernyő villoghat.
  • A játékkossáv előhozásakor (Win + G) a kurzor lassúvá, működésképtelenné válhat, viszont a billentyűzettel történő navigálás továbbra is működik.
  • A naptár értesítéseinek törlési és némítási gombjai a műveletközpontból hiányozhatnak.


Forrás: Microsoft
Csevegés (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
makossuti 11 hó
Könnyű elérés WinXP -ben meg Win7 alatt van (volt). Azóta semmi se könnyű, inkább nehezebb, kaotikusabb. Olyanra hasonlít az egész mint ha folyamatosan nem tudná a jobb kéz hogy mit akar a bal. Nevetséges. Nem?

Eszem megáll, hogy egy XFCE alatt is jóval átláthatóbb minden beállítás mint Microsoft -ék háza táján.
Canonical is be bukta az erőltetett Unity-t. Már a kezdeteknél lehetett látni mi lesz belőle.
Az a baj ha erőltetik azt amiről józan paraszti ésszel is lehet látni hogy TRASH!

És akkor mi van a kernelvédelemmel meg DEP és ASLR megkerüléssel? Én csak nagyon ritkán szenvedek vele izzadásig mert még mindég meg lehet kerülni komolyabb odafigyeléssel. Memoria is még mindég szivárog a DLL -k ben. Ez kéne már helyre rakni... Hol vannak ezek a Linux kernelhez képest???
Driver 11 hó
Hopsz, elírtam, ez magyarul a "Könnyű kezelés" menüpont lenne. Az egyértelműség kedvéért: ez elsősorban a valamilyen fogyatékkal rendelkező felhasználók életét könnyítheti meg.
dlaczko 11 hó
Neked tenyleg ideje lenne meglatogatnod a pszichiatert, mivel nalad komoly elmebajok vannak
g0302 11 hó

Idézet

Hol vannak ezek a Linux kernelhez képest???

Már megint a Linux.
Ugye minden alkalmat megragadsz,hogy fikázd a Windows rendszert mert te Linux-Fan vagy. Csak ezért nézed a Windowsról szóló cikkeket?
Tutti Georg 11 hó
Kedves g0302!

Felhívnám a figyelmed, a vélemény szabad. Magam is wint használok és teljesen igaza van makossutinek a win 10 egyre gagyibb, tele felesleges erőforrás zabáló trutyikkal. Miért nem dönthetik el a felhasználók mire van szükségük? Én már sok év óta egyedi msdn készítek, 5-6 gb szemetet veszek ki az alap telepítőből. A linuxot pedig jobb ha megtanulod tisztelni, ugyan is a nélkül most ezt sem olvasnád. Nem tudom mennyire értesz az opokhoz, de amit a win ben fjlesztenek a linuxban már rég alap, pl: ramkezelés , dual boot, stb. Üdv: Georg
dlaczko 11 hó
Terjunk vissza akkor a linuxra, ha vegre nem fele annyi lesz az akkumulator ido, mint windows alatt, illetve kepes lesz kikapcsolni azt a kurva touchpadot gepeles kozben 2017-ben. Amig ilyen alap dolgok sem megoldottak (persze tudom, mokoljak meg kutassak 5 napot a neten) egy frissen telepitett rendszeren, addig nincs mirol beszelni

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Legújabb letöltések

Online tagok: 1

Pimpernel

  • 3 Vendég
  • 19 Tagok ma
  • 10 Szülinapos
  • 15,995 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!