Windows 10 - Még január 16-ig lehet ingyen frissíteni, hivatalosan... (Frissítve!)

Frissítés: A Microsoft kibővítette az akadálymentesítő technológiák által nyújtott frissítési lehetőséget egészen 2018. január 16-ig. Ez az információ az angol oldalon található, a magyarországin érdekes módon még most is a tavaly évégi határidő áll. Ennek ellenére a frissítő még mindig letölthető onnan is és működőképes. A dátumtól eltekintve nem történt változás, sem pedig további információ nem látott napvilágot, így tehát a cikk ezt leszámítva máig naprakész.

Hivatalosan tavaly július végén lezárult a Windows 10 ingyenes frissítési időszaka, azonban még akkor a Microsoft bejelentette, hogy az akadálymentesítő technológiákat használó felhasználók továbbra is ingyenesen frissíthetnek majd a Windows 7 és Windows 8-as rendszerekről. Ez a lehetőség azonban jelenlegi állás szerint december 31. után megszűnik.

Akadálymentesítő technológiák?

Az érdekesség ezen frissítési lehetőségben főképp az, hogy csak annyihoz van kötve, hogy a felhasználó valamilyen kisegítő lehetőséget használjon. Vagyis ha használunk, vagy éppen szeretnénk ezek közül bármit használni, a továbbiakban is teljesen legálisan élhetünk az ingyenes frissítéssel.


Kisegítő lehetőségnek számít például a rendszerben lévő nagyító eszköz is, vagy éppen a szövegfelolvasó, amelyeket nagy eséllyel bárki használ, vagy használhatna, tehát belegondolva ez valóban egy alibi frissítési lehetőség. Ezt pedig nyilván maga a Microsoft is jól tudja, nem véletlenül nem fogalmaztak pontosabban. Tehát aki frissíteni szeretne Windows 7 vagy 8-as rendszeréről, az az alábbi eszközzel december végéig biztosan megteheti.

Windows 10 Frissítési segéd

Viszont van egy másik kérdéses lehetőség...

Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy a Windows 10-es telepítők még tiszta telepítésekkor is máig zokszó nélkül elfogadják a Windows 7-es, vagy 8/8.1-es termékkulcsokat, amivel a rendszer a telepítés végeztével aktiválja is magát, a fenti eszközzel végzett frissítéssel teljesen azonos "A Windowst digitális licenccel aktiválták" címszó alatt. De nem csak így, hanem a Windowson belül indított 10-es telepítők is hasonlóképp gond nélkül frissíteni fogják már aktivált Windows 7-es, vagy 8-as rendszerünk, de még az is lehetséges, hogy a már telepített, de aktiválatlan Windows 10-es rendszer is közvetlen aktiválható 7-es vagy 8-as kulcsokkal.


Nyilván ezen opcióknál szó nincs az akadálymentesítő technológiákról, tehát ez egyértelműen egy olyan szituáció, aminek eleve nem kellene léteznie. A nagy kérdés ezzel kapcsolatban az, hogy vajon ez december 31. után is változatlanul marad-e, vagy a Microsoft teljes mértékben bezár minden hátsó kaput.

Egyébként eredetileg a Microsoft azzal a magyarázattal bővítette ki az ingyenes frissítési ciklust az akadálymentesítő technológiákat használó felhasználóknak, mert a Windows 10 alkotói, valamint őszi alkotói frissítésére is több fejlesztést terveztek és hoztak is ezen a téren. Tehát aki még szeretne, mindig frissíthet az év végéig, és biztos ami biztos, jobb lesz ezen időszakon belül élni vele.
Csevegés (eddig 33 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
opus25 11 hó
Érdekes az egész win 10 körüli hajcihő, kezdve egy sor azonos kulcson át, a gépek adatainak lementésétől az aktiválások sokaságára való tekintettel.

Én elhiszem, hogy a Store-ból profitál csak igazán az MS, habár rengeteg kulcsot is eladnak ahhoz képest jó kis félkész telepítőket nyomnak ki, az ár-érték-arány köszönő viszonyban sincs egymással, a frissítési mániájuk meg hihetetlen, kezdve a havi 1-1,5GB.os frissítéseken át a féléves alkotásukig, amelyek szinte semmilyen újdonságokat nem nagyon tartalmaznak, majd meghazudtolják önmaguk lásd a Paint mégsem tűnt el, stb.....a Fluent is csak egy nagy ámítás lesz szerintem, ha aStartisBack pár MB-ban meg tudja oldani akkor az MS-nek miért is kell hozzá egy új telepítő, és még lehetne sorolni, inkább tényleg ráznának már végre normálisan gatyába egy kiadott verziót....
westcoast 11 hó
Tehát ez azt jelenti,hogy ha felrakok egy aktivált win7. Ultimatet azt tudom frissíteni Win 10-re?
opus25 11 hó
Igen azt jelenti!
A végeredmény pedig egy digitális Licenccel ellátott jogtiszta win 10 Pro lesz, ha a win7 Ultiról teszed mindezt.

Ha win 7 Pro-ról vagy Ulti-ról frissítesz akkor a win 10 pro-ra frissül a többiről a win 10 Home-ra ami végül is semmivel sem rosszabb a Pro verziótól, a különbség nüansznyi, pl.-ul: a home verzánál nem lehet frissítést halasztani meg ilyen apró cseprő kis dolgokkal tud csak többet a Pro, de funkcionalitásban szinte ugyanaz....

Ugye ezalól kivételt képeznek az Enterprise kiadások mivel azok elméletileg MSDN előfizetésesek, így azokat csak ott lehet frissíteni...Smile

Azt viszont nem tudom, hogy eredeti aktiváltsággal lehet-e, vagy lehet KMS-es aktiváltságú is az a win 7?
Driver 11 hó
Ha jól emlékszem KMS aktiválás esetén azt örökíti tovább frissítéskor, vagyis egy KMS-el aktivált Windows 10 lesz az eredmény is.
Csicso82 11 hó
Nekem egy KMS-el aktivált 8.1-es windows-ra fogadtam el anno a get x alkalmazást - vagy valahogy így hívták - ezután ugyanerre a gépre tiszta win 10 telepítéssel automatikusan aktivált lett a rendszer.
opus25 11 hó
Driver

No az érdekes lehet, azt tudom hogyha Mak kulccsal aktivált, akkor a parancsot a mak kulccsal újra ki kell adni a rendszergazdai parancssorba, de elég eljutni a slui 4 parancs után beadott kék telepítős azonosítós ablakig, és máris aktivált lesz példának okáért egy win 10 Enterprise ehhez volt most legutóbb szerncsém mikor a 1703-ról frissített 1709-esre, érdekesek ezek is.....habár a KMS mókolásánál még mindig jobb a Mak kulcsos megoldás, nem beszélve a tartós vagyis 1001-szeres újratelepíthetőségéről...
lacko9691 11 hó
Ha lezárják, vissza állok a régi szokásomhoz.
Enterprise és rearm, 6 hónapig biztonságos és eredeti. A proval egyenlő.
Biztosan lesz megoldás.Smile
Csabi1984 11 hó
Lehet,hogy nem fog tetszeni a hozzászólásom aki akart már felfrissített aki meg nem az ezután sem fogja Smile
belagezabela 10 hó
Én most hezitálok, Enterprise van fent atomstabil, csak nem frissült már régóta, mert kéne ez meg az. Viszont nincs kedvem két napot szarakodni telepítéssel meg beállításokkal mire mindent visszateszek.
opus25 11 hó
Csabi1984

Nehogy azt hidd, nagyon sokan nem is tudnak eme lehetőségről, és sokan csak azért nem frissítették le annó a gépüket mert lövésük se volt, hogy milyen a win 10....aki vált a legtöbbje megtartja főlag ha játszik is a gépén....régebbi gépeken meg sokkal jobban fut a win 10, mint a win 7....persze a szokás nagy Úr, én szoktam telepíteni ismerősöknek, és a legtöbbjük azt se tudja milyen op rendszert használ, vicces de tényleg így van...
Csicso82 11 hó
Igaz, én is hasonló cipőben járok. Nehéz elmagyarázni, hogy ha leírtom az UWP-s appokat(még a számológép alkalmazást sem hagyom meg helyette feltolom a CALCUTE nevű kis progit + ugye van VLC, Irfanview, Foobar, stb. ha ajánlani kell alternatívát) és a gépházat is ráncbaszedem kb. ugyanott van az ember felhasználói szemmel mintha egy win 7 előtt ülne, talán még - ahogy írtad is - gyorsabb is lesz.
Csabi1984 11 hó
Szia Smile Nem a fiókhoz lesz rendelve a Liszensz hanem a géphez! Szóval ha egy másik gépre is belépsz ugyan azon névvel az még nem lesz aktivált.
Lehet,hogy én értettem félre a kérdést Smile
Csabi1984 11 hó
Hát én egyszer direkt csináltam egy microsoft fiókot mert azt mondták jó ha van. Egyszer meg csináltam egy ismerősnek fiók nélkül de szintén Windows10 ráfrissítéssel majd egy szűz Windows 10 telepítés után is megmaradt az aktiváció.
Skynet 11 hó
A deszka is és a fiók is. A deszkahoz köti alapban, ha azt cseréled újra végig kell majd menned az aktiváláson. Ezért jó, ha a már aktív rendszered kulcsát elmented egy txt-ben.
Ebben segítség a fiók.
A fiókon keresztül jegyzik a hozzátartozó aktivált saját rendszereket,mert miért ne lehetne több is (Home/Pro).
(de lehet rosszat írtam, majd javítanak)
makossuti 11 hó
Nem tudom ki, hogy van vele de Linux distróra végtelenségig lehet ingyen frissíteni, és kémprogramokkal sincs teletömve. Ha úgy is lenne pillanatok alatt(!) kiszúrja valaki a több millió user közül, hisz látható a forráskód, és a csomagok is el vannak látva checksum ellenőrzéssel. De se baj, jobb is ha tömik az ember agyát Wintiszes semmire se használható appokkal, ja meg über hasznos reklámokkal. Mindenki egészségére.
johnduo 10 hó
van xp és win 7 jogtisztán
a windows 7 családi csomag volt (3 gépre lehet telepíteni)
igen ám de amikor elszállt x éve a vinyó amin a win 7 telepítés volt (kb. 4-5) akkor újra akartam telepíteni a csodás jogtiszta windows lemezről, közölte, hogy tegyek fel windows xp-t mert arról hajlandó csak áttelepülni, hát mondtam, hogy b+ az M$ feltettem egy home pro x64-t (szerintem kori-s volt, köszönöm) + daz
ami fura, hogy laptopra minden előzmény nélkül fel lehetett telepíteni
ha esetleg tud valaki válaszolni arra, hogy a feltelepített win 7-en át lehet-e váltani a kódot ez eredetire?
vagy ha már nagyon nem akar majd menni a win 7 az asztalin akkor linux lesz
knor1982 10 hó
Csak szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy attól, hogy van egy nem legális (nem megvásárolt) korábbi Windowszod, hiába "frissíted" akár a fenti módon is 10-re és kapsz egy legális kulcsot, attól még hivatalosan nem lesz legális. Kb. olyan a történet, mintha ellopnál a bankból pénzt, majd azon vennél egy autót és később mikor elkapnak elvárnád, hogy ne vigyék el az autót... Csak mert némely hozzászóló erre jutott, azért írtam le. Elég furcsa dolog, hogy sokan veszenk 2-300 ezerért vagy többért is gépet (hardvert), de azt a 30 rugót már nem tudják kipengetni egy jogtiszta operendszerért (kivétel aki Linuxot vagy freedost-t (haha..) használ).
opus25 9 hó
No épp nézem, hogy elseje van, és biz műkszik még a Akadálymentesítéses dolog....ennyit az MS nagy bejelentéseiről is....Smile

knor1982

Onnantól, hogy digitális licenszt kap a gép, már jogilag tiszta az ügy......épp azért nem futja már op rendszerre is, mert kurva drágák a gépek....meg 30.ért te nem veszel csak egy már felhasznált szart, már bocs, egy rendes jogtiszta nem használt op rendszer 45-től indul....nem kell bedőlni a netes olcsó op rendszereknek....
browser 9 hó
Sziasztok!

Nálam ezzel az üzenettel mindig leáll:

Windows10UpragderApp.exe - Rendszerhiba
A program nem indult el, mert api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll hiányzik a számítógépről.
A probléma megoldásához próbálja meg újratelepíteni a programot.
opus25 9 hó
browser


https://www.youtube.com/watch?v=n0DUeugaUpo

A video alapján tuti meg tudod oldani..Smile
A67 9 hó
Két érdekes tapasztalat a közelmúltból (2017.dec.)
- Az akadálymentesítő frissítés Win7-ből úgy csinált digitálisan licencelt legális Win10-t a laptopon, hogy a Win 7 nem volt "jogtiszta".
- Egy PC-n pedig a tiszta telepítést (USB bootos) követően simán elfogadta a Win10 azt a product key-t, amit 2009-ben vettem elektronikus úton a Windows 7-ről Windows 8-ra frissítéshez, de másik gépre 9900 Ft-ért /ha jól rémlik, akkoriban nem engedett ingyen frissítést a MS 7-ről 8-ra legálisan/ Wink !
Amúgy az itt lévő ( https://www.heidoc.net/joomla/technol...nload-tool ) telepítőkkel és KMS progival (pl. AAct) is simán elérhető volt még nem régen, hogy digitális licencet "adjon" a Windows 10... Hm....
A67 9 hó
Két érdekes tapasztalat a közelmúltból (2017.dec.)
- Az akadálymentesítő frissítés Win7-ből úgy csinált digitálisan licencelt legális Win10-t a laptopon, hogy a Win 7 nem volt "jogtiszta".
- Egy PC-n pedig a tiszta telepítést (USB bootos) követően simán elfogadta a Win10 azt a product key-t, amit 2009-ben vettem elektronikus úton a Windows 7-ről Windows 8-ra frissítéshez, de másik gépre 9900 Ft-ért /ha jól rémlik, akkoriban nem engedett ingyen frissítést a MS 7-ről 8-ra legálisan/ Wink !
Amúgy az itt lévő ( https://www.heidoc.net/joomla/technol...nload-tool ) telepítőkkel és KMS progival (pl. AAct) is simán elérhető volt még nem régen, hogy digitális licencet "adjon" (180 napra) a Windows 10... Hm....
A67 9 hó
Két érdekes tapasztalat a közelmúltból (2017.dec.)
- Az akadálymentesítő frissítés Win7-ből úgy csinált digitálisan licencelt legális Win10-t a laptopon, hogy a Win 7 nem volt "jogtiszta".
- Egy PC-n pedig a tiszta telepítést (USB bootos) követően simán elfogadta a Win10 azt a product key-t, amit 2009-ben vettem elektronikus úton a Windows 7-ről Windows 8-ra frissítéshez, de másik gépre 9900 Ft-ért /ha jól rémlik, akkoriban nem engedett ingyen frissítést a MS 7-ről 8-ra legálisan/ Wink !
Amúgy az itt lévő ( https://www.heidoc.net/joomla/technol...nload-tool ) progival elérhető ISO fájlok bootolható USB telepítőivel telepítve, és KMS progival (pl. AAct) szerezve termékkulcsot (is) simán elérhető volt még nem régen, hogy digitális licencet "adjon" (180 napra) a Windows 10... Hm....
greendoki 9 hó
És ezt miért kell 3-szor elküldeni? Elsőre is megértettük!
astefi 9 hó
Hiába "jogtiszta", ha a vásárlást nem tudod igazolni.
opus25 9 hó
astefi

Nézd, mivel igazolsz egy digitális kulcsot, amit frissítés útján kaptál meg?
Illetve ki fogja tőled elkérni?
Magát az MS-t se izgatja, mert nem a kulcsokban van a biznisz...Smile
Én a helyükben totál kilőném már a win 7, win 8.1-et is, és csak win 10-et támogatnék...
WindowsFan 9 hó
Már most hallom az értetlenkedők hangját 2-3 hónap múlva: "Húú milyen szemét ez a Microsoft, pont most szűntették meg az ingyen átállást, mielőtt én váltottam volna, rohadjon meg mind, soha nem adok nekik egy fillért se, inkább leszedem torrenttel azt a szart és aktiválom KMS-sel!!!!!!" Grin Grin

Kíváncsi vagyok, hogy ezek után is növekedni fog-e a 10 részesedése vagy esetleg egy hosszú stagnálási időszak áll előttünk.

opus25:

Idézet

Én a helyükben totál kilőném már a win 7, win 8.1-et is, és csak win 10-et támogatnék...

Nem tehetik meg. Ilyen nagy cégeknél, mint az MS, mindig van egy kifutási ideje a terméküknek, ameddig kötelesek legalább biztonsági frissítéseket kiadni hozzá. Pl. hiába volt nagy bukás a Windows 8, egészen 2017-ig kapott biztonsági frissítéseket (mármint a 8.0, a 8.1 még a továbbiakban is fog foltozásokat kapni, ha jól tudom egészen 2023-ig) vagy pl. a Vistának is tavaly áprilisban jöttek ki az utolsó frissítései, de még a Windows XP-nek is még néhány speciális kiadása kap frissítéseket egészen 2019-ig.
És akkor még nem is említettem meg, hogy a Windows 7 és a 8.1 összesített részesedése magasabb, mint a 10-é.
Szoftvert viszont már csak a 10-hez készítenek. Talán még a következő Office, ami jövőre jön még talán fog futni Windows 8.1 alatt is, de nem vennék rá mérget.
Kawoosh 9 hó
... most akkor meddig is lehet frissíteni...? Mert a cikk említi január 18-at és emlegeti, hogy az "év végéig"... most akkor mi van?
Driver 9 hó
A cikk első bekezdésében minden le van írva, csak el kellene olvasni:

Idézet

A Microsoft kibővítette az akadálymentesítő technológiák által nyújtott frissítési lehetőséget egészen 2018. január 16-ig.


De az egyértelműség kedvéért a bekezdés végére is odaírtam:

Idézet

A dátumtól eltekintve nem történt változás, sem pedig további információ nem látott napvilágot, így tehát a cikk ezt leszámítva máig naprakész.

Ugyanis ez egy tavaly novemberi írás, így nem lett az egész átírva, hiszen csak a dátum változott.
opus25 9 hó
Kawoosh

Szerintem már az MS sem tudja, hogy mi is van?

WindowsFan

Csak kérdés van-e értelme ennek a nyújtásnak?

Illetve ha szigorúan vennénk, már mi sem win 10-et használunk, az, hogy maradt a 10-es szám, háát biztos szimpi nekik...Smile
slojr 9 hó
Én tegnap megcsináltam. Minden ok volt. Sikerült.
LacusBP 9 hó
Sziasztok! Még sosem 10-esített Windows 7 Home kulcs ma aktíválva friss 10-esen. Smile
Hanyistok 7 hó
Sziasztok volna egy tisztelet teljes kérésem ha valakit tud segíteni,volt egy 1156-os MSI lapom sajnos a múlthét csütörtökön betojt kénytelen voltam venni ramot,procit,lapot, viszont most nem tudom aktiválni a régi win10-emet pedig bejelentkezem az MS fiókomra és semmi,kérdeztem a számtekboltban is mi lenne a megoldás? (vegyek egy 10-et) hát igen a procira is már úgy kértem kölcsön. Egyenlőre most megy mert leszedtem egy KMS-t de jó lenne vissza aktiválni a régi digitális liszencet. Cry

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Legújabb letöltések

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 4 Vendég
  • 17 Tagok ma
  • 10 Szülinapos
  • 15,995 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!