Windows 10 - Már csak az év végéig lehet ingyen frissíteni, hivatalosan...

Hivatalosan tavaly július végén lezárult a Windows 10 ingyenes frissítési időszaka, azonban még akkor a Microsoft bejelentette, hogy az akadálymentesítő technológiákat használó felhasználók továbbra is ingyenesen frissíthetnek majd a Windows 7 és Windows 8-as rendszerekről. Ez a lehetőség azonban jelenlegi állás szerint december 31. után megszűnik.

Akadálymentesítő technológiák?

Az érdekesség ezen frissítési lehetőségben főképp az, hogy csak annyihoz van kötve, hogy a felhasználó valamilyen kisegítő lehetőséget használjon. Vagyis ha használunk, vagy éppen szeretnénk ezek közül bármit használni, a továbbiakban is teljesen legálisan élhetünk az ingyenes frissítéssel.


Kisegítő lehetőségnek számít például a rendszerben lévő nagyító eszköz is, vagy éppen a szövegfelolvasó, amelyeket nagy eséllyel bárki használ, vagy használhatna, tehát belegondolva ez valóban egy alibi frissítési lehetőség. Ezt pedig nyilván maga a Microsoft is jól tudja, nem véletlenül nem fogalmaztak pontosabban. Tehát aki frissíteni szeretne Windows 7 vagy 8-as rendszeréről, az az alábbi eszközzel december végéig biztosan megteheti.

Windows 10 Frissítési segéd

Viszont van egy másik kérdéses lehetőség...

Ami viszont sokkal érdekesebb, hogy a Windows 10-es telepítők még tiszta telepítésekkor is máig zokszó nélkül elfogadják a Windows 7-es, vagy 8/8.1-es termékkulcsokat, amivel a rendszer a telepítés végeztével aktiválja is magát, a fenti eszközzel végzett frissítéssel teljesen azonos "A Windowst digitális licenccel aktiválták" címszó alatt. De nem csak így, hanem a Windowson belül indított 10-es telepítők is hasonlóképp gond nélkül frissíteni fogják már aktivált Windows 7-es, vagy 8-as rendszerünk, de még az is lehetséges, hogy a már telepített, de aktiválatlan Windows 10-es rendszer is közvetlen aktiválható 7-es vagy 8-as kulcsokkal.


Nyilván ezen opcióknál szó nincs az akadálymentesítő technológiákról, tehát ez egyértelműen egy olyan szituáció, aminek eleve nem kellene léteznie. A nagy kérdés ezzel kapcsolatban az, hogy vajon ez december 31. után is változatlanul marad-e, vagy a Microsoft teljes mértékben bezár minden hátsó kaput.

Egyébként eredetileg a Microsoft azzal a magyarázattal bővítette ki az ingyenes frissítési ciklust az akadálymentesítő technológiákat használó felhasználóknak, mert a Windows 10 alkotói, valamint őszi alkotói frissítésére is több fejlesztést terveztek és hoztak is ezen a téren. Tehát aki még szeretne, mindig frissíthet az év végéig, és biztos ami biztos, jobb lesz ezen időszakon belül élni vele.
Csevegés (eddig 15 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
opus25 1 hó
Érdekes az egész win 10 körüli hajcihő, kezdve egy sor azonos kulcson át, a gépek adatainak lementésétől az aktiválások sokaságára való tekintettel.

Én elhiszem, hogy a Store-ból profitál csak igazán az MS, habár rengeteg kulcsot is eladnak ahhoz képest jó kis félkész telepítőket nyomnak ki, az ár-érték-arány köszönő viszonyban sincs egymással, a frissítési mániájuk meg hihetetlen, kezdve a havi 1-1,5GB.os frissítéseken át a féléves alkotásukig, amelyek szinte semmilyen újdonságokat nem nagyon tartalmaznak, majd meghazudtolják önmaguk lásd a Paint mégsem tűnt el, stb.....a Fluent is csak egy nagy ámítás lesz szerintem, ha aStartisBack pár MB-ban meg tudja oldani akkor az MS-nek miért is kell hozzá egy új telepítő, és még lehetne sorolni, inkább tényleg ráznának már végre normálisan gatyába egy kiadott verziót....
westcoast 1 hó
Tehát ez azt jelenti,hogy ha felrakok egy aktivált win7. Ultimatet azt tudom frissíteni Win 10-re?
opus25 1 hó
Igen azt jelenti!
A végeredmény pedig egy digitális Licenccel ellátott jogtiszta win 10 Pro lesz, ha a win7 Ultiról teszed mindezt.

Ha win 7 Pro-ról vagy Ulti-ról frissítesz akkor a win 10 pro-ra frissül a többiről a win 10 Home-ra ami végül is semmivel sem rosszabb a Pro verziótól, a különbség nüansznyi, pl.-ul: a home verzánál nem lehet frissítést halasztani meg ilyen apró cseprő kis dolgokkal tud csak többet a Pro, de funkcionalitásban szinte ugyanaz....

Ugye ezalól kivételt képeznek az Enterprise kiadások mivel azok elméletileg MSDN előfizetésesek, így azokat csak ott lehet frissíteni...Smile

Azt viszont nem tudom, hogy eredeti aktiváltsággal lehet-e, vagy lehet KMS-es aktiváltságú is az a win 7?
Driver 1 hó
Ha jól emlékszem KMS aktiválás esetén azt örökíti tovább frissítéskor, vagyis egy KMS-el aktivált Windows 10 lesz az eredmény is.
Csicso82 1 hó
Nekem egy KMS-el aktivált 8.1-es windows-ra fogadtam el anno a get x alkalmazást - vagy valahogy így hívták - ezután ugyanerre a gépre tiszta win 10 telepítéssel automatikusan aktivált lett a rendszer.
opus25 1 hó
Driver

No az érdekes lehet, azt tudom hogyha Mak kulccsal aktivált, akkor a parancsot a mak kulccsal újra ki kell adni a rendszergazdai parancssorba, de elég eljutni a slui 4 parancs után beadott kék telepítős azonosítós ablakig, és máris aktivált lesz példának okáért egy win 10 Enterprise ehhez volt most legutóbb szerncsém mikor a 1703-ról frissített 1709-esre, érdekesek ezek is.....habár a KMS mókolásánál még mindig jobb a Mak kulcsos megoldás, nem beszélve a tartós vagyis 1001-szeres újratelepíthetőségéről...
lacko9691 1 hó
Ha lezárják, vissza állok a régi szokásomhoz.
Enterprise és rearm, 6 hónapig biztonságos és eredeti. A proval egyenlő.
Biztosan lesz megoldás.Smile
Csabi1984 1 hó
Lehet,hogy nem fog tetszeni a hozzászólásom aki akart már felfrissített aki meg nem az ezután sem fogja Smile
belagezabela 17 napja
Én most hezitálok, Enterprise van fent atomstabil, csak nem frissült már régóta, mert kéne ez meg az. Viszont nincs kedvem két napot szarakodni telepítéssel meg beállításokkal mire mindent visszateszek.
opus25 1 hó
Csabi1984

Nehogy azt hidd, nagyon sokan nem is tudnak eme lehetőségről, és sokan csak azért nem frissítették le annó a gépüket mert lövésük se volt, hogy milyen a win 10....aki vált a legtöbbje megtartja főlag ha játszik is a gépén....régebbi gépeken meg sokkal jobban fut a win 10, mint a win 7....persze a szokás nagy Úr, én szoktam telepíteni ismerősöknek, és a legtöbbjük azt se tudja milyen op rendszert használ, vicces de tényleg így van...
Csicso82 1 hó
Igaz, én is hasonló cipőben járok. Nehéz elmagyarázni, hogy ha leírtom az UWP-s appokat(még a számológép alkalmazást sem hagyom meg helyette feltolom a CALCUTE nevű kis progit + ugye van VLC, Irfanview, Foobar, stb. ha ajánlani kell alternatívát) és a gépházat is ráncbaszedem kb. ugyanott van az ember felhasználói szemmel mintha egy win 7 előtt ülne, talán még - ahogy írtad is - gyorsabb is lesz.
Csabi1984 1 hó
Szia Smile Nem a fiókhoz lesz rendelve a Liszensz hanem a géphez! Szóval ha egy másik gépre is belépsz ugyan azon névvel az még nem lesz aktivált.
Lehet,hogy én értettem félre a kérdést Smile
Csabi1984 1 hó
Hát én egyszer direkt csináltam egy microsoft fiókot mert azt mondták jó ha van. Egyszer meg csináltam egy ismerősnek fiók nélkül de szintén Windows10 ráfrissítéssel majd egy szűz Windows 10 telepítés után is megmaradt az aktiváció.
Skynet 1 hó
A deszka is és a fiók is. A deszkahoz köti alapban, ha azt cseréled újra végig kell majd menned az aktiváláson. Ezért jó, ha a már aktív rendszered kulcsát elmented egy txt-ben.
Ebben segítség a fiók.
A fiókon keresztül jegyzik a hozzátartozó aktivált saját rendszereket,mert miért ne lehetne több is (Home/Pro).
(de lehet rosszat írtam, majd javítanak)
makossuti 1 hó
Nem tudom ki, hogy van vele de Linux distróra végtelenségig lehet ingyen frissíteni, és kémprogramokkal sincs teletömve. Ha úgy is lenne pillanatok alatt(!) kiszúrja valaki a több millió user közül, hisz látható a forráskód, és a csomagok is el vannak látva checksum ellenőrzéssel. De se baj, jobb is ha tömik az ember agyát Wintiszes semmire se használható appokkal, ja meg über hasznos reklámokkal. Mindenki egészségére.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 4

Taylor74, Stefan, Nortek, kerekpar53

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!