Windows 10, 8 és 7 novemberi javítócsomagjai (javító kedd)

A tegnap esti óráktól (november 14), elérhetők a legújabb javítások a különféle Microsoft termékekhez. Ami az operációs rendszereket illeti, ez most is új összesítő frissítőcsomagokat jelent, minden még támogatást élvező Windows kiadás esetében.


A Windows 10 őszi alkotói kiadása (Version 1709) így megkapta második, de megjelenése óta valójában elsőnek is tekinthető összesítő javítócsomagját. A Windows Update-en KB4048955-ös javítással így pedig a rendszerverzió/buildszám 16299.64-re ugrott, a korábbi .19-es alszámozásról. A Microsoft a frissítésben a következő fejlesztéseket és javításokat emelte ki:
 • Javítva a hiba, amely miatt a Mixed Reality Portal indítás után nem válaszolhatott.
 • Javítva a hiba, amely miatt a DirectX játékoknál fekete képernyő fogadhatott, amennyiben a teljes képernyős és ablakban történő megjelenítés között váltottunk.
 • Javítva egy kompatibilitási hiba, ami miatt iOS és Android eszközökön nem lehetett a PC-n, a Játékvideó-rögzítő segítségével rögzített felvételeket visszajátszani.
 • Javítva a hiba, amely miatt a funkció billentyű nem működhetett a Microsoft Designer billentyűzeteknél.
 • Javítva egy hiba, amely miatt a Connected Standby módból való ébredést követően, néhány USB eszköz és HMD kijelzőt a rendszer nem érzékelhetett megfelelően.
 • Javítva a virtuális okos-kártyákkal történő hitelesítés.
 • Javítva a hiba, ami miatt a Get-StorageJob parancs nem adott vissza eredményt.
 • Javítva a hiba, amely miatt a Microsoft JET adatbázis alapú alkalmazások (pl. Microsoft Access 2007) nem tudtak megnyitni, vagy létrehozni .xls (Microsoft Excel) fájlokat.
 • Javítva a hiba, amely miatt néhány alkalmazás csempéje hiányozhatott a Startról. Továbbá olyan is előfordulhatott, hogy az Áruház szerint telepített alkalmazások, nem jelenhettek meg a Start minden alkalmazás listájában. Minden november 14-et követő Windows 10 version 1709-re történő frissítéskor, ez a javítás előre alkalmazásra fog kerülni, ezen hibák elkerülése végett, - amennyiben van internet kapcsolat.
 • Javítva a hiba, amely miatt a Microsoft Edge nem tudott WARP kiegészítő folyamatokat indítani. Ennek következtében korábban a böngészőben kb. 3 másodpercig tétlen lehetett az éppen betöltött weboldal.
 • Biztonsági javítások a következőkben: Microsoft Scripting Engine, Microsoft Edge, Microsoft Graphics Component, Windows kernel, Internet Explorer, és Windows Media Player.


A Windows 8.1 esetén a felhasználók többséges a KB4041685-ös összesítő javítást kapták meg. Amennyiben a rendszer csak biztonsági frissítések fogdására van beállítva (pl. Windows Server 2012 R2), ez a javítás KB4048961 néven érkezhetett és csak a külön kiemelt pontokat tartalmazza.
 • Javítva a virtuális okos-kártyákkal történő hitelesítés.
 • Javítva a hiba, ami miatt a Get-StorageJob parancs nem adott vissza eredményt.
 • [Biztonsági] Javítva a hiba, amely miatt a Microsoft JET adatbázis alapú alkalmazások (pl. Microsoft Access 2007) nem tudtak megnyitni, vagy létrehozni .xls (Microsoft Excel) fájlokat.
 • Javítva egy hiba, amely miatt az Internet Explorer összeomolhatott nagy betűméretre konfigurált beállítások mellett.
 • Javítva a hiba, amely miatt a SharePoint Online weboldal nem válaszolhatott Internet Explorerben.
 • [Biztonsági] Biztonsági javítások a következőkben: Microsoft Windows Kereső komponense, Microsoft Grafikai komponense, Windows kernel-mode drivers, Windows Media Player, és Windows kernel.


A Windows 7-nél a KB4041686-os összesítő javítást kapták meg Update-en a felhasználók. Itt is érkezett egy csak biztonsági frissítéseket tartalmazó variáns (pl. Windows Server 2008 R2 részére is) KB4048960-as számon, ez esetben, - legalábbis a változási lista alapján, nem igazán van tartalmi különbség:
 • Javítva a hiba, amely miatt a Microsoft JET adatbázis alapú alkalmazások (pl. Microsoft Access 2007) nem tudtak megnyitni, vagy létrehozni .xls (Microsoft Excel) fájlokat.
 • Biztonsági javítások a következőkben: Microsoft Windows Kereső komponense, Microsoft Grafikai komponense, Windows kernel-mode drivers, Windows Media Player, és Windows kernel.

Természetesen a korábbi Windows 10 kiadások is, mint az alkotói kiadás (Version 1703) is megkapta a maga összegzőjét (KB4048954) és kiadósabb változásait. De az évfordulós kiadáshoz (Version 1607) és szerver társához (Server 2016) szintén megérkezett a KB4048953-as összesítő.

Mint mindig, ezen biztonsági javításokat főként érdemes telepíteni. Amennyiben gond akadna a frissítések Windows Update-en történő telepítésével, vagy az önálló telepítőre lenne szükség, a cikkben szereplő KB számokra kattintva azok letölthetőek a Microsoft Update katalógus webhelyén keresztül.
Csevegés (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
dlaczko 11 hó
Javítva a hiba, amely miatt néhány alkalmazás csempéje hiányozhatott a Startról.yessss
Csicso82 11 hó
Bosszantó ez a sok hiba, a kedvenc antivirus programom az Avast free is másból sem áll ki mint bug-ból és azok javításából. Vagy a fejlesztés (újítások) tempóját mérsékeljék vagy alkalmazzanak több profi tesztelőt.
dlaczko 11 hó
Megis hany hibaval talalkoztal az itt felsoroltak kozul? Nulla?
gthomma 10 hó
Szia mindenkinek !
Van egy Education verziójú W10 a cmd-t indítva ezt a verziót mutatja:
Microsoft Windows [Version 10.0.16299.64]
(c) 2017 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva.
A rendszer-információ viszont ezt:
Hardverabsztrakciós réteg verziószám = "10.0.16299.15"

Most akkor melyik build ? Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Legújabb letöltések

Online tagok: 1

POKA

 • 6 Vendég
 • 21 Tagok ma
 • 10 Szülinapos
 • 15,995 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!