Windows 10 Redstone 4 - Build 17046 előzetes

A múlthéten vált elérhetővé a Windows 10 következő kiadásának egy újabb meglehetősen korai előzetese, mely ezúttal 17046-os buildszámot viseli. Ebbe pedig pár apró módosítás ismét belefért.

Microsoft Edge


Lakcím mentése: Már lehetséges a lakhely/szállítási adatok megjegyeztetése, majd az űrlapoknál azok kiválasztása és így azonnali kitöltése a böngészővel; hasonlóan ahogy azt néhány más böngésző is támogatja (pl. Chrome). Ezen megjegyzett adatok, akár a mentett jelszavaink, a Microsoft fiókunk segítségével szinkronizálásra kerülhetnek eszközeink között.

Sorkizárt szöveg olvasómódban: Akár az e-könyvek (epub) esetében, úgy már a weboldalaknál elérhető olvasó módnál is lehetséges a szöveg térközölése (sorkizárás), hogy azt kellemesebb legyen olvasni.

Windows Shell


Alkalmazások beállításainak könnyebb elérése: Már lehetséges a startból az UWP alkalmazások speciális beállításainak azonnali elérése a jobb-klikkes menü segítségével. Normál esetben ehhez a gépház → Alkalmazások → Alkalmazások és szolgáltatások menüjéből jutnánk el, miután kiválasztottuk azt a listából. Hamarosan egyébként további elemekkel is bővül majd a gépház Alkalmazások menüje, az eddigi indítási beállításokon túl.

Beviteli fejlesztések

További Emoji támogatás: Pár további fejlesztést kapott az érintőbillentyűzet, így már több nyelven is képes a beírt szöveg alapján nem csak szöveg, de emoji hangulatjel javaslatot tenni. Maga az emoji beviteli panel is változott, így már egyszerre több hangulatjel is beszúrható.

Ismert hibák

  • Amennyiben nem működik megfelelően a Mail, Cortana, a Narrátor, vagy pár funkció hiányzik, mint a Windows Media Player, érdemes ezt a bejegyzést megtekinteni.
  • Néhány Tencent játék, mint a League of Legends és NBA2k Online zöld-képernyőt okozhatnak.
  • Az olyan VPN kapcsolatokhoz, melyek felugró ablakot használnak a hitelesítéséhez, meghiúsulhat a kapcsolódás.
  • Néhány Cortana értesítés nem jelenhet meg. Ez alól az emlékeztetők kivételt képeznek.
  • Távoli kapcsolat esetén, az alkalmazás végrehajtás nem működhet, amennyiben 32 bites alkalmazást 64 bites rendszeren próbálunk meg futtatni. A 64 bites alkalmazások 64 bites rendszereken megfelelően működnek ilyenkor is.
  • Az itt felsorolt dinamikus lemez és kötettípusok ebben az előzetesben nem csatlakoztathatóak. Ezek tartalma továbbra is sértetlen, csak egyszerűen nem elérhető ezen előzetes verzióról.
  • A build 17035-re vagy későbbi előzetes verzióra frissítve megszűnik a Japán vagy hagyományos kínai karakterek beszúrása.

Forrás: Microsoft
Csevegés (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DrFantastiK 18 napja
beleszakadtak a Munkaba !! ?? ugye ? ?
opus25 16 napja
jaja, a végén még túlterhelik a processzorukat a redmondi srácok!!!
ahogy nézem a Fluent-es áttetszőség se fog megérkezni még vagy 5 évig....hihetetlenek tényleg...Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 3

szesze78, vgyula12, Zsombi33

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!