Windows 7 - Működésképtelenné válhatott a Windows Update

Az utóbbi napokban több Windows 7 felhasználó is ugyanazon problémába futhatott, nevezetesen, hogy a Windows Update, 80248015 hibakód alatt képtelen új frissítések után nézni. Szerencsére ez a jelenség nem érint minden felhasználót, de ha minket mégis érintene, több megoldás is létezik.


Mivel egyrészt a Microsoft mostanra saját állítása szerint, tegnap (december 5.) javította is a problémát, így elméletileg ha frissen keresünk javítások után, már nem lesz gondunk. Amennyiben viszont ennek ellenére továbbra is ebbe a hibakódba futunk, van egy másik megoldás is.

Elegendő egy parancssort indítani rendszergazdai jogosultságokkal (jobb klikk futtatás rendszergazdaként) és sorról sorra megadni a következő parancsokat:
net stop wuauserv
ren C:/Windows/SoftwareDistribution softwaredistribution.old
net start wuauserv


Vagy amennyiben abszolút nem tudunk, vagy nem is akarunk a parancssorral dolgozni, ezen Batch fájl letöltésével és rendszergazdaként való futtatásával szintén végrehajtható ugyanez. A művelet végeztével keressünk újra frissítések után a Windows Update-el, ami nagy eséllyel így már le fog futni.

A probléma érdekes módon más rendszerek esetében, mint a Windows 8.1, vagy Windows 10, egyébként nem volt jelen. A Windows 7 2020. január közepéig még folyamatosan fog biztonsági javításokat kapni, így addig mindenképpen érdemes a rendszerünket naprakészen tartani.

További hasznos Windows hibajavításokat a fórumunkban is találhattok.

Forrás: ZDNet
Csevegés (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso82 10 hó
Ebbe nem futottam bele szerencsére, de pár éve tiszta win 7 SP1 telepítése után nem talált frissítéseket csak pörgött az óra és kész, szerencsére azt is megoldották.
meszes9510 10 hó
Nekem win10-em van, de az update nekem sem működött. Kereste a frissítéseket órákon át, de nem adott hibát, se semmit. Csak keresett.
A megoldásomra egy jo kis alkalmazás hozta a megoldás amit meg is írok amint megtalálom Grin
Skynet 10 hó
Ezt ellopták innen egy másik neves informatikai portálra, feltüntetve az oprendes fiúkat forrásként. Grin
Csicso82 10 hó
Kicsi piac ez a magyar, én is fent vagyok más portálokon is nem gond ez. Sőt azok is döntően a The Verge és hasonló oldalakról táplálkoznak.
Mikeee 10 hó
Melóhelyen én is tapasztaltam, először azt hittem nálunk van a hiba. 4 gépen fordult elő. Másnap már jó volt.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Legújabb letöltések

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 6 Vendég
  • 24 Tagok ma
  • 10 Szülinapos
  • 15,995 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!