Android Alkalmazásajánló 1#

Itt be is fejezhetnénk a cikket, hisz mindenki tudja hogyan töltsön le alkalmazásokat a Google Play Áruházból. Vannak ingyenes és fizetős appok, mindenki eltudja dönteni mit szeretne. Ám veszélyeket is rejt az internet. Sajnos az áruházba is nem ritkán kerülnek fel kártékony, adataink ellopására vagy egyéb kár okozására képes szoftverek. Nem árt óvatosnak lennünk! Megnézni, hogy milyen engedélyeket kér az adott applikáció. Például egy háttérképeket gyűjtő alkalmazásnak vagy élőháttérképnek nem kell engedély a telefonkönyvhöz. Érdemes figyelni a hozzászólásokat és az sem utolsó, hogy ha egy friss alkalmazás kerül fel, és alig van rajta még néhány letöltés, akkor érdemes várni vele, hogy a Googlenek legyen ideje átvizsgálnia, illetve több tapasztalat derüljön ki róla a felhasználók által.

Továbbá vannak, akik kifejezetten szeretik vagy csak nagyobb biztonságérzetet ad számukra az, ha emberek vagy megbízható weboldalak ajánlanak alkalmazásokat. Nem is húzom tovább az időt. Az ünnepek közeledtével jöjjön néhány hangulat csináló alkalmazás, melyek nekem nagyon megtetszettek, használtam és idén is használom őket!

Karácsonyra hangolva

Vannak gyártók, melyeknek saját Téma áruházuk van. Huawei és a Sony is ilyen, de biztosan vannak még más gyártók is. Érdemes itt körül nézni karácsonyi, ünnepi vagy csak egy kis téli hangulatot keresve. Ezek többnyire a hátteret és az ikon készletet változtatják meg. Viszont a Play áruházban vannak például élőháttérképek is melyek nagyon hangulatosak.

Az első ilyen a Snowfall live wallpaperNem sokan ismerhetik és bár jó ideje nem volt frissítés rá nem is szükséges, hisz nincs mit frissíteni rajta. Működik, szép. Egyszerű a használata, semmi nehézség nincs benne. Miután letöltöttük és megnyitottuk, a beállításaiban a havazás mértékét tudjuk egy csúszkán szabályozni. A hátteret nem lehet megváltoztatni más színűre és sajnos képet sem lehet betenni a feketeség helyére.

De így is szép és hangulatos. Az éjszakai égre emlékeztet és talán még hasznos is az amoled kijelzővel rendelkező telefonokra nézve, hisz a megjelenítő tulajdonságai miatt több energiát spórolhatunk vele. Érdekessége még, hogy használja a telefon mozgással kapcsolatos szenzorát, így térbeli hatást kelt a kéz mozdulataira. Olyan, mintha valóban ott állnánk a havazás közepén és mozgatnánk a fejünket. Érdemes kipróbálni.

Következő alkalmazásunk a Karácsonyi Élő háttérkép nevű applikációKicsit több beállítgatási lehetőséget ad. Szabályozhatjuk az FPS azaz a kép frissítés sűrűségét. (Minél magasabb az érték annál simább az animáció, de ezzel az energia fogyasztás is nő. Ajánlott érték: 25, 30). A Típus menü alatt a karácsonyfa égősorának felhelyezését, míg a Mód alatt az égősor 'led' kinézetét változtathatjuk meg (sima, csillag, szív). Alatta a színét, mennyiségét, méretét és sebességét szabályozhatjuk. A fa folyamatos forgását kikapcsolhatjuk, ahogy a hó hullását is. Ha pedig inkább tovább növelnénk a hangulatot, akkor karácsonyi zenéket is lejátszik a kedvünkért. Visszaszámlálót is kérhetünk, de nem csak karácsonyra, hanem újévre is. Az előző alkalmazással szemben itt már választhatunk háttérszínt és kiválaszthatjuk, hogy ez elhalványuljon-e vagy nem.

A beállítgatás során néha egy felugró reklám jelenhet meg, ilyenkor válasszuk a 'most nem' gombot.

Harmadik telefonos karácsonyi dekorációként a Visszaszámlálás Élő háttérkép 2018 kerül bemutatásra.Nagyon hasonló az előző alkalmazáshoz a beállításait tekintve. Alapértelmezetten Karácsony, Új év, Valentin-nap között választhatunk, de tetszés szerinti dátumot is beállíthatunk. A havazást szintén ki és bekapcsolhatjuk és a hátteret is ugyan úgy lehet állítani, viszont itt egyéni képet is betehetünk.

Érdekesség: Ha a hátteret megérintjük, akkor a számok átalakulnak a kiválasztott ünnepnek megfelelően karácsonyfára, 2018-as évszámra vagy szívre. Természetesen még számtalan ilyen vagy hasonló alkalmazás található az áruházban, ezért érdemes szétnézni, de csak óvatosan és körültekintően.

Ha Ti is használtok valami ünnepi alkalmazást, osszátok meg velünk kommentben! Smile

Már csak egy hét, úgyhogy jó készülődést az ünnepekre!
Hozzászólások megtekintése (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
AttisX · 3 év
Én a " snow on screen" t használom.
Anonymus · 3 év
Tényleg jó! Kerestem már egy olyat aminél mindenhol látszódik a havazás! Köszönöm az ajánlást! Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Driver
  • 5 Vendég
  • 116 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!