Kiterjesztett támogatási ciklusba lépett a Windows 8

A tegnapi nap, vagyis 2018. január 9. volt az utolsó napja a Windows 8 alapvető (más néven mainstream) támogatásának. Mától a rendszer a kibővített támogatási ciklusba lép, ami annyit jelent, hogy mostantól a rendszerhez funkcióbeli fejlesztések kiadására biztosan nem számíthatunk, csakis biztonsági jellegű javításokra.


Fontos azt is tudni, hogy ez esetben a 2013. november 3-án megjelent Windows 8.1-ről van szó, azon belül is annak Update 1-es frissítéséről, hiszen az eredeti, még 2012. október 26.-án megjelent Windows 8 kiadás támogatása már tavaly januárban teljesen megszűnt. Ugyanakkor a 8-as felhasználók mindig is ingyenesen frissíthettek 8.1-re (még most is), tehát nagy eséllyel nem is nagyon lehet olyan, aki ezidáig már ne élt volna ezzel.

A Windows 8.1 így tehát a kibővített ciklusban egészen 2023. január 10-ig még biztosan kapni fog támogatást. Vagyis alapvetően nincs ok a rendszer lecserélésére. Ugyanakkor a Windows 10-re még legalább egy hétig (2018. január 16-ig) mindig van lehetőség ingyen frissíteni, egy kiskaput kihasználva. Így aki akar, még élhet ezzel a lehetőséggel is.

Forrás: Microsoft
Hozzászólások megtekintése (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Himalaya · 3 év
Teljesen egyet tudok érteni Csicso82-vel, jómagam is csupán néhány program (2-3 alkalmazás és 2-3 játék) miatt "függök" a Windows-tól.
Alapvetően én is váltottam volna már régóta.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (0)0 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

kovos
  • 5 Vendég
  • 137 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!