Ubuntun is gondok lehetnek a Meltdown hibajavító frissítésével

Szerző: Driver
Mint ismeretes a Microsoft gondja is meggyűlt a Meltdown és Spectre javításával, méghozzá a régebbi AMD Athlon és Sempron rendszereken. Azóta a frissítés már újra elérhető, kivéve az érintett processzorok esetében.


Azonban úgy tűnik nem csak Windowson, de Ubuntun (elsősorban a 16.04 LTS kiadásán), illetve az arra építkező disztribúciókon is (pl. Linux Mint 18.3) gondot okozhat egy új kernelfrissítés. A felhasználók tapasztalatai alapján a 4.4-es, egészen pontosan a 4.4.0-108.131-es verzióval kezdődően a rendszer több konfiguráció esetén már nem tud bebootolni.

Szerencsére azonban itt jóval egyszerűbben válthatunk indításkor a korábbi kernelverziók között, tehát a probléma nem végzetes (már amennyiben nem távolítottuk el a régebbit). Továbbá azóta már több frissített verzió is megjelent, amely a problémát hivatott megoldani, - a legutóbbi a 4.4.0.109.114-es, amely már sokkal biztatóbb a visszajelzések alapján, bár a siker még itt sem tűnik teljesnek.

Az Ubuntu fejlesztői egyébként már az Intel processzorok számára új Microcode frissítéseket is közzétettek, amelyek pedig a Spectre egy sebezhetősége ellen így már védelmet biztosítanak. Tehát összességében a Canonical is nagyon jó munkát végez a sebezhetőségek elhárításában, a kisebb felmerülő kellemetlenségek ellenére.
Hozzászólások megtekintése (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tutti Georg · 4 év
Kedves Driver!

A vélemény szabad ezt ne feledd! Pontosan így van a win csak jókor volt jó helyen, ezért terjedt jobban el. De komoly szerver nem winnel fut az biztos. Te is gondold végig. Mily furcsa, ha kicsit értesz hozzá, mennyire kezd hajazni a win boot technológiája a linuxra!! A rejtett fájloknál érdekes dolgokat láthatsz. Ne fikázzátok a linuxot mert messze vagytok hozzá!

Üdv: Georg Grin
Driver · 4 év
Ha ebből az jött le, hogy én "fikázom"a Linuxot félreértésben vagy. Én is használok Linuxot (Xubuntu + Kubuntu + Debian - mint szerver) és szeretem. Csak egyszerűen nem vagyok elfogult...

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 7 Vendég
  • 17 Tagok ma
  • 3 Szülinapos
  • 20,954 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!