Megjelent a Google Chrome 64-es verziója

Chrome verziók jönnek és mennek, azonban a nemrégiben megjelent 64-es verzió ezúttal egy kicsit különlegesebb. Ez pedig elsősorban a Meltdown és Spectre sebezhetőségének köszönhető, ami ellen végre a Google böngészője is némi védelmet tud biztosítani.

Jobb később mint soha, hiszen a legtöbb böngésző, mint a Microsoft Edge (és Internet Explorer 11), valamint a Mozilla Firefox (57.0.4-es verziótól), már egy ideje rendelkezik az ezek elleni védekezéssel. Szerencsére azonban nem ez az egyetlen biztonsági fejlesztés, ami bekerült a 64-es verzióba.


Egyrészt a böngésző kapott egy fejlettebb felugró ablakok elleni védelmet, amivel tehát az új lapon és új ablakokon megnyíló nem kívánt tartalmak megjelenése mérséklődhet. Egy másik jó hír, hogy mostantól a weboldalakba beágyazott videók automatikus lejátszását is alapból letiltja a Chrome, pár kivételtől eltekintve, mint az alapértelmezés szerint némított videók.

Végezetül pedig egy további biztonsági fejlesztés is bekerült, amely a nem kívánatos átirányításokat hivatott megakadályozni. Vagyis ha egy weboldal váratlanul megpróbál átirányítani minket egy másikra, a böngésző nem fogja azt engedni, melyről egy információs sávot is megjelenít.

Nem mellékesen a Chrome új verziója már a HDR videók lejátszását is támogatja, az arra alkalmas eszközökön. A Chrome 64 teljes változási listája itt megtekinthető, a meglévő telepítések természetesen automatikusan frissülni fognak, vagy az kezdeményezhető a Menü () → Súgó → A Google Chrome névjegye menüponton keresztül. A mindig naprakész telepítők szoftverközpontunkból beszerezhetők.

Chrome letöltése


Forrás: Neowin
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
olhgbr · 4 év
Csak nekem marad 4 csempe a nem tab-on? Sad

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 7 Vendég
  • 6 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 20,153 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!