Visszavonhatóvá vált a Spectre javítása Windowson

Továbbra is akadnak gondok a Meltdown és Spectre javításaival, ami a jelek szerint néhány felhasználónak valóban többet árt, mint használ. Több számítógép konfiguráció esetén ugyanis teljesen instabillá válhat a rendszer, azonban ironikus módon a hiba oka, maga az Intel.

Ugyanis a BIOS/UEFI frissítésekkel érkező új Intel mikrókód verziók, melyek védelmet nyújtanának, sok esetben hibásan működnek. Egészen pontosan a Spectre egy kihasználhatóságával szembeni védekezéssel vannak gondok, a CVE-2017-5715-el. A Linux kernel atyja, Linus Torvalds, azóta maga is jellemezte a javítást, rövided és tömören összefoglalva, mint "szemét".


Mostanra maga az Intel is azt kéri, hogy lehetőség szerint ne használják ezen javítást partnerei a szoftvereiknél. Így a Microsoft is bejelentett egy opcionális javítást KB4078130 néven, amely egyelőre letiltja a Spectre elleni védekezést és így egyben az abból fakadó problémákat is. Viszont a frissítés csak manuálisan alkalmazható a Windows 7, 8.1 és 10-es rendszereken, valamint azok Server variánsainál, a Microsoft Update katalógusából letölthető önálló telepítő segítségével (Windows Update-en, automatikus frissítésként nem elérhető).

Amennyiben tehát a telepítésre került BIOS/UEFI frissítés, illetve a Meltdown és Spectre javítás, és azóta rendszerünk időnként váratlanul újraindul, vagy lefagy, érdemes lehet kipróbálni a fenti frissítés telepítését. De amennyiben nem tapasztalunk semmilyen problémát, nincs értelme alkalmazni a javítást.
Hozzászólások megtekintése (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cryT3Khun · 2 év
Anti-Update... LOL

És mi van ha simán töröljük azt a bizonyos ( KB4056892 ) "javítást" a gépünkről?.. akkor viszont fölösleges EZ a frissítés nem???
Am tényleg ideje lenne kikapcsolni a Windows frissítéseket!.. csak a baj van vele! Grin
yoko · 2 év
Opcionális javítást KB4078130 miért nem lehet telepíteni. Letöltés után semmi reagálás..
opus25 · 2 év
Nálam se,pedig most dobtam föl tiszta telepítéssel a win 7 ultit, és láss csodát itt se műkszik, úgyhogy a januári frissítések mentek nálam szépen elrejtésbe..Smile
BoogieWoogie · 2 év
Nos, miután minden háztartásban van már számítógép, és egy csomó hivatalos dolgot kötelező jelleggel(!) csak interneten keresztül lehet elintézni, jön a következő "fejlődési" szint: a rendszer kaotikussá tétele, mégpedig szándékosan.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

BlueEyes, steveba
  • 8 Vendég
  • 47 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 18,557 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!