Windows 10 - Újabb összesítő frissítés (16299.214)

Január utolsó napján, a kora esti órákban új frissítés érkezett Windows Update-en, a Windows 10 version 1709, azaz az őszi alkotói kiadást használó felhasználóknak. Ez pedig a hónapban a sokadik javítás volt, amely összefüggésbe hozható a sokat emlegetett Meltdown és Spectre sebezhetőségekkel.


Egészen pontosan a negyedik, hiszen az eredeti frissítés még 16299.192-es buildszám alatt jelent meg (KB4056892), majd azt követte a csak néhány AMD processzorú rendszerre kibocsájtott 16299.194, illetve ezzel egy időben szintén érkezett csak a 32 bites rendszerekre a .201-es alverziójú változat. Talán ezt így nehéz volt végigkövetni, de sebaj, mivel itt az új KB4058258-ként megnevezett összesítő, amivel egységesen a .214-es számot veszi fel most már majdnem kivétel nélkül minden őszi alkotói kiadás. A frissítés a Meltdown és Spectre tekintetében így valódi újdonságot vagy változást nem is hoz, de egyéb új fejlesztések és hibajavítások kerültek bele:
 • Javítva egy kompatibilitási hiba, amely miatt a színek nem megfelelően jelenhettek meg a széles színtartományt támogató kijelzőkön.
 • Javítva a hiba, amely miatt a legacy AMD illesztőprogramot használó videokártyák esetében, a másodlagosan csatlakoztatott kijelző villoghatott, a rendszer alvó állapotból történő felébresztését követően.
 • Javítva a hiba, amely miatt a billentyűzetnyelvek közötti váltás lassú lehetett az Alt+Shift használatával.
 • Javítva a kompatibilitási hiba, amely miatt több különböző felirat, nem megfelelően jelenhetett meg videóvisszajátszáskor.
 • Javítva a hiba, amely miatt az Edge figyelmen kívül hagyta a kiegészítők letiltását érintő csoportházirend beállítást.
 • További biztonsági javítások a 32 bites rendszerekhez (a 16299.201-ből átvéve).
 • Hibajavítás a régebbi AMD processzorok esetében jelentkező elindítatlan rendszerre (a 16299.194-ből átvéve).

Fontos megjegyzés: Azonban ahogy még a 16299.192 esetében, úgy bizonyos helyzetekben most sem jelenhet meg ez az összesítő frissítés sem, amennyiben valamilyen harmadik féltől származó vírusirtót használunk. Ugyanis sok esetben a készítőknek kell frissíteniük védelmi szoftvereiket, hogy az megfeleljen és így együttműködhessen a Meltdown és Spectre okozta módosításokkal. Amíg ez utóbbi nem történik meg, ezen összesítők biztosan nem fognak automatikusan települni, illetve manuálisan sem érdemes azokat telepíteni, ugyanis az nemvárt instabilitást okozhat rendszerünkben.

Forrás: Microsoft
Csevegés (eddig 7 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
figaro72 · 1 év
Teljesen eltűnik a havi "patch kedd" !! Össze-vissza dobálják a frissítéseket, kiszámíthatatlan...
killjoy · 1 év
Akár Windows Update-ről, akár standalone próbálom telepíteni 0x80073715-ös hibával sikertelen a telepítés Sad Próbáltam a WU javítását a Gépházban, de az sem oldotta meg.
Zoli32 · 1 év
Egyik gépemre jött ez a frissités(Inteles gép),másikra meg semmi.Érdekes ez így Grin Másik gépem meg régebbi Amd gép,viszont ugyanazzal a friss virusírtóval(360 TSE).
Zoli32 · 1 év
Észrevétel: Másnál is okoz-e wifi hibát ez a frissités? Gondolom hogy a frissitéstől lehet,mert előtte a 125ös végűvel nem volt ilyen gondom. Nekem tegnap tette csak fel a 214et,amikor felraktam a legfrissebb 360TSE-t. Igazából az a hibajelenség(ami eddig csak torrenthasználatnál jött elő)hogy gondol egyet és csak minimális sebességgel tölt le(25-40kb ! )és kb 1-2 perc múlva eldobja a csatlakozást is. Visszacsatlakoztam,de következő torrenthasználatnal megint csinálta. Kb fél órája újrainditottam a gépet,azóta még jó. Érdekes egy hiba ez.
makossuti · 1 év
Az ember megszokik valamit, kitesztelték több millióan a világon, mondjuk úgy, hogy a hibáit félretéve bevált, bejáratott dolog, aztán puff bele, jön egy a semmiből előrántott átalakítás többnyire agyatlanul elrendezett GUI szinten, amire ráteszik az "NEW" jelzőt, azt remélve, hogy majd azt jobban kedvelik (ja és persze új vasat kér mert már a régin nem fut).
Na ilyen politikát nem folytat a Linux ökoszisztéma. Ha folytatna is, azok az ágak gyorsan letörnek, és a használhatóság nyomvonalán fejlődik tovább, ami kell az embereknek, amiket az emberek elfogadnak, mert hasznosnak tartják, és HASZNÁLJÁK.
Microsoft részről volt az XP. Kicsi volt, nagyon elterjedt, bejáródott rendszer, erre ment a "Delete" neki is. Microsoft azt hazudta, hogy nem lehetett foltozni mert az nem lett volna jó neki. Na ne már. Melyik függvényt nem lehet újraimplementálni? Nem azért moduláris minden? Nincs rá emberük, akkor minek az a sok felvett programozó? Hogyan van az, hogy a Linux kernelt olyanná formázzák amilyenné akarják? Ott is vannak fejlesztési ágak, de amik nem vállnak be azok elhalnak. Az Win XP-be az ASLR -t vagy bármi mást bele lehetett tenni utólag is kernel szinten, ahogy egy csomó mást is. Microsoft erősen butítja a laikus népet, hogy "nem lehet, vegyél másikat, másik HW -vel". Legyen aki elhiggye, és használja a termékeit. Én köszönöm nem teszem. Inkább feltöröm és szórakozok velük mert a Safe Structured Exception Handling (SEH) -jük Windows 10 alatti is még mindég átverhető, úgy, hogy közben a biztonságosnak tartott mesterséges intelligenciával rendelkező ESET Premium Security is fent van, és figyel. Na erre jó, a Microsoft termék, max így használom.
Oreg · 1 év
Borzalmas! Hetek óta erőszakoskodik a telepítéssel, de sikertelenül. (Hibakód:0x800704c7). Egy német oldalon találtam normális megoldást: saját hibakereső MS Update-re. Másodikra "sikeres" volt a javítás. Egész éjjel ment, reggel újraindítás. Fél óráig szórakozott, vagy 3 újraindulással. Utána szinte minden elment, minden beállításomat törölte, még a visszaállítási pontokat is. Képernyőbeállításokat, Chromet, Total Commandert, játékokat, egy csomó asztali ikont stb. Viszont telepakolta minden szemét Win játékkkal meg az új, számomra tök felesleges baromságaival. Fél napom ráment, mire rendeztem a gépemet. Ja mellesleg: jó és modern gépem van, 1 éven belüli minden érdemi alkotóeleme. Egyetlen jó hír a funkciófrissítéssel kapcsolatban: most már 35 napra teljesen ki lehet kapcsolni ezeket a tök felesleges, szemét és erőszakos frissítéseket.
schattila · 1 év
Nekem ma érkezett meg ez a frissítés. Smile

szerk: plusz most este a .248-ra végződő

(intel i5 - mobil 5. generáció; ESET 11 vírusirtó)

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 3

szistvan1, palicz91, Vivid

 • 8 Vendég
 • 185 Tagok ma
 • 8 Szülinapos
 • 16,724 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!