Csak Windows 10-re érkezik a 2019-es Microsoft Office

Szerző: Driver
Az Office 2019-ről eddig nem túl sokat lehetett tudni, mindössze annyit, hogy az valamikor az idei év vége környékén kerülhet kiadásra. Most egy kicsivel több részletre derült fény, egy új támogatási változásokat ismertető bejegyzésből.

Ebből kiderül, hogy az Office 2019 csak a Windows 10-en fog futni. Viszont annak is csak az éppen aktuális támogatott verzióin, ugyanis a Microsoft össze fogja fésülni a kettő szolgáltatásait. Ez annyit jelent, hogyha olyan Windows 10-et futtatunk ami már nem támogatott és így nem kap frissítéseket, úgy az Office 2019-ünk sem fog.

A támogatott rendszerek hivatalos listája:
  • A Windows 10 épp aktuálisan támogatott verziói
  • Az idén megjelenő hosszú támogatást élvező Windows 10 LTSC (korábban LTSB) kiadása
  • A Windows Server következő LTSC kiadása


Így tehát sem a Windows 8-on, sem pedig a Windows 7-en nem lesz használható a következő Office. Ennek technikai oka is van, ugyanis az Office 2019 már univerzális alkalmazás (UWP) lesz, tehát a korábbi Windowsokon nem lenne lehetséges a futtatása. Egy másik érdekesség, hogy a hagyományos telepítők is megszűnnek és csak Clik-to-Run formában lesz telepíthető, legalábbis ami a Microsoft Áruházán kívüli telepítést illeti, hiszen az Office 2019 elsősorban onnan lesz elérhető.

Egy további nagy változást az Office 2019 támogatását illeti, ugyanis 5 év alapvető támogatás mellett, mindössze csak 2 év kibővített támogatással rendelkezik majd, a korábbi plusz szintén 5 év helyett. Tehát így a jelenlegi álláspont alapján 2025. október 14-ig lesz támogatott ez a verzió, de erre mérget ne vegyünk, hiszen már az Office is egyre inkább szolgáltatásként működik (Office 365).

Az Office 2019 végleges verziója tehát a tervek szerint valamikor az év vége előtt már megérkezhet, addig pedig olyan részletek is ki fognak derülni, hogy milyen újdonságokat hoz a csomag, - hiszen ez utóbbiról nem sokat tudni. Viszont a második negyedévtől jöhetnek majd az első Insider előzetesek, melyek ezen kérdést lassacskán meg fogják válaszolni.
Hozzászólások megtekintése (eddig 16 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
WindowsFan · 4 év
Ez várható lépés volt szerintem, hiszen a Windows 10 első verziója csak 2,5 éve jelent meg és már lassan ez a legnépszerűbb PC-s oprendszer a világon. És a Microsoftnak is érdekében áll felhasználóit az új rendszer felé terelni.

Még esetleg a 8.1 megtartása volt számomra kérdőjeles, hiszen viszonylag még új OS és a felhasználók száma sem annyira csekély (5,56% a Netmarketshare szerint).
sáska · 4 év
A windows 10 nem rosz rendszer de már nagyon rég az Android a legnépszerűbb oprendszer a világon és ez igy us fog mardni a windows a múlt az Android meg az I OS a jővő.
WindowsFan · 4 év
Tudom! Smile De az Android az egy elsősorban mobilos operációs rendszer, a Windows meg PC-s; direkt azért írtam oda, hogy ˛˛legnépszerűbb PC-s oprendszer". Smile
kicsibaba · 4 év
bízom benne, hogy nem így lesz
DarkZer0 · 4 év
Ez nem meglepő, hanem ésszerű döntés szerintem...
makossuti · 4 év
Csak azon fog futni, és csak olyan meg olyan feltételekkel. Ezért érdemes Microsoft termékeket használni. Húú ilyenkor de örülök, hogy Linux rendszert használok. Microsoft nem szabadság hanem börtön az embereknek.
Deadman · 4 év

Idézet

Ennek technikai oka is van, ugyanis az Office 2019 már univerzális alkalmazás (UWP) lesz, tehát a korábbi Windowsokon nem lenne lehetséges a futtatása.


ha ezt a mondatot újra F.I.G.Y.E.L.M.E.S.E.N elolvasod akkor egyből rájössz, hogy csak azért írtad azt a pár sor sületlenséget, hogy elmondhassad, hogy Linuxot használsz.
Azért ha megpróbálunk objektívek maradni.Azért az Office szolgáltatásánál nem nagyon lehet találni jobbat.
Persze tudom, hogy ez alol kivétel a Linux és az az Ő általa kínált ingyene office.Wink
dlaczko · 4 év
Egyes emberek baszom nagy kocsikkal kompenzaljak, hogy kicsi a pocsuk, te azzal, hogy mindenhova odahanyod, hogy detelinuxothasznalszesazmennyirecsodas!

Ui: A linux alatt a touchpad miert tart ott a mai napig, ahol a windows tartott az xp sp2 korul? Nevetseges, hogy nem lehet laptopon normalisan hasznalni a csodarendszered
grezner · 4 év
Az Android Linux alapú. Az Androidon is fut az Office. Az Apple iOS-en is. Tehát az Office multiplatformos.
Az Androidon és az iOS-en is az ottani áruházból telepíthető.
Tehát mindössze arról van szó, hogy az O2019-től a desktop Windowson is Áruházbeli termék, tehát UWP lesz belőle.
Pont.
makossuti · 4 év
Linuxnál van egy fejlesztési "fa". Abban ha valami nem jó, nem kell, nem működik, azt nem fejlesztik tovább, és a jól megírt kódokra koncentrálnak, amitől jól működik akár egy szuperszámítógép is, és kell is a felhasználói közösségnek. Nem tudom mért nem lehet ezt a módszert Windows alatt is használni. Kezdetnek Open Source -vá kéne tenni a rendszert.
kicsibaba · 4 év
Az OSX miért nem az ?
DrFantastiK · 4 év
szerintem ezeknek az elvakult maniakusoknak hiaba magyarazol !! , Bulbugy nez ki nem tanulak meg semmitt az elmul evek ORBITALIS BUKASAIBOL ! {Windoz 8/10, WinPHONE, stb.}.CrapFacepalmCrap
calebone · 4 év
Linux alatt nincs helyesírás ellenőrző? De még ékezet sem. Ha már osztod az eszet legalább kíséreld meg egy normális értelmi színvonalú egysejtű szintjét hozni. Ja bocs, te akkora FantastiK vagy, hogy neked még ékezet se kell. Amúgy a Win10 mióta is bukás?
DrFantastiK · 4 év
Látom te vagy itt az ügyeletes MS bérenc !!
Illetve remélem hogy az vagy, mert ha nem pénzért hanem ingyen csinálod, akkor még szánalmasabb.

nemlatod be Ugye ? a Microsaft orbitalis BUKASAIT ? ? ? me' a Wingoz Phone nagy siker vot ?? meg a szaros Win8/10 ??

ja, van e'kezet is.Facepalm
calebone · 4 év
Mindennap feláll amikor eszedbe jut hogy neked Linux van a gépeden és ettől te vagy az alfahím? Szeretem ezt a hozzáállást: Linux-om van, ettől vagyok egyéni és különleges. Mert nem dőlök be a marketingnek. Igaz szinte minden létező ember azt használja, de az sz@r. Hát kínlódj csak vele. Állásinterjún is nyugodtan mond el hogy értesz hozzá, a kutyát nem fogja érdekelni.
DarkZer0 · 4 év
Látom, itt aztán vannak okoskodók. B@sszátok meg, mindenki azt használ, amit akar. Nem fikázni kell egymást, én mindhármat használom, napi szinten (Win, Linux, MacOS) akkor most engem is kiközösítettek?
Az a szánalmas, hogy rágjátok egymást, feleslegesen.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 9 Vendég
  • 149 Tagok ma
  • 1 Szülinapos
  • 20,468 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!