Megszűnik a Windows 10 S, mint különálló kiadás

Változik annak módja, ahogy a Windows 10 S az eredeti elképzelések szerint elrajtolt. Ugyanis a jövőben nem mint önálló kiadás érkezik majd az eddig is meglévő Home, vagy Pro kiadások mellet, hanem mint egy viselkedési mód.

Nevezhetjük ezt S módnak, amelynek tehát alap felfogása továbbra is ugyan az, vagyis csak a Microsoft Store-ból telepíthetünk és az onnan származó alkalmazásokat futtathatjuk. A különbség tehát csak annyi, hogy ez a mód, például egy Windows 10 Home, Pro, vagy akár Enterprise kiadáson lehet jelen. Ezt a számítógép gyártója határozhatja majd meg, amivel nyilván az olcsóbb és hardveresen gyengébb eszközökön élni is fognak.


Azt is tudni lehet, hogy az "S mód" kikapcsolható lesz. Home kiadás esetében ez jelenlegi információk alapján teljesen ingyenes lesz, míg a Pro-nál 49 dollárt kell fizetni. Ez utóbbi egyébként teljesen azonos az eddigi Windows 10 S-ről Pro-ra való frissítési díjjal.

Tehát a Windows 10 S mint alapelképzelés megmarad, mindössze a formula változik. Méghozzá meglehetősen hamar, mivel a Windows 10 következő, április környékén megjelenő új frissítése a tavaszi alkotói kiadás (Version 1803 - Redstone 4), már ilyen formában tartalmazza majd a Windows 10 S-t.

Forrás: Windows Central, Thurrott
Csevegés (eddig 7 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
knor1982 · 1 év
Ez üdvözlendő, hogy a felhasználók kezébe adja a MS a döntést, hogy megelégszik-e az olcsó és gyenge gépére gyárilag S-re korlátozott változattal, vagy bevállalja a lag-okat és inkább teljes értékűre váltana. Szerintem már anno is így kellett volna bevezetni.
olhgbr · 1 év
Le lehet tölteni egy S iso-t valahonnan? Magyar nyelv utólag telepítendő?
És mivel tudtommal win32 alkalmazásokat nem futtat, hogy lehet aktiválni? Persze csak szigorúan tesztelési céllal.
Driver · 1 év
Igen, a Windows 10 őszi alkotói kiadásának telepítőiben benne van, telepítéskor kiválasztható. Legegyszerűbben a Media Creation Tool-al le tudod tölteni a Microsoft készítésű telepítőket:
Telepítéskor pedig amikor kéri a kulcsot, válaszd a "Nincs termékkulcsom" lehetőséget és utána már kiválasztható a Windows 10 S.
makossuti · 1 év
Nyugodtan lehet jönni, hogy már megint én meg a Linux..., de(!):

Az Arch LInux "politikájában" ez már rég benne van, és sokkal jobban is csinálják. Az kerül fel a gépedre amire TE engedélyt adsz, semmi más.

Letöltesz egy kb. 540MiB méretű ISO-t. Kirajzolod USB-re vagy DVD-re. Utána onnan bootolsz, mindent egyesével felraksz a HDD/SSD -re (felépíted a saját rendszered!). CSAK az a program lesz a gépeden amit TE telepítesz, mert használni fogod. CSAK az a service fut legközelebbi gépindításkor ami neked kell. Ezzel az elvvel lehet pár megabyte-os, vagy pár gigabyte-os méretű oprendszered is ==> Borzalmasan gyors számítógéped lesz még egy 15 éves PC -ből is. Grafikus felületnek ott van például az "xfce4" csomag. Felrakod, és onnantól kezdve grafikusan egérrel parancsolsz a gépnek. Oprendszer telepítéstől kezdve az MPLABX mikrovezérlő IDE környezet feltelepítéséig mindenre irdatlanul részletes útmutatójuk van, minden szájbarágósan el van magyarázva az Arch Linux oldalán. MINDEN(!) ingyen, és reklámmentesen. Mindenre van alternatíva, megoldás. (És nem azzal jönnek a bajodra, hogy restartold a géped mint ahogyan azt a Microsoft support válaszolja). ArchLinux -éknál gyakorlatilag szakembert faragnak belőled teljesen ingyen, és ez még csak a kezdet! Annyi "jósági tényező" van a Linux világban, hogy itt évtizedekig sem tudtám mindet leírni, sorolhatnám rengeteg ideig. Kell-e ennél még több az informatika világában?

Röviden ennyi. És ide is leírom: Microsoft Windows -t még a rossz akarómnak se ajánlom. Egy nagy istenverés még a cég is. Isten őrizz tőlük.


Itt a magyar közösségük:
http://www.archlinux.hu/

Magyar Wiki oldaluk:
https://wiki.archlinux.org/index.php/...e_(Magyar)

Magyarul is tudó AUR oldaluk:
https://aur.archlinux.org/

Főoldaluk:
https://www.archlinux.org/

Wiki:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Arch_Linux
DrFantastiK · 1 év
tokeletesen igazad van ,, na de' mindig is lesznek (sokan) a sotet oldalon ..Crap
Criosphinx · 1 év
Köszönjük Emese(makossuti), de szerintem erre itt nagy ívben sz@rik rá mindenki, de én a Linuxosokra már nem is mondok semmi mert már meg is untam és felesleges is...

A többiektől viszont erre kérdeznék rá:"Windows 10 Home, Pro, vagy akár Enterprise kiadáson lehet jelen", én úgy tudom hogy az Entibe alapból nincs és nem is lehet áruházat telepíteni, tehát akkor az S-re váltásnál hogy oldja meg a rendszer az Áruházat? Néhány héttel ezelőtt fel is tettem kérdésbe hogy lehet e az LTSB -be utólag valamilyen hivatalos Pack-al betenni az Áruházat és elméletileg nem lehet.
Driver · 1 év
A sima Enterprise kiadásokban van Áruház, illetve az alap alkalmazások is benne vannak. Az LTSB az egyetlen olyan kiadás, amiből ezek el lettek távolítva.

Edit: Túlzott offtopik miatt az utóbbi pár hozzászólás törölve.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 7

Zsozso77, nagyrobe, palicz910, laci6996, Vivid, szistvan1, Aritea

  • 8 Vendég
  • 183 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,724 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!