A Microsoft 2018 februári javító keddjének frissítései

Február 13-án, az esti óráktól kezdve, elérhetővé váltak a Microsoft új 2018 februári biztonsági javításai, a megszokott javító kedd keretein belül. A múlt hónapban ez elmaradt, pontosabban előbbre hozták a Meltdown és Spectre sebezhetőségei miatt, de most újra a megszokott időpontra, vagyis a hónap második keddjére ütemezték a kiadást.

Kezdve a sort a Windows 10-zel, annak is a legutóbbi őszi alkotói kiadásával (version 1709), az új biztonsági összesítő mint KB4074588 vált elérhetővé, amellyel a rendszer buildszáma 16299.248-re változott. A Microsoft által közzétett változási lista alapján, a rendszer pedig bőségesen kapott minőségi fejlesztéseket is:
 • Javítva a hiba, amely miatt gyermek fiókkal is lehetséges volt InPrivate böngészést indítani ARM eszközökön. Ennek ellenére a böngészési adatok ilyenkor is visszaküldésre kerültek a szülő felé.
 • Javítva a hiba, amely miatt az Internet Explorer fejlesztői eszközeinek külön ablakba, majd a böngésző ablakába való visszarögzítése nem működött.
 • Javítva a hiba, amely miatt ha az Internet Explorer-ben a szöveg dobozokban a delete billentyűt használtuk, az új sort szúrhatott be.
 • Javítva a hiba, amely miatt Internet Explorer a weboldal több eleme sem frissülhetett, bizonyos esetekben.
 • Javítva a hiba, amely miatt Edge-ben néhány felhasználó nem tudott bejelentkezni, amennyiben valamilyen jelszókezelő kiegészítőt használt.
 • Időzóna információk frissítve.
 • Javítás az Internet Explorer kompatibilitási nézet listájához, amelyben probléma jelentkezhetett frissítéskor.
 • Javítva egy hiba a DirectX-es játékoknál, ahol a másodpercenként megjelenített képkocka (FPS) szám, korlátozásra került a képernyő vertikális szinkronizációja által.
 • Javítva a hiba, amely miatt a billentyűzetnyelvek közötti váltás lassú lehetett az Alt+Shift használatával.
 • Javítva egy hiba, amely miatt a tárhatású hangszóró beállítások sztereóra állítódhattak vissza, újraindítást követően.
 • Csökkentve annak esélye, hogy a Bluetooth billentyűzeteknél, néhány leütött billentyű érzékelése ne történjen meg, olyankor amikor az eszköz éppen újra csatlakozik.
 • Az egér mozdulatok késedelmének ideje csökkentésre került, azon eszközök esetén, melyek hibásan közlik a rendszerrel az elem töltöttségi szintjét.
 • Javítva a hiba, amely miatt az MMC alkalmazások, mint a szolgáltatások, helyi csoportházirend-szerkesztő, vagy a nyomtatáskezelés nem működhetett, ha a Windows Defender Application Control (Device Guard) bekapcsolásra került.
 • Letiltásra került a "Pre-production Onesettings" használhatósága a Windows első beállításakor, ha a próbabejelentkezés be van kapcsolva.
 • Javítva a hiba, amely miatt a Hyper-V-ben telepített Windows Server version 1709-es rendszerünk nem aktiválódott magától, annak ellenére, hogy az Automated Virtual Machine Activation (AVMA) be volt kapcsolva.
 • Több különböző hibajavítás az App-V klienshez (5 db).
 • Biztonsági javítások a következőkhöz: Microsoft Scripting Engine, Microsoft Edge, Internet Explorer, Microsoft Windows Search, Windows Kernel, Windows autentikáció, Device Guard, Common Log File System, Windows fájltárolás és fájlrendszer.

A Windows 10 eggyel korábbi alkotói kiadására (version 1703), a KB4074592 érkezett, mellyel a rendszer buildszám 15063.909 lett, Windows 8.1-nál a KB4074594, míg Windows 7-nél pedig a KB4074598 vált elérhetővé. Ezeknél a változások egy része azonos, legfőképp a Microsoft Edge és Internet Explorer-t érintő pontokban.

Biztonsági frissítéseket kapott a Microsoft Office minden még támogatott verziója is, így a 2016, 2013 és 2010 is. Továbbá Windows 10 és Windows 8.1 esetében a beépített Adobe Flash Player is frissítésre került a Windows Update-en keresztül.

A Windows frissítések önálló telepítői, a KB számokra kattintva letölthetők a Microsoft Update katalógusából.
Hozzászólások megtekintése (eddig 10 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
POKA · 2 év
Köszönöm,hogy kiraktad ezt a hasznos információt.
DarkZer0 · 2 év
És persze nekem megint nem tudja feltenni WU-n keresztül....
makossuti · 2 év
Ezek közül majdnem mind (ha nem mind) felesleges tákolás, olyan alkalmazásokon amit a kutya nem használ or/and van rá normálisabb alternatíva.

Kiragadva random egy példa: Hányan használnak már Cortanát, és mire??? Biztos kiemelt fontosságú egy számítógépen, na persze... Edgéről meg ne is beszéljünk. Messze nem követi a nyílt ajánlásokat, standardokat. Folyton tömik az emberek agyát, hogy biztonságok, aztán folyton megkerülik a védelmét, nevetséges a penteszter közösségek szerint is. DefCon-on meg BlackHat -en folyton szétlyuggatják, és állandóan jobban mint a Firefoxot, Chrome-ot. Többet érne ezt is nyílt forrásúvá tenni, rábízni az igazi szakemberekre. Az tényleg a felhasználókat szolgálná, nem a kapitalizmust meg a milliárdos Bill vigyoripofa Gates -t.

Ha nem tetszik a különvélemény akkor nyugodtan tiltsatok ki. Akár örökre. Nem érdekes. (Proxy és VPN azt is megoldja). Persze Linux-on!
Driver · 2 év
A véleménnyel sosem volt gond, inkább azzal van baj, hogy végtelen ciklusban ragadtál. Értsd: az állandó önismétlés. Tehát ha kitiltást kapnál, csak a ciklus megszakítás végett kapod. Ez a ciklus pedig ismételten átlépi a tűréshatár értéket. Shy
makossuti · 2 év
Végtelen ciklus vagy egyoldalú vélemény? Kettő ugyanaz? Vagy váltogassak ide-oda Smile (kikerülvén ezzel a "végtelen ciklusból"Wink. -> Egyszer mondjam, hogy jó a Linux másszor meg, hogy jó a Windows? Hogy is van ez? Ha kikerülnék a "végtelen ciklusból" akkor az nem lenne trollkodás? Csak ha kitartóan maradok egynél ami sokkal jobban teljesít, és szórom az igét arról az egyről, azt nevezik itt bűnnek, és végtelen ciklusnak. Hát bűn ez kérem szépen? A szemek kinyitása, és a korrupt MS ellen tiltakozás, na az, az amit itt nem tűr a sokaság. Súgd már meg @Driver, mennyit fizetnek érte?...
Driver · 2 év
A gond ott van, hogy nem veszed észre a valós problémát a viselkedésedben. Pont a korruptságot hozod fel, holott te is éppen egyfajta korrumpáló viselkedésmódot folytatsz. Nem akarok politizálni, de egy éppen tökéletes és aktuális példa a politikai életből erre, amikor az egyik párt a másik pártot próbálja meg a rossznak beállítani és magát az egyetlen és tökéletes döntésnek. Te ugyanezen elvet követed a hozzászólásaidban. Na ezzel van itt a bökkenő. Az, hogy pedig engem is próbálsz belekeverni ebbe, arra már nem mondok semmit, nem emlékszem, hogy én valaha megmondtam volna bárkinek, mit kellene használnia. A magam részéről én pont ezen felfogást szeretem és tisztelem a nyitott dolgokban, mert az azok mögött rejlő alapelv is az, hogy tégy azt amit szeretnél. Viszont te pont ezen alapelvet tagadod meg, tehát igen, az én szememben ez bűn. És elnézést a mélyenszántó filozófiai gondolatokért, de ezt egy intelligens embernek látnia kell.

De nem szándékozok erről tovább írni, mert kételkedem abban, hogy bármit elérnék vele nálad, egyben lehet ez is volt utolsó hozzászólásom feléd. S bár lehet, hogy Linuxod van, de a gondolkodásmódod ezek alapján olyan zárt, mint a Windows, vagy macOS maga...
DrFantastiK · 2 év
AZ UTOLSO NORMALIS Windozer a 7-es volt !
. . azota csak hulladekokall tomtek tele es kemprogramok bedrotozasa folyik !

de' hasznaljatok szeretettel !Facepalm
killjoy · 2 év
Bevallom, én borzasztóan nyitott vagyok dolgokra, mindig is szerettem kipróbálni az új lehetőségeket, az alternatív megoldásokat. Amikor a 90-es évek végén elkezdtem használni a CD író programokat, még mindenki a Disc Jugglert meg a CDRWin-t nyomta. Nekem meg szembejött egy Nero nevű progi valahonnan, ami tökre megtetszett. Használtam nagyon sokáig, amíg át nem ment egy feleslegesen felfújt valamibe, miközben én még mindig csak lemezt akartam írni vele. Akkor váltottam. Pedig a kezdetekben mindenki körberöhögött, hogy mit akarok ezzel a noname programmal, miért nem állok be én is a sorba, és használom ugyanazt, ami mindenki másnál jól bevált. A legtöbb programmal így vagyok. Ha megtalálom bennük azt, amit keresek, ami számomra a logikus vagy a megfelelő, akkor azt fogom használni még akkor is, ha körülöttem mindenki valami mást használ. Nálam pl. AIMP a zenelejátszó, PotPlayer a videokért felelős, Calibre az e-bookokhoz, Total Commander a fájlkezeléshez, a NAPS2 a szkenneléshez és már évek óta nem találtam számomra megfelelőbbet az ACDSee-nél képnézegetés/rendezés és alap szerkesztési feladatokra. Nagyobb dolgokhoz pedig ott a Photoshop. Az AIMP már akkor is az alap volt nálam, mikor még egy csomóan a WinAMP-ra esküdtek. A Pot akkor jött, amikor a KMPlayert felvásárolták és nem volt kedvem a sok felesleges funkciót állandóan letiltogatni. A Total Commander meg még Windows Commander volt, mikor elkezdtem használni, lassan ezer éve. A Photoshop volt az egyetlen, ami kezdetben egy kényszerirány volt, mert én a Paint Shop Proval kezdtem, de az akkori hobbimban, a képregény honosításban jártas emberek mindegyike a Photoshopot használta, és senki nem tudott segíteni, hogy azt amit a PS-ben így vagy úgy kellett, azt egyáltalán hol találom a PSP-ben. De így utólag már nagyon nem bánom, hogy váltottam, mert nagyon-nagyon megszerettem a PS-t ez alatt a tizenpár év alatt. Biztos volnának jobb, többet tudó vagy épp okosabb/gyorsabb megoldások az adott feladatokra, de nekem ezek váltak be, ezeket szeretem, ezeket ismerem. Ettől még nem érzem, hogy idióta lenne, aki mást használ, max. szívesen megmutatom azt, amit használok, és ha beválik neki, akkor mindenki jól járt, ha meg nem, hát nem.

Rengetegszer próbáltam Ubuntut, SUSE-t, Fedora-t és Linux Mintet, Gnome-ot, KDE-t, Unity-t, Cinnamont, Mate-et, LXDE-t és XFCE-t. Ideig-óráig meg is maradtak a gépemen, mint másodlagos rendszer, de soha nem tudtak eljutni oda, hogy tényleg megszeressem őket, mert amikor a Photoshop helyett a GIMP-pel kellene szarakodnom, amikor az MS Office helyett a fapados Libre vagy Open Office-szal kellene beérnem, amik "messze nem követi(k) a(z irodai) standardokat" és még egy közepesen bonyolult Word doksi is megfekszi a gyomrukat, akkor lehet nekem áradozni arról, hogy a világ otthoni felhasználóinak kb. 3%-a (a Netmarketshare.com adatai alapján) milyen menő operációs rendszert használ, de ha hatékonyan akarok dolgozni a megszokott formában és nem akarok heteket-hónapokat rááldozni, hogy megtanuljam pár olyan alternatíva használatát, amit én erőteljes visszafejlődésként élek meg, akkor nem nagyon tud labdába rúgni még most sem a Linux.

A Windows otthoni felhasználásra tökéletes, ahogy bizonyos kompromisszumokkal a Linux is, meg még sok más alternatíva, és lehet köpködni arra, hogy milyen felesleges javítások jönnek ki (pl. azt én sem nagyon értem, hogy az IE-t miért heggesztgetik még mindig), de az tény, hogy a januári Meltdown/Spectre kínlódáson kívül én nem szoktam problémákat tapasztalni a saját (mondjuk, hogy jól és ésszel karbantartott) gépemen, és max. 1-2 évente telepítek újra oprendszert, de akkor is olyan okok miatt, hogy HDD-ről SSD-re váltottam, vagy épp egyszer én a magam hülyeségéből döglesztettem meg a rendszert és már egyszerűbb volt újrarakni, mint szenvedni az esetleges helyreállítással.

De ez az én véleményem. Ezt elmondom Windows-os és Linuxos fórumokon is, ha oda kerülök, mert úgy gondolom, hogy a lényeg az élni és élni hagyni, és nem a "Mekkora barom vagy, hogy még nem álltál át a mi oldalunkra!" szajkózása, ahogy azt kedves makossuti tagtársunk teszi állandóan. Ahogy azt Driver is megjegyezte, ez már tényleg olyan, mint a pártok viaskodása. És elnézést mindenkitől, akinek ez a szívügye, de nekem már ott is televan a hócipőm azzal, hogy ha A párt csinál valamit, arra B párt zsigerből köpköd és fordítva, és szinte soha nem látunk olyat, hogy B képviselői azt mondanák, hogy az A emberei valamit is jól csináltak. Azt gondolom, hogy egy normális, informatikához értő ember ugyanúgy belátja azt, hogy vannak az Intelnek és az AMD-nek, az nVidiának és az AMD-nek, vagy épp a Windowsnak és a Linuxnak is olyan előnyei, amik miatt bizonyos helyzetekben érdemesebb az egyiket vagy a másikat választani és igen, van, hogy az egyik oldal letesz valami jobbat az asztalra még akkor is, ha én a másik oldalt erősítem.
DarkZer0 · 2 év
Ez egy teljes mértékben szépen megfogalmazott gondolatsor, amivel teljesen egyetértek.
alagi075 · 2 év
Nekem se ment olyan egyszerűen feltenni.
Egy napig kínlódtam vele, akrom mondani a WU kínlódott vele, aztán megharagudtam, és letöltöttem a WindowsUpdateCatalog oldalról, majd a WU hibaelhárító futtatása után kézzel telepítvén a catalog-ost. Pár perc alatt szépen, hiba nélkül feltelepült, a buildszám 248 lett, azóta semmi gond.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
 • 9 Vendég
 • 89 Tagok ma
 • 4 Szülinapos
 • 18,557 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!