Windows 10 Redstone 5 Build 17618 Skip Ahead előzetes

Még egy Redstone 4, vagy köznevén Tavaszi alkotói kiadás helyett ezen a héten a következő, ősszel megjelenő Windows 10-ből érkezett új előzetes. Ez a Redstone 5-ös verzió így a "Skip ahead" Windows Insider beállítások mellet érhető el, és hoz is egy újítást, melyek a Kollekciók.

A Windows Central bemutatója az előzetesről.

Windows Kollekciók

A kollekciók, vagy angol nevén Sets, egy érdekes újdonság, melynek segítségével egy ablakon belül további füleket nyithatunk meg. Ezen fülbe kerülhet bármilyen tartalom függetlenül attól, milyen programot nyitottunk meg eredetileg, így például egy, vagy több weboldal, vagy akár dokumentum, stb. is megnyitható.

Kollekciók

Az ötlet lényege, hogy egyetlen ablakban összekapcsolódó munkafolyamatot hozhassunk létre, például egy kutatás, vagy projekt kapcsán. Az így létrehozott kollekciók menthetőek, így később visszaállítható teljesen ugyan olyan formában, mint ahogy azt otthagytuk.

Korábbi előzetesben már nagyon korlátozott számban, de elérhető volt a Kollekciók funkció, viszont ebben az előzetesben már idővel mindenkinek aktív lesz. Valamint pár fejlesztést is kapott:
 • UWP alkalmazások mellet már pár Win32-es program is támogatott, így a Fájlkezelő, Jegyzettömb, Parancssor, vagy PowerShell is használható.
 • Az új fül oldalon már a kereső segítségével megnyithatók alkalmazások.
 • A megnyitott alkalmazások az új fül oldalon fognak elindulni, külön fül helyett.
 • A füleknél már a programok ikonja és a weboldalak favicon-ja is megjelenik.
 • Projektek újbóli megnyitásakor a rendszer rákérdez, hogy a kapcsolódó weboldalakat és alkalmazásokat is megnyissa-e. Ezek az idővonalnál is elérhetőek.

Billentyűzet kombinációk:
 • Ctrl + Win + Tab – Váltás a következő lapra.
 • Ctrl + Win + Shift + Tab – Váltás az előző lapra.
 • Ctrl + Win + T – Új lap megnyitása.
 • Ctrl + Win + W – Jelenlegi lap bezárása.

Néhány dolog ami még nem működik:
 • A lapok drag-and-drop segítségével nem átrendezhetőek.
 • Amennyiben egy Win32-es programból egy újabb Win32-es programot nyitunk meg, az külön ablakban fog elindulni.
 • Néha villoghat az ablak, amikor a fülek között váltunk.
 • Amennyiben a képernyő-méretezés nagyobb mint 100%, akkor a fülek közötti érintéssel történő navigálás nem működhet.

A kollekciók kikapcsolhatóak a Gépház → Rendszer → Több ablak (Multitasking) lapján. Mivel még továbbra is igazán korai funkció, így több probléma is előfordulhat használatakor.

Ismert hibák

 • Windows Mixed Reality problémák. Alacsony 8-10 másodpercenkénti képkocka megjelenítés és az alkalmazás is rendkívül instabil lehet.
 • FONTOS: Erre az előzetesre történő frissítéskor teljesen eltűnhet vagy működésképtelenné válhat a Microsoft Store. Ha ez megtörténne, ezzel a módszerrel az áruház visszaállítható.
 • Minden olyan hivatkozás, amely a Gépházban az Áruházra mutat, nem működhet, és összeomlaszthatja a Gépházat.
 • Amennyiben OneDrive-ot és abban az igény szerinti fájlokat használjuk, a még nem letöltött, csak OneDrive-on elérhető fájlok megnyitásával olykor zöld-képernyőt kaphatunk.

Forrás: Microsoft
Csevegés (eddig 9 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
homokimolok 9 hó
Redstone 5..6...7... Remek, csak már rá sem fog férni egy USB kulcsra. XP nem volt jó?
dlaczko 9 hó
Nem.
homokimolok 9 hó
Ahha, mert az ráfért egy CD re is. Értem. Azt hiszem kár volt regelnem. Itt mindenki troll.
CrepOne 9 hó
Nem értem a felháborodást. Ez egy insider verzió, amint a címben is szerepel, tehát " Előzetes" Közel sem biztos, hogy ez a verzió egy az egyben azonos lesz a hivatalos megjelenéssel, sőt. Méretben, és tartalomban is jócskán eltérhet.


Mindenhol 8GB-s Pendrive-t ( Manapság cca 2000Ft lehet ) ajánlanak oprendszer telepítéséhez. Mérget venék rá, hogy mindenkinek van otthon, akkor meg? Nem egyszerre fogod rátenni a különböző verziókat, mivel egyszerre csak egyet fogsz használni.

Itt senki nem troll, csak butaságot írsz. Fejlődik a technika, így a szoftverek is. Nyilván, ha támogatná a mai korszerű hardvereket az XP, akkor sokan használnák, de mivel ez nem így van, ezért mindenki halad a "korral" , viszont ha neked tökéletesen megfelel az XP, akkor használd azt, de akkor nem értem miért szólsz hozzá egy Windows 10 hírekkel kapcsolatos cikkhez?! Smile
homokimolok 9 hó
Egyszerű:
Mert a monolitikus kernel nincs 160 MiB sem és kb. mindent visz amit a Windows világa. Sőt többet is.
Az nem fejlődés ha egy mappát teletömünk bugos driverekkel, nem a 8Gigás adathordozón van a hangsúly. Majd megkérdezlek 4 év múlva amikor csak azért kell másik vasat venni mert csak az viszi a dagi legújabb Wint. Ettől még Apple is többet ér, okoshaver!
DarkZer0 9 hó
@CrepOne Ott a pont Grin

@homokimolok Azt mi vagyunk a trollok? Grin Használj akkor XP-t, okoshaver....
MagneCard 9 hó
Apple-t csak akkor hozd fel ha tudod miről beszél. Nem sértésnek szánom ezt a kommentet, de mióta Steve elhuny azóta szétcsúszott az összes rendszerük. Ha szeretnél példákat szívesen írok.
opus25 9 hó
Most pont nem voltam Insider, de nem is bánom, ennyi fölösleges baromságot amikkel az MS foglalkozik tényleg hihetetlen, kezdte volna a kernel-jének a gatyába rázásával, de ilyen hülyeségekért új kényszerített telepítőt kiadni, úgy hogy közben folyamatosan jelen a kék, vagy épp a zöld halál, háát....a fölös semmirevaló appjaikkal karöltve, egy rakás bug lesz megint minden, mint ősszel...

Ha-ha, háát hülye példát hoztál kollega, az Apple gépei lehetnek bitang jónak tűnőek az i7-es procikkal, és az SSd-kel, megnézném azt az op rendszert a kis HP 250 G3-as notimon, persze csak nézném, mert el se tudna indulni, na itt a különbség, míg a wint az egyszerű földi halandók is megengedhetik maguknak, addig az Apple totál nyugat orientált, nagyon jó helyen is van nyugaton szerintem...
Tutti Georg 9 hó
Sziasztok!
Szerintem teljesen igaza van opus25-nek. Meg valahol az XP-és gondolat is helyénvaló. Többi -win használónak mondom újra, miért nem lehet úgy elkészíteni a telepítőt hogy ne rakja fel azt a rengeteg gagyi cuccot, mi válasszuk ki mint az ofisznél hogy mi kell, mi nem! Hihetetlen mennyiségű cpu folyamat és szál fut a win 10 ben. Régóta készítek magamnak msdn ent és negyed mérettel tökéletes sőt hihetetlen gyors az op.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

FuryXX, Vega

 • 8 Vendég
 • 204 Tagok ma
 • 5 Szülinapos
 • 16,348 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!