Windows 10 Redstone 4 Build 17120 előzetes

A márciusi javító kedd időpontjával nagyjából egyszerre érkezett meg a Windows Insider csoport résztvevőiek a legújabb Windows 10 Redstone 4, vagy Tavaszi alkotói kiadás újabb előzetese. A 17120-as buildszámú rendszer több új fejlesztést és hibajavítást is hozott, de akad egyetlen új probléma is.

Windows Defender Application Guard (WDAG) fejlesztések

A már eddig is jelen lévő Defender Application Guard segítségével elszigetelt (virtualizált) böngészést indíthatunk Microsoft Edge-ben, Windows 10 Enterprise kiadásokon. Ebben az előzetesben több hibajavítást és fejlesztést kapott ez a funkció, így jelentősen nőtt a webböngészések elindulási ideje, és sokkal kevesebb erőforrást is igényel. Mindezen kívül lehetőség lesz engedélyezni, hogy az ilyen folyamatok során letöltött fájlok, a böngészés végeztével is megmaradjanak a merevlemezen.

Windows Mixed Reality

Csak a Windows Insiderek számára ebben, illetve a korábbi Build 17115-ös előzetesben már lehetőség van kipróbálni egy újabb, csak a tesztelőknek elérhető Windows Mixed Reality alkalmazást. Ez ugyanakkor még rendelkezhet pár ismert problémával:
 • A hibrid gépeken előfordulhatnak teljesítménybeli problémák.
 • A Windows Mixed Reality használatakor, a beépített alkalmazások nem működhetnek, illetve a környezetben elhelyezett hologramok üresen jelenhetnek meg. Az alkalmazás újraindítása megoldhatja a problémát.
 • Az Mixed Reality összeomolhat, ha megnyitjuk az áruházat és az Filmek + TV alkalmazást, majd mindkettőt bezárjuk.
 • A hibrid GPU-s gépeken a 360 fokos videók nem jelenhetnek meg, csak a videó hangja hallható.
 • A 360 viewer Edge kiegészítő nem indulhat el az áruház "Indítás" gombját használva. Így az Edge-t megnyitva külön kell engedélyezni a beépülőt.
 • Ezzel kapcsolatos visszajelzések itt küldhetők.

Általános fejlesztések és hibajavítások

 • Amennyiben egy folyamat, vagy annak leszármazott folyamatai felfüggesztésre kerülnek a feladatkezelőben, egy új ikon fogja azt jelezni.
 • Javítva a hiba, amely miatt az UAC ablaka nem megfelelően megjelenhetett meg.
 • Javítva a hiba OneNote-ban, amely miatt az érintéssel történő drag and drop során az összeomolhatott.
 • Javítva a hiba, amely miatt az érintőbillentyűzet összeomolhatott, néhány jelszómező miatt.
 • Javítva a Bluetooth egerek teljesítménye, az erősen leterhelt munkafolyamatok során.
 • Javítva a hiba, amely miatt az amhara billentyűzet nem működhetett Win32-es programokban.

Ismert hibák

 • A Dolby Access, vagy a korábbi Dolby Atmos alkalmazással rendelkező eszközökön a hang szolgáltatás összeomolhat. A jelenlegi megoldás, ha ezen alkalmazásokat eltávolítjuk.

Forrás: Microsoft
Csevegés (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
figaro72 5 hó
Na ebből lesz majd RTM !!! Smile Wink
Driver 5 hó
Nem vennék rá mérget. Grin
djbundy 5 hó
123-nál járunk már Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!