Windows 10 Redstone 4 Build 17123 előzetes

Pénteken megérkezett a hét második Windows 10 Tavaszi alkotói, vagy fejlesztési kódnevén Redstone 4-es előzetes. A Windows Insiderek már elérhetik az új frissítés a megszokott gyors beállításokat használva; a rendszer mindössze pár új hibajavítást tartalmaz, illetve egy újabb tesztelhető alkalmazásverziót.

Új Fényképek alkalmazás HEIF támogatással

A Fényképek alkalmazáshoz és így egyben a Windows 10-hez elérhetővé válik a beépített High Efficiency Image File Format (HEIF) támogatás. Ezen formátum segítségével hatékonyabban lehet a képeket tömöríteni, vagyis a kisebb méret ellenére nem tapasztalható minőségromlás, továbbá egyetlen fájlba több kép/képszekvencia is szerepelhet.

De nem csak képeket, hanem hangokat és mozgóképeket, videókat is tartalmazhat egy HEFI fájl, hasonlóan nagy tömörítési hatékonysággal. A formátum így nem meglepő módon egyre népszerűbbé válik, a Fényképek alkalmazásának 2018.18022.13740.0-ás verziójától pedig már támogatott. Ugyanakkor akár csak az újabb Windows Mixed Reality alkalmazás, úgy jelenleg ez is csak Windows Insideres Microsoft fiók segítségével szerezhető be az áruházból.

Windows Mixed Reality

Csak a Windows Insiderek számára ebben, illetve a Build 17115-től már lehetőség van kipróbálni egy újabb, csak a tesztelőknek elérhető Windows Mixed Reality alkalmazást. A jelenlegi verzió a következő problémákat tartalmazhatja:
  • A hibrid gépeken előfordulhatnak teljesítménybeli problémák.
  • A Windows Mixed Reality használatakor, a beépített alkalmazások nem működhetnek, illetve a környezetben elhelyezett hologramok üresen jelenhetnek meg. Az alkalmazás újraindítása megoldhatja a problémát.
  • Az alkalmazás újraindítása olykor a megszokottnál tovább tarthat.
  • Ezzel kapcsolatos visszajelzések itt küldhetők.

Általános fejlesztések és hibajavítások

  • Javítva a hiba, amely miatt a Dolby Access, vagy a korábbi Dolby Atmos alkalmazással rendelkező eszközökön a hang szolgáltatás összeomolhatott.
  • Javítva a hiba, amely miatt a rendszer SECURE_KERNEL_ERROR-al GSOD-ot kaphatott.
  • A build 17063-ban történt néhány változás, amely miatt pár illesztő nem töltődhet be megfelelően kiadásfrissítés után. Ez a hiba javításra került, így ez már nem fordulhat elő.
  • A build 17074-től bekerült új kézírási panel tiszta telepítéskor, illetve korábbi Windows 10-ről történő frissítéskor alapból már ki lesz kapcsolva. Az Insider rendszerekről történő frissítéskor a jelenlegi beállítás viszont megmarad majd.

Ismert hibák

  • Amennyiben kiadásfrissítés előtt a Gépházban csatlakoztattunk telefont, a párosítás frissítéskor elveszhet. Így a telefont újra csatlakoztatni kell, amennyiben továbbra is használni szeretnénk ezt a funkciót.

Forrás: Microsoft
Csevegés (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!