Késik a Windows 10 Tavaszi Alkotói Frissítése [Update]

Frissítés: A hírt április 12-én új információkkal frissítettük.

A várakozásokkal ellenkezőleg nem jelent meg a Windows 10 Tavaszi Alkotói Frissítése az áprilisi javító kedden. A rendszer megjelenése így egyelőre elhúzódhat ismeretlen okokból, melyet eredetileg április 10-ére tervezték.

Ennek ellenére azonban nem maradt frissítés nélkül a végleges inital (kezdeti) build 17133.1-es rendszer, amely megkapta első összesítő frissítését, viszont az jelen pillanatban csak az Insidereknek (Gyors, Lassú, Release Preview) érhető el. A rendszer buildszáma ezzel a javítással 17133.73-ra változott, ami pedig még érdekesebb, hogy a frissítés elsősorban az április javító kedd biztonsági foltozásait tartalmazza:
  • Javítva egy PDF dokumentumokat érintő biztonsági hiba Microsoft Edge-ben.
  • Javítva a hiba, amely miatt Internet Explorerben egyes esetekben az egyedi lejátszógombok nem jelenhettek meg.
  • Biztonsági javítások a következőkben: Internet Explorer, Microsoft Edge, Microsoft scripting engine, Windows kernel, Microsoft grafikai komponense, Windows Server, Windows kriptográfia és Windows datacenter hálózatkezelés.

Így tehát lehetséges az is, hogy ezen frissítés esetén már fontolgatták a nyilvános kiadást, de valamilyen indokból mégsem tették ezt meg. Azonban önmagában van egy másik ésszerű ok is az elnapolás mellet, méghozzá az, hogy a frissítés kiadása ne essen egybe a javító keddel, ami ilyenkor amúgy is megterheli a szervereket. Tehát a következő kedden, vagyis április 17-én, még könnyedén lehetséges a publikus kiadás, ugyanis hasonlóra már korábban is volt példa...


Frissítés: A Windows Central információi alapján a frissítést valóban ezen a javító kedden szerették volna eredetileg közzétenni, de egy nemvárt probléma miatt, a hétvége folyamán a Microsoft úgy döntött elhalasztja a kiadást. Arról nem tudni, hogy az új Insidereknek kiadott frissítés megoldotta-e már a problémát, de ettől függetlenül a megjelenés még heteken belül megtörténhet.
Csevegés (eddig 9 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Juxtapoz · 11 hó
ohh pedig már vártam Grin
akkor várni kell

itt is csak a helye van meg.. letöltésnél hibát dob
www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/04/11/687ff.png
Csabi1984 · 11 hó
Ez melyik oldal? Smile
Csicso82 · 11 hó
g0302 · 11 hó
Az a vicces,hogy oda van írva:Fájlméret=0 MB
Ennek ellenére 257-n nem hitték el és le akarták tölteni...a semmit. Smile
JJ · 11 hó
Az eredeti tervek szerint a héten rajtolt volna el a Windows 10 következő kiadása, de egy utolsó percben észrevett hiba miatt csúszni fog a kiadás.
Komoly hibát talált a Microsoft a kiadásra jelölt Windows 10-ben, így csúszik az idei tavaszi alverzió kiadása - tudta meg a Windows Central. A 1803 illetve Redstone 4 néven is futó, soron következő kiadás az eredeti tervek szerint tegnap, április 10-én, a szokásos patch kedd alkalmával futott volna be a felhasználókhoz, a fejlesztők azonban a hétvégén olyan hibát találtak, ami miatt elcsúsztatták a kiadás ütemtervét.

A Windows Central értesülése szerint a hiba meglehetősen ritka, de eléggé jelentős ahhoz, hogy az utolsó pillanatban felfüggesszék a fejlesztők a kiadás programját a javításig. A belsős információ szerint ahogy a javítás megkapja a minősítést, a kiadás is zöld utat kap - erre várhatóan heteken belül sor kerülhet. Az értesülés szerint a 1803-mal a Microsoft kimondottan óvatos, a fejlesztők sürgetése és a határidők tartása helyett inkább a minőség és megbízhatóság került fókuszba, ezért nincs különösebb időnyomás most a csapaton.
opus25 · 11 hó
Kösz az infót, én megmondtam, az Insider verzió a rajt előtt egy rakás hulladéknak bizonyult, így nem csodálkozom az RS5 ág zárásán sem, ha még az RS4-et se tudják gatyába rázni, szerintem kell még neki minimum 1 hónap, az Insider 7-e körüli frissítése is tele volt hibákkal, nem kicsikkel, így aki feltolta a korábbi netes ISO-t szerintem rosszul tette.
Deadman · 11 hó
Én meg le lettem hordva mindenféle tudatlannak, meg mindennek, mert mentem megjegyezni ,hogy szétcseszte a gépet és adatvesztést okozott a build .Most legalább igazolva érzem magam amit írtam
Gamelord · 11 hó
Nekem szerencsém volt, minden maradt, szép és jó. Kíváncsi vagyok meddig, jó lenne ha a javítást tolnák ezerrel.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 6

Vivid, vizesember, zsipu2001, nagyrobe, mano, palicz91

  • 10 Vendég
  • 185 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,724 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!