Microsoft - Áprilisi javító kedd összefoglalója

Április 10-étől elérhetővé váltak a Microsoft termékeihez a legújabb biztonsági javítások. Így több termékük mellet, frissült a Windows 10, 8.1 és 7 is, több fontos javítást alkalmazva azokban.

A Windows 10 Őszi Alkotói Frissítése esetén, a legújabb KB4093112-es összesítővel a rendszer buildszáma immáron 16299.371 lett. A változási lista alapján a következők kerültek javításra a rendszerben:
 • AMD processzorok esetén a Spectre második variánsa (CVE-2017-5715) elleni védekezés is lehetségessé vált. Az IT-s útmutató erről itt található.
 • Javítva egy hiba, amely Internet Explorerben jogosultságok megkerülését tette lehetővé, amennyiben az a Microsoft Application Virtualization platform alatt futott.
 • Javítva egy átirányításokat érintő hiba vállalati környezetek, Internet Explorerben és Microsoft Edgeben.
 • Javítva a hiba, amely miatt Internet Explorerben a nagy mértékű erőforrás terhelés mellet, az SVG képek betöltésekor lehetséges volt egyes jogosultságok megkerülése.
 • További hibajavítások a frissített időzóna információkkal kapcsolatban.
 • Javítva a hiba, amely miatt a App-V működése leállhatott, amennyiben egyszerre több távoli asztali folyamat futott.
 • Javítva a hiba, amely miatt a felhasználói fiókok működésképtelenné váltak, miután az alkalamzások átmozgatásra kerültek App-V-ben.
 • Javítva egy nyomtatási hiba, az ActiveX által generált tartalmak esetén, Internet Explorerben.
 • Javítva a hiba, amely miatt a document.execCommand("copy") funkció mindig hamis értéket adott vissza Internet Explorerben.
 • Javítva a hiba, amely miatt Internet Explorerben egyes esetekben az egyedi lejátszógombok nem jelenhettek meg.
 • Biztonsági javítások a következőkben: Internet Explorer, Microsoft Edge, Windows kpp platform és keretrendszerei, Microsoft scripting engine, Windows grafika, Windows Server, Windows kernel, Windows datacenter hálózatkezelés, Windows vezeték-nélküli hálózatkezelés, Windows virtualizáció és Kernel, Windows Hyper-V.

Frissült több korábbi még támogatott Windows 10 kiadás is, az Alkotói frissítés (version 1703) a KB4093107-es frissítést, míg az Évfordulós Frissítésre (version 1607) a KB4093119 érkezett meg. Windows 8.1 esetén a pedig KB4093114-es havi összesítő vált elérhetővé.

Windows 7-nél szintén havi összesítő formájában a KB4093118 került kibocsájtásra, amely biztonsági frissítéséken kívül egy fontos javítást is tartalmaz. Egy hiba miatt ugyanis korábban egyes programok felesleges memóriatartalommal rendelkezhettek, vagyis a rendszer a kelleténél olykor jelentősen több memóriát használhatott.

Az operációs rendszereken kívül a Microsoft Office 2010, 2013 és 2016 is kapott biztonsági frissítéseket, de frissült a kártevő-eltávolító eszköz, illetve a Defender kártevő védelmi motorja is. Valamint ahogy mindig, az Adobe Flash Player is újabb fokozást kapott a Windows Update-en, a Windows 10 és 8.1 esetén.

A cikkben szereplő KB számokra kattintva letölthetők a frissítések önálló telepítői a Microsoft Update katalógusából.
Hozzászólások megtekintése (eddig 1 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
318nagy · 2 év
Sziasztok!
Többször próbáltam telepíteni ,de mindig azt írja ki újraindítás után hogy a frissítés sikertelen módosítások visszavonása. Mi lehet a probléma?

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
 • 3 Vendég
 • 41 Tagok ma
 • 4 Szülinapos
 • 18,557 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!