A Microsoft megfoszthatja RTM státuszától a Windows 10 Build 17133-at

A Windows 10, sőt talán a Windows fejlesztésében eddig példátlan eseményre kerülhet sor, ugyanis előfordulhat, hogy a Microsoft egy újabb Windows 10 Tavaszi Alkotói Frissítés build elkészítésére kényszerül. Azaz gyakorlatilag megfosztja RTM státuszától a build 17133.1-et.

A Windows Central forrásai alapján legalábbis ez történik jelenleg a Microsoft belül. A döntés hátterében pedig az a probléma áll, amely miatt az eredetileg április 10-re tervezett kiadást is elnapolták. Erről a hibáról azonban sok konkrétumot nem ismeri, mindössze annyi bizonyos, hogy egy új build (valószínűleg 17134) kellhet a javításához.

Ami valójában a háttérben állhat...

A mi feltételezésünk, hogy ez a bizonyos hiba a kiadásfrissítéssel lehet kapcsolatos, vagyis amikor egy korábbi Windows 10 kiadásról, például az Őszi Alkotói Frissítésről, az újabb, ez esetben a Tavaszi Alkotói kiadásra frissítünk. Normál esetben a rendszer hibái összesítő frissítésekkel kijavíthatók, viszont egy ilyen jellegű problémát ezekkel már nem igazán lehet megoldani; ilyenkor könnyedén szükség lehet egy teljesen új build összeállítására.

Mi történik ha már telepítve van a Build 17133?

Amennyiben valaki Insider, értelemszerűen nincs probléma, hiszen ha érkezik egy új RTM build, ők biztosan meg fogják az kapni. Amennyiben valaki nem Insider, és tisztán telepítette fel a Build 17133-at a helyzet már értelemszerűen jóval érdekesebb lehetne...


Ugyanakkor jelenlegi korai információk alapján ez esetben rendhagyó módon, szintén megkaphatják majd a 17133-as felhasználók kiadásfrissítésként az újabb buildet, a publikus megjelenéskor. Ilyen normál esetben sosem történne, de valószínűleg mivel már az OEM partnerek is megkapták a Build 17133-at mint RTM rendszert, és így vélhetően ezidáig már néhány termékükre is előre telepíthették azt, szükség lehet ezen lépésre. Tehát akinek már telepítve van a 17133-as rendszer, egyelőre nem tehet jobbat, mint türelmesen vár.

Mit jelentene ez a nyilvános megjelenésre nézve?

Amennyiben tényleg ez lesz a forgatókönyv, az a kiadási időpont szempontjából túl sok jót nem jelenthet. A menetrend szerint először a Microsoftnak értelemszerűen el kell készítenie az új buildet (ha még nem tette meg), majd azt a belső privát körében teszteli. Ezt követően amennyiben az megfelel elvárásainak, azt a Windows Insiderek is meg fogják kapni, valamint partnereinek is kiküldésre kerül. Majd csak ezt követően, amennyiben a frissítési procedúrával sem lesz semmi további vartalan baki, csak akkor kerülhet kiadásra publikusan. Ez optimális esetben is heteket jelenthet, vagyis leginkább egy április végi megjelenést vetíthet előre.

Minimális esélye még lehet annak, hogy erre nem lesz szükség, és mégis a Build 17133 marad az RTM, de jelen állás szerint sem sok. Akárhogy is lesz, igyekszünk mihamarabb beszámolni a fejleményekről...
Csevegés (eddig 17 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csabi1984 · 11 hó
Ezek után jön a nagy kérdés miért fontos évente 2 frissítést kiadni? Grin
Adjanak ki egyet ami hozzon nagy változást hoz és megvan oldva 1 évre és még idő is van tesztelni.
Gabika93 · 11 hó
Szia Csabi1984! Ebben igazad van. Én is igy gondolom.
Csicso82 · 11 hó
Nem a 2 frissítés közötti időtartam a lényeg, teljesen mindegy hogy fél vagy három év. A MINŐSÉG a lényeg, hogy mennyire tartalmasan töltik ezt az időt. Ha van megfelelő tudású szakembergárda az adott kitűzött új funkciók adott időtartam alatti megvalósításához akkor nem lehet gond. Ha túl sokat vállalnak túl kevés szakemberrel, na akkor jönnek ezek a dolgok. Mostanában - insiderek ide vagy oda - a tesztelésre nem jut elég ember és/vagy idő. Ha ez a bug az alapos tesztelés miatt hamarabb előjön megoldották volna.
katt · 11 hó
Új kiskapuk kellenek a régiek helyett, hiszen láthatod: mindig vannak!Angry Intel sem véletlenül vár 2019-ig az új processzorcsaláddal Spectre/Meltdown foltozás után.
TBMtrb · 11 hó
Mi van akkor, ha már telepítettem insider módban, de utána leiratkoztam az insiderről?
Driver · 11 hó
Jelen állás szerint akkor is megkapod, csak értelemszerűen később, a publikus megjelenéskor.
opus25 · 11 hó
Én megértem, hogy valamiből kell a bevételi forrásokat növelni, avagy szinten tartani, de ha nem megy nekik márpedig nem megy, minek erőlködnek ezekkel a fél éves csatornákkal?
Az Insider-ben is extra mennyiségű hibák voltak, nem értem miért nem lehet átállni az LTSB verzák 2-3 évenkénti RTM cseréjéhez hasonló csatornára.
Az meg hab a tortán, hogy Insider csak regisztrált lehet valakiből, és erre kidobják az Insider telepítőjét nyíltan letölthetővé, de minek???
Ráadásul az Insider fórumok, blogbejegyzések is a megjelenés napja előtt is hemzsgetek a hibás hozzászólásoktól, józan paraszti ésszel ez azért nehezen felfogható, hogy a redmondi srácok mit is csinálnak???

Most én is kiléptem az Insider-ből és a verzióm is lecseréltem a jól bevált win 10 Enter 2015 LTSB-re. 2025-ig tökéletes lesz úgy érzem!
Deadman · 11 hó
Én azért érdeklődnék, hogy az oldalról mikor kerülnek le ezek az ISO-k ?
Egyébként meg az MS egyre többet hibázik. Ez igen nagy bizalomvesztéssel is járhat.
Driver · 11 hó
Már lekerültek. Thumbs up De, hogy ideiglenesen vagy véglegesen, majd meglátjuk...
opus25 · 11 hó
Driver

Telepítőkkel kapcsolatban a Kori korábbi telepítőit már sehonnan nem lehet leszedni?
Torrent oldalakon is a frissebbek elérhetőek, a korábbi telepítők már sehol nincsenek meg?
Win 10 2015-ös LTSB érdekelne, befutott most 3-om gép is hozzám és kifejezetten ezt szeretnék, mivel a 2016-os közel 1,5GB-os frissítési elrettentik a felhasználókat....
alonzo · 11 hó
Windows 10 Enterprise 2015 LTSB x64 Integrated December 2015 IE11 Hungarian-KoriWindows 10 Enterprise 2015 LTSB x64 Integrated December 2015 IE11 Hungarian-Kori
Verzió száma:
Információs link (klikk)
Magyar nyelvű ismertető:
Windows 10 Enterprise 2015 LTSB x64 Integrated December 2015 IE11 Hungarian-Kori - Generation 4.1 (Compact OS)

Az MSDN hálózatáról letöltött képfajból készült! A stabilitás érdekében csak a Windows Update-ról érkező frissítések kerültek integrálásra! A rendszerhez kiadott összes fontos frissítés integrálásra került! (Updated: 2015.12.12.) Összesen 3 db (509 MB) frissítés került integrálásra a rendszergazdák által használt technológiával!

Ez az integrált Windows változat SSD/HDD-re optimalizált (Compact OS) kiadás, melynek használatával több GB helyet spórolhatunk meg. Egyes rendszerfájlok előre tömörítésre kerültek, az újonnan keletkezőket pedig időközönként tömöríti (üresjáratban) a rendszer, igy az lassabban használja el a rendelkezésére álló tárterületet.

A rendszer kisebb mértékű helyfoglalása (SSD/HDD) érdekében, a hibernáció kikapcsolásra (bekapcsolható), illetve a Lapozófájl pedig optimalizálásra került! (Minimum értek: 800 MB; Maximum: 4096 MB) Igy több GB plusz helyet is kapunk vissza attól függően, hogy mennyi fizikai memória található számítógépünkben!
A telepitett Windows 10 rendszer tartalmazza a legfrissebb Windows kártevő-eltávolító eszközt (v5.31), illetve frissítésre kerültek a Windows Defender (v1.211.2351) vírus- és kémprogram-definíciói is. Helyet kapott meg a rendszerben az Adobe Flash Player (v20.0.0.228/IE11), valamint a legfrissebb DirectX (2010 Június) verzió is.

Bekapcsolásra kerülte a .NET keretrendszer 3.5-os változata, hogy az ezt igénylő programokat probléma nélkül tudjuk telepíteni! (A rendszer beépítve tartalmazza a .NET keretrendszer 4.6.1-es változatát.) A rendszerben jelen az Internet Explorer 11, valamint annak legfrissebb biztonsági frissítése. (v11.0.26)
Ez a kiadás blokkolja a reklámok nagy részét a beépített böngészőben (Az IE megnyitása után engedélyezhetjük!), igy zavartalanul, hirdetések nélkül barangolhatunk a világhalón! (AdBlock Plus v1.5) A Microsoft Visual C++ x86-x64: 2008-2010-2012-2013-2015) változatok telepítésével sem kell bajlódnunk! (Ready to Games)

A következő 64 bites (x64) Windows 10 verziót tartalmazza: Windows 10 Enterprise 2015 LTSB

Windows 10 operációs rendszer aktiválása:
Ez a változat nem aktiválja magát automatikusan, es nem is tartalmaz semmifele aktiváló programot! Telepitést követően, igy a rendszert aktiválni kell! A rendszert ajánlott a Microsoft Toolkit legfrissebb változatával aktiválni, de használható a KMSpico is. Aktiválás elött, átmenetileg célszerű kikapcsolni a vírusitokat.

A lentebb található link segítségével töltsük le, csomagoljuk ki, majd a "Microsoft Toolkit.exe" fájlt indítsuk el adminisztrátori jogokkal. Ha a program elindult, akkor kattintsunk a Windows ikonra, majd az "Activation" fülön válasszuk az "EZ-Activator" lehetőséget. Varjuk meg, mig végbemegy rendszerünk - 180 napra történő* - aktiválása.

Megjegyzés: A rendszer továbbra sem kér termékkulcsot telepitéskor, - kihagyható annak megadása - azonban a telepítés befejeztével a rendszert aktiválni kell! A telepítőkészlet legális, igy eredeti kulccsal is aktiválható rendszerünk. KMS-en keresztül csak a Pro es az Enterprise változatok aktiválhatok!
*Az aktiválás 180 nap után is akárhányszor megismételhető! A sikeres aktiváláshoz feltétlen szükséges, hogy (az adott pillanatban) találjunk egy elérhető KMS-szervert! (Ha ez meghiúsul, akkor próbálkozz később!)

A Microsoft Toolkit - jelenlegi - legfrissebb változatát itt találod:
http://osztott.com/fiAZ/Microsoft.Toolkit.2.6.Beta5.zip
A KMSpico - jelenlegi - legfrissebb változatát pedig itt találod:
http://osztott.com/fiAZ/KMSpico.v10.1.9.rar

Bővebb leírás az INFO-ban.Hardver/Operációs rendszer igény:
A Windows 10 operacios rendszer minimális rendszerkövetelményei a következök:
-1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb processzor, PAE-, NX, SSE2-tamogatással (AIDA64/CPUID)
Tovabbi követelmények 64 bites rendszer telepitése esetén: CMPXCHG16b, PrefetchW, LAHF/SAHF
-1 gigabájt (GB) RAM (32 bites) vagy 2 GB RAM (64 bites)
-16 GB (32 bites) vagy 20 GB (64 bites) szabad lemezterület
-DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy ujabb illesztöprogrammal

Ajánlott lemezterület: 30 GB (32 bites) vagy 50 GB (64 bites) szabad lemezterület
Telepítési útmutató:
Az ISO-t ird ki lemezre vagy mountold.
Futtasd a setup fájlt.
Telepitsd! Aktiváld, és használd!
Serial, crack, patch: van


https://newinsane.info/ Torrent oldalon még elérhető.
DarkZer0 · 11 hó
Mi a faszt akarsz ezzel? Grin
alonzo · 11 hó

Idézet

opus25 9 óra Válasz
Driver

Telepítőkkel kapcsolatban a Kori korábbi telepítőit már sehonnan nem lehet leszedni?
Torrent oldalakon is a frissebbek elérhetőek, a korábbi telepítők már sehol nincsenek meg?
Win 10 2015-ös LTSB érdekelne, befutott most 3-om gép is hozzám és kifejezetten ezt szeretnék, mivel a 2016-os közel 1,5GB-os frissítési elrettentik a felhasználókat....
Olvass vissza ne faszoljá,hacsak nem kedveled a faszt!
katt · 11 hó
Szerintem aki feltette, az már le is szedte, így nem valószínű, hogy a 17133 sokaknál fent lenne. Akiknél meg fent van, megérdemlik.Grin
Windows NT · 11 hó
http://sihmar.com/download-windows-10-build-17134-iso-files-direct-links/

Ezen a linken tölthető a 17134-es build, ha valaki szeretné kipróbálni egyenlőre angol és orosz nyelven.
Windows NT · 11 hó
https://cloud.mail.ru/public/B9yS/9vTCp5uR1

Ezen a linken tölthető a 17134-es build, ha valaki szeretné kipróbálni egyenlőre angol és orosz nyelven.
szokolof · 11 hó
Feltelepítettem a 1813 build17133.1-et. Vissza tudom állítani az előző (1709)-et valahogy? A frissítéseknél nem ajánlja fel. Sajnos én nem vagyok insider...

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 4

HOHI, loyalhudy, Lali, Valentin50
  • 9 Vendég
  • 115 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,909 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!