Hivatalos: Hamarosan érkezik a Windows 10 Áprilisi frissítése

Végre hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy hamarosan megérkezik a Windows 10 2018-as Áprilisi Frissítése, vagy korábbi nevén a Tavaszi Alkotói Frissítés. Így már biztosra vehető, hogy a build 17134.1-es rendszer az (initial) RTM verzió, amely pár napon belül letölthetővé is válik.

Egészen pontosan már hétfőn, április 30-án válnak letölthetővé annak telepítőlemezei, illetve új verzió érkezik a Frissítési segédből és a Media Creaton Tool-ból is. A frissítés Windows Update-re ennél később, a korábbi kiszivárgásokkal megegyezően, csak május 8-án érkezik meg. Ez utóbbi, mint ahogy eddig, hullámokban történik, vagyis nem feltétlenül fogja mindenki aznap megkapni az 2018-as Áprilisi Frissítést.


Mindeközben a Windows Insidereknek egy új összesítő frissítés is érkezett (nem új build), amellyel az aktuális buildszám 17134.5 lett. Ez utóbbi frissítés még publikusan, Insider mentes beállítások nélkül nem elérhető, így május 8-ig még érkezhet esetlegesen valamilyen eltérő alverziót eredményező összesítő frissítés. Mindenesetre így a 17134.1-es kezdeti verzió már nehezen változhat.

Így tehát az Áprilisi Frissítés valóban még épphogy áprilisban startol el, de csak letölthető formában. Aki a build 17134-es rendszeren van az már megnyugodhat, aki pedig még a 17133-on, annak frissítenie kell majd, amely az ígéretek szerint május 8-án automatikusan megtörténhet, de rosszabb esetben valamely frissítési segédeszköz, vagy a Windowson belül a telepítőről indított frissítéssel is megoldható a kiadásváltás.

Forrás: Microsoft | Neowin
Csevegés (eddig 28 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
vizesember · 8 hó
És aki a 1709 build16299.371-en van annak mit kell csinálnia? Smile
Zoli32 · 8 hó
Először is frissitenie a 402-es végűre Smile Aztán majd vagy leszeded MCT-t hétfőn estétől vagy megvárod amíg automatán frissül Updaten.
vizesember · 8 hó
És az illető honnan tudna hozzájutni a 402-es végűhöz? Az a gond, hogy a nevezett illető csak igen lelkes windows-ista, de nemigen ért hozzá! És előre is köszöni a segítséget! Grin
Zoli32 · 8 hó
Rá kell nyomni a frissitések keresésére Windows Update-n Smile Ez a frissités automatikusan nem jön le,csak így.
CrepOne · 8 hó
Windows update-n a legegyszerűbb, avagy manuálisan innen letöltve.

https://www.tenforums.com/windows-10-...-23-a.html

Első poszt alján vannak a linkek 32/64bit-re, attol függően, hogy milyen a win a gépen.
vizesember · 8 hó
Az illető nagyon köszöni a segítséget! Most az alábbiakat látja a verzióinfón: 1709 build 16299.402. Akkor az illetőnek már automatikusan lejön a legújabb verzió, vagy ahogy mondtad a frissítési segéd segítségével. Az illető nagyon köszöni a hozzá való segítségetek, kedvességeteket!
Driver · 8 hó
Igen lejön, de automatikusan leghamarabb csak május 8-án, vagy annál valamivel később. Manuálisan, a frissítési segéddel, vagy a Media Creation Tool-al is, április 30-tól lesz lehetséges a frissítés.
vizesember · 8 hó
és pl ezt a media cration tool-t honnan lehet beszerezni? Vagy a másikat?
Eldzsi · 8 hó
A szövegben kiemelten szerepel a link, rákattintasz holnaptól és akkor már a frissített lesz remélhetőleg, de ha mégsem akkor holnapután már tuti. Smile
vizesember · 8 hó
Thumbs up
Csicso82 · 8 hó
Inkább holnapután, de ha letöltöd az MCT-t - pár MB-os fájl akkor rámész egérrel a fájlra jobbkikk alul tulajdonságok majd megnyilik egy ablak ott felül katt részletek és ha ott ezt olvasod : Fájlverzió 10.0.16299.15 akkor az még a régi RS3-as windowst szedné le és nem a friss rs4-est.
vizesember · 8 hó
https://imgur.com/a/qmqRjxE
Ezt látpm. Majdnem ugyanaz a szám, mint amit te írtál. Akkor ez az?
Csicso82 · 8 hó
Igen ezzel még a régi 1709-es ISO-t töltenéd le nem a frisset, türelem. Amúgy ha rámész a windows hivatalos oldalára ahonnan az MCT-t le lehet tölteni ott felül írja is: "Megjelent a Windows 10 Fall Creators Update" ha e a szöveg változik akkor tuti letölthetővé válik. Vagy még ajánlom a SOFTPEDIA letölötőoldal ott keress rá a MEDIA CREATION TOOL-ra, ez az oldal az egyik legnaprakészebben tartott oldal ha kijön az új MCT akkor itt fent lesz azonnal ha mos rákeresel akkor látni is fogod hogy még október 18-ai verzió van fent http://www.softpedia.com/get/System/B...ool.shtml
vizesember · 8 hó
Köszi! Akkor lesen a softpedia oldalát! Grin
Driver · 8 hó
Leshetsz minket is, mert itt is kint lesz kb. azonnal (már a cikk is meglett írva). Grin
vizesember · 8 hó
Huhh, de királyok vagytok! Akkor itt lekskelődöm, mert egyszerűbb nekem sokkal!
opus25 · 8 hó
Csak tudnám hová ez a nagy rohanás, a tuti szerintem még mindig a win updates variáns, különösen ha nem Home, vagy Pro-ja van az ember fia-lányának, hanem egy Enterprise, vagy Education-ja..Smile
Driver · 8 hó
Az Enterprise sosem frissít automatikusan új kiadásra Windows Update-en, csak manuálisan lehet frissíteni. Valószínűleg az Edu-val is ugyan ez a helyzet.
Nightmare · 8 hó
Elindult a letöltés. Smile
Zoli32 · 8 hó
Honnan indult el? Smile Szerintem még a hivatalos megjelenés nem volt ma meg,de lehet tévedek.
Nightmare · 8 hó
Windows ISO Downloader
Zoli32 · 8 hó
Hm tényleg tölti Smile Hivatalos oldalon akkor miért nem lehet még kinn?
Komplikato · 8 hó
"Így már biztosra vehető, hogy a build 17134.1-es rendszer az (initial) RTM verzió ..."
Háááát, most 17134.5 van fent és ez SEM a végleges.
Zoli32 · 8 hó
Úgy tudom Win10ből nincs is olyan hogy végleges.
tothjani · 8 hó
Mondjuk a Windows 10 addig végleges amíg nem kell pénzért megvenni más verziót, de folyamatosan próbálnak bele új funkciókat gyömöszölni, mert az Androidnál ez nagyon bejött,m és nem akarják hogy megölje a Windowst.
Driver · 8 hó
Ezért van ott az "initial" szócska ami magyarul annyit tesz, hogy kezdeti. Magyarán ha te feltelepíted a build 17134.1-et és telepítés után frissítések után keresel (vagy automatikusan is megteszi, ha akarod, ha nem), az majd mindig fel fogja telepíteni az éppen aktuális 17134.X alverziót egy összesítő frissítéssel. Ilyen alapon persze, hogy nem lehet végleges verzióról beszélni, de az alap kezdeti buildszám alapján azért mégis.
opus25 · 8 hó
Driver

Ezt rosszul tudod, az Enterprise, és az Education is windows updaten keresztül frissül újabb verzióra, sőt ez az első csatorna ahol megjelenik egyből a frissítés, nekem volt már Education-on is 1703-asról win update-n frissült 1709-re, és így fog most is ahogy elérhetővé válik, ez igaz az Enterprise kiadásra is, talán kivétel ez alól az LTSB üzleti Enter ahol csak lehetőségként jelenik meg, de nem kötelező a váltás.
Persze ehhez kell a digitális aláírású aktiváltság megléte, mind az Enterprise-nál, mind az Education verzióknál, illetve a verzióváltás is ugyanúgy működik, mint a Home vagy Pro kiadásoknál.

De ha megjön május 8-án majd csinálok képet róla, és megmutatom!

Ami tutifix, mivel az öcsém, és a soginőm gépén a win 10 Eter van, és folyamatosan ahogy megjelentek a frissítések már kapták is, épp ezért dobtam föl a fórumban a Mak kulcsos Enterre váltás lehetőségét is, még él az ajánlat ha valaki Enterre szeretne váltani!
dcrhc · 8 hó
Elindult:
https://software-download.microsoft.com/download/pr/MediaCreationTool1803.exe

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

oroszlán

  • 3 Vendég
  • 61 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 16,553 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!