Hibaelhárítás - Windows 10 0xc1900200 frissítési hiba megoldása

A napokban frissíteni próbáltam a Windows 10 rendszeremet a 1709-es verzióról az 1803 (áprilisi update) verzióra. A frissítés sikertelen volt, és leállt azzal a hibával, hogy nem sikerült frissíteni a rendszer számára fenntartott partíciót. Először azt gondoltam, hogy a vírusirtóm blokkol valamit (Kaspersky Internet Security 2018), de végül a Microsoft egy tudásbázis cikke vezetett rá a megoldásra. Első körben töröltem a vírusirtómat átmenetileg, de nem oldotta meg a problémát.

Itt azt írják, hogy legalább 13 MB szabad hely szükséges a rendszer számára a fenntartott partíción. A tudásbázis cikk először megmutatja, hogy hogyan kell elérni a lemezkezelőt, mert a megoldás egyik verziójánál szükséges lesz. Ha azonban Secure Boot módban telepítettük a rendszert, akkor valószínűleg a "Second choose which methode you need" listából a "Windows 10 with GPT partition" rész lesz számunkra érdekes. Néhány éves gépnél, főként ha nem állítottál semmit a BIOS-ban a biztonság résznél, akkor alapból Secure Boot módban van a gép!

A cikk az elején leírja, hogy futtassuk rendszergazda módban a parancssori eszközt. Windows gomb + cmd és a keresési találatra kattints jobb gombbal, majd futtatás rendszergazdaként.
Aztán írjuk be a következő parancsot: mountvol y: /s
Majd váltsunk az y: partícióra a következőképpen, azaz írjuk be y:
A tudásbázis cikk azt javasolja, hogy az EFIMicrosoftBootFonts mappát ürítsük ki, hogy felszabadítsunk némi helyet. Navigáljunk el az előzőleg írt mappába a következő módon, írjuk be: cd EFIMicrosoftBootFonts.
Aztán töröljük a mappa teljes tartalmát a del *.* paranccsal. A feltett kérdésre válaszoljunk igennel, írjunk be egy y szócskát.

A szabad hely ellenőrzéséhez írjuk be a dir parancsot, a lefutása után lent írja a szabad helyet. Nekem még így sem volt elég helyem, így navigáljunk vissza az y: meghajtó főkönyvtárába a cd/ paranccsal és nézzük meg milyen mappák vannak még itt, ehhez írjuk be a dir parancsot. Esetemben még az alaplapom driverei közül is kerültek ide, így az EFI mappán kívül minden mappa törölhető. Mappát törölni a rmdir mappaneve /s paranccsal tudunk. Figyelem, se az EFI mappát, se annak bármelyik almappáját ne töröld!

Általában a fentebb írt EFIMicrosoftBootFonts mappa tartalmának ürítésével megoldódik a probléma, ha mégsem akkor minden más mappát törölni kell az EFI-n kívül. Számomra így már megoldódott a hiba, és sikeresen végbement a frissítési folyamat.

Remélem tudtam segíteni, Mikeee.
Csevegés (eddig 2 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
katt · 10 hó
Vagy kikapcsolod a securebootot, aztán meg vissza.
kzolee3x · 9 hó
Nekem most lett elegem a winfos 10-ből! Letöröltem. Jobban jársz egy korábbi OP rendszerrel. Ha winfos mellett maradsz akkor 8.1 vagy 7-es.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 2

bandi1969, ttpityu

  • 11 Vendég
  • 255 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 16,724 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!