Fekete képernyőt okozhat a Windows 10 Áprilisi frissítés első összegzője

Nálunk is többen jelezték, hogy a Windows 10 Áprilisi frissítésének kedden megjelent első összegző frissítése (KB4103721), közvetlenül annak telepítését követően fekete képernyőt okozhat, s a rendszer nem indul el többé. Akinél ez megtörténne, egy gyors rendszer-visszaállítással megoldhatja a problémát.

Ezt úgy tehetjük meg legegyszerűbben, ha előhozzuk a Speciális indítási képernyőt. A rendszer ezt automatikusan meg fogja jeleníteni, ha annak többedjére sem sikerül elindulni, vagyis a legegyszerűbb, ha ahogyan a Windows megpróbál elindulni, azonnal nyomunk egy Reset gombot, vagy a Bekapcsoló gombot hosszan nyomjuk. Ismételjük meg ezt addig, míg meg nem jelenik az alábbi képernyő. Alternatívaként használhatunk egy telepítő lemezt, vagy pendrive-ot is (a version 1803-as Windows 10 legyen), melyről indítva a nyelvi beállításokat követő képernyőn, válasszuk a "Számítógép javítása" lehetőséget a Telepítés gomb helyett.


Itt válasszuk a Hibaelhárítás → Speciális lehetőségek → Rendszer-visszaállítás pontját. A gép ezután újra fog indulni a rendszer-visszaállítási környezetbe, ahol egy felhasználói fiókot választva és jelszót megadva (ha van beállítva a fiókhoz), visszaállíthatjuk rendszerünket a frissítés előtti állapotba, már amennyiben készült mentés. A Windows általában automatikusan készít helyreállítási képet frissítések telepítése előtt, de ha valamiért mégsem tette volna ezt meg, sajnos nincs szerencsénk. De ebben az esetben csökkentett mód indításával még megpróbálkozhatunk a frissítés eltávolításával.

Ismételten hozzuk elő a Speciális indítási képernyőt a fentebb leírt módon. Válasszuk a Hibaelhárítás → Speciális lehetőségek → Indítási beállítások pontot (további helyreállítási lehetőségek alatt szerepelhet). Indítsuk újra a gépet ebben a módban és nyomjuk meg a 4-es gombot (Csökkentett mód). A gép így újraindul csökkentett módban.

Nyissuk meg egy parancssort rendszergazdaként (jobb klikk futtatás rendszergazdaként), majd adjuk meg a következő parancsot:
wusa /uninstall /kb:4103721 és Enter.
Amennyiben a rendszer megerősítést várna az eltávolításra, nyomjunk az Igen-re, majd az eltávolítás végeztével indítsuk újra rendszerünk.

Az újraindítást követően rendszerünk már el fog indulni. Érdemes a frissítéseket egy időre szüneteltetni, nehogy a Windows 10 újra megpróbálja telepíteni a problémás összegzőt. Ehhez nyissuk meg a Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update → Speciális beállítások oldalt, majd a "Egy minőségi frissítés biztonsági fejlesztéseket tartalmaz. A telepítés ennyi napig elhalasztható:" alatt állítsunk be jó néhány napot. Akár 30 nap is megadható, ami már elég kell, hogy legyen, egy újabb és remélhetőleg problémamentes összegző érkezéséig.
Csevegés (eddig 9 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zoleey 13 napja
Csökkentett módos megoldás segített, június 14-ig minden frissítés halasztva. Köszi a cikket!
Driver 12 napja
Szívesen, örülök, hogy segíthettem, így már biztos nem volt felesleges a cikkre fordított idő.
gernis 13 napja
Nos nekem is ez lett tegnap, de ma - mivel akkor még nem olvashattalak - és nem volt visszaállítási pontom sem, acronissal állítottam vissza a gépet, 1803-asra.... de kikísérletező kedvemben voltam, az elhalasztás után még is újra kerestem a frissítéseket - az említett frissítést rátette újra, miután a windows update hibáit kijavította az autómatikus javító és azóta megy rendesen Grin
tothjani 13 napja
Nálam 290 nappal van elhalasztva a főverzió frissítés így csak a 1709-es frissítéseket kapom, az meg nálam hibátlanul teszi a dolgát így nem is érzem szükségét, a verzió frissítésnek.
Csicso82 13 napja
Annyira bugosak ezek a friss buildek - folyamatosan - hogy mindenkinek azt ajánlom, hogy legalább a 2. patch keddig várjon a telepítéssel és HA lehet akkor is tisztán telepítse.
katt 8 napja
Szerintem a legtöbb bugot a user okozza, aki "okosba" pucolja a gépet ellenőrizetlen 3rd programokkal (én is belefutottam többször, azóta 3 különböző karbantartó programnak használom csak a megfelelő részét), képhibákért inkább az eszközillesztők (VGA/monitor) a hunyók. Nálam aktív az Intel IGP, dolgozik az nVidia, és van +1 monitorom, mindig frissítem a drivereket, és semmilyen képhiba nem jött elő.
katt 8 napja
Nálam is fekete volt a képernyő, de aztán bekapcsoltam a monitort.ROFL
zoleey 4 napja
Ahhoz képest, hogy elhalasztottam a frissítést június 14-ig, most nézem; 17134.48-on állok. Ezmost mi? Senki nem nyomott a folytatásra. Felment, elindult úgyhogy észre sem vettem szóval nincs baj, csak érdekes...
kisapa63 2 napja
Lehet, hogy már elkéstél az elhalasztással. Nekem is már 05.09.-én felrakta de szerencsére semmi problémát nem tapasztaltam.Smile

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Mint minden weboldal, úgy az OPREND.hu is sütiket használ a megfelelő működéshez. További információ

Online tagok: 2

bizsuka68, loyalhudy

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!