Fekete képernyőt okozhat a Windows 10 Áprilisi frissítés első összegzője

Nálunk is többen jelezték, hogy a Windows 10 Áprilisi frissítésének kedden megjelent első összegző frissítése (KB4103721), közvetlenül annak telepítését követően fekete képernyőt okozhat, s a rendszer nem indul el többé. Akinél ez megtörténne, egy gyors rendszer-visszaállítással megoldhatja a problémát.

Ezt úgy tehetjük meg legegyszerűbben, ha előhozzuk a Speciális indítási képernyőt. A rendszer ezt automatikusan meg fogja jeleníteni, ha annak többedjére sem sikerül elindulni, vagyis a legegyszerűbb, ha ahogyan a Windows megpróbál elindulni, azonnal nyomunk egy Reset gombot, vagy a Bekapcsoló gombot hosszan nyomjuk. Ismételjük meg ezt addig, míg meg nem jelenik az alábbi képernyő. Alternatívaként használhatunk egy telepítő lemezt, vagy pendrive-ot is (a version 1803-as Windows 10 legyen), melyről indítva a nyelvi beállításokat követő képernyőn, válasszuk a "Számítógép javítása" lehetőséget a Telepítés gomb helyett.


Itt válasszuk a Hibaelhárítás → Speciális lehetőségek → Rendszer-visszaállítás pontját. A gép ezután újra fog indulni a rendszer-visszaállítási környezetbe, ahol egy felhasználói fiókot választva és jelszót megadva (ha van beállítva a fiókhoz), visszaállíthatjuk rendszerünket a frissítés előtti állapotba, már amennyiben készült mentés. A Windows általában automatikusan készít helyreállítási képet frissítések telepítése előtt, de ha valamiért mégsem tette volna ezt meg, sajnos nincs szerencsénk. De ebben az esetben csökkentett mód indításával még megpróbálkozhatunk a frissítés eltávolításával.

Ismételten hozzuk elő a Speciális indítási képernyőt a fentebb leírt módon. Válasszuk a Hibaelhárítás → Speciális lehetőségek → Indítási beállítások pontot (további helyreállítási lehetőségek alatt szerepelhet). Indítsuk újra a gépet ebben a módban és nyomjuk meg a 4-es gombot (Csökkentett mód). A gép így újraindul csökkentett módban.

Nyissuk meg egy parancssort rendszergazdaként (jobb klikk futtatás rendszergazdaként), majd adjuk meg a következő parancsot:
wusa /uninstall /kb:4103721 és Enter.
Amennyiben a rendszer megerősítést várna az eltávolításra, nyomjunk az Igen-re, majd az eltávolítás végeztével indítsuk újra rendszerünk.

Az újraindítást követően rendszerünk már el fog indulni. Érdemes a frissítéseket egy időre szüneteltetni, nehogy a Windows 10 újra megpróbálja telepíteni a problémás összegzőt. Ehhez nyissuk meg a Gépház → Frissítés és biztonság → Windows Update → Speciális beállítások oldalt, majd a "Egy minőségi frissítés biztonsági fejlesztéseket tartalmaz. A telepítés ennyi napig elhalasztható:" alatt állítsunk be jó néhány napot. Akár 30 nap is megadható, ami már elég kell, hogy legyen, egy újabb és remélhetőleg problémamentes összegző érkezéséig.
Csevegés (eddig 11 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zoleey · 8 hó
Csökkentett módos megoldás segített, június 14-ig minden frissítés halasztva. Köszi a cikket!
Driver · 8 hó
Szívesen, örülök, hogy segíthettem, így már biztos nem volt felesleges a cikkre fordított idő.
gernis · 8 hó
Nos nekem is ez lett tegnap, de ma - mivel akkor még nem olvashattalak - és nem volt visszaállítási pontom sem, acronissal állítottam vissza a gépet, 1803-asra.... de kikísérletező kedvemben voltam, az elhalasztás után még is újra kerestem a frissítéseket - az említett frissítést rátette újra, miután a windows update hibáit kijavította az autómatikus javító és azóta megy rendesen Grin
tothjani · 8 hó
Nálam 290 nappal van elhalasztva a főverzió frissítés így csak a 1709-es frissítéseket kapom, az meg nálam hibátlanul teszi a dolgát így nem is érzem szükségét, a verzió frissítésnek.
Csicso82 · 8 hó
Annyira bugosak ezek a friss buildek - folyamatosan - hogy mindenkinek azt ajánlom, hogy legalább a 2. patch keddig várjon a telepítéssel és HA lehet akkor is tisztán telepítse.
katt · 8 hó
Szerintem a legtöbb bugot a user okozza, aki "okosba" pucolja a gépet ellenőrizetlen 3rd programokkal (én is belefutottam többször, azóta 3 különböző karbantartó programnak használom csak a megfelelő részét), képhibákért inkább az eszközillesztők (VGA/monitor) a hunyók. Nálam aktív az Intel IGP, dolgozik az nVidia, és van +1 monitorom, mindig frissítem a drivereket, és semmilyen képhiba nem jött elő.
katt · 8 hó
Nálam is fekete volt a képernyő, de aztán bekapcsoltam a monitort.ROFL
zoleey · 8 hó
Ahhoz képest, hogy elhalasztottam a frissítést június 14-ig, most nézem; 17134.48-on állok. Ezmost mi? Senki nem nyomott a folytatásra. Felment, elindult úgyhogy észre sem vettem szóval nincs baj, csak érdekes...
kisapa63 · 8 hó
Lehet, hogy már elkéstél az elhalasztással. Nekem is már 05.09.-én felrakta de szerencsére semmi problémát nem tapasztaltam.Smile
dexpress · 8 hó
2018-05 Összesítő frissítés Windows 10 Version
May 23, 2018—KB4100403 (OS Build 17134.81)
SSD-re gond nélkül települt
Tibi1920 · 8 hó
Tegnap frissítem és megint ez a Hiba! Angry Angry Akkor minek kínálja fel ha szar Windows 10!

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

tivadar1

  • 2 Vendég
  • 60 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 16,553 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!