Androidra és iOS-re is érkezik az Idővonal és egy új Telefonom alkalmazás

A hét első felében lezajlott a Microsoft Build konferenciája, mely több érdekes új funkció érkezését vetíti előre. Méghozzá telefonos bejelentésekről is volt szó, noha nem a Windows Mobile feltámasztásával kapcsolatos, sőt némileg ennek éppen ellenkezője, ugyanis iOS-re és Androidra hoznak majd el két újdonságot is. Ezek mindegyike a Windows 10-es PC-nk és telefonunk jobb együttműködését teszi majd lehetővé.


Idővonal telefonra

Az egyik ilyen az Idővonal funkció, amely így telefonokon is elérhető lesz. iOS esetén az Edge alkalmazásban, míg Android esetében a Microsoft Launcher-be érkezik majd meg, így igény szerint hozzáférhetünk majd PC-nk alkalmazás előzményeihez, mint az Edge, vagy az Office előzmények, de lehet ez bármilyen további alkalmazás is. Az Idővonal a Windows 10-es számítógépek között már eddig is lehetővé tette az 1 hónapra visszamenő előzmények szinkronizálását, de a valós életben talán több olyan ember van, aki mobilja és PC-je között váltogat, így itt ez mindenképpen jobban kihasználható funkció lehet majd.

Telefonom alkalmazás

Egy új független "My Phone", vagy magyarul Telefonom alkalámás érkezik majd a Windows 10-hez, amellyel szintén iOS és Android telefonok értesítései, szöveges üzenetei és fotói (az elmúlt kb. 30 napból) lesznek elérhetőek számítógépünkön. Egy adatvédelmi érdekesség, hogy az alkalmazás teljesen meg fog felelni a frissen hozott Európai GPDR-nek, vagyis lehetőség lesz úgy használni, hogy az semmilyen adatot ne gyűjtsön rólunk, a tervek szerint ezt úgy megoldván, hogy közvetlen (Wi-Fi) kapcsolatot használ majd PC-nk és telefonunk között.


Ugyanakkor iOS esetén az iMessages korlátozásai miatt nem valószínű, hogy a szöveges üzeneteink megtekinthetőek lesznek az alkalmazásban, hacsak az Apple ebben valahogy közre nem működik majd. A telefonhívások sem szerepelnek jelenleg az alkalmazás funkciói között, ugyanakkor ez még változhat, amennyiben a felhasználói visszajelzésekben erre nagy igény mutatkozik.

A telefonos funkciók publikus megjelenéséről a Microsoft nem közölt konkrét kitűzött időpontot, ugyanakkor az Insidereknek a béta iOS Edge és a szintén béta Microsoft Launcher alkalmazásokban hamarosan lehetőségük lesz az Idővonal kipróbálására. Az új Telefonom alkalmazás is hasonlóan az új Windows 10 Redstone 5 előzetesekben fokozatosan válik majd elérhetővé, az elkövetkező hónapokban.
Csevegés (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Vivid

  • 7 Vendég
  • 56 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 16,553 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!