Új SSD problémákat javító összegző a Windows 10 Áprilisi frissítéséhez

Két héttel a májusi javító keddet követően, ismételten új összegző frissítés érkezett a Windows 10 Áprilisi kiadásához. Ebbe a frissítésbe új biztonsági javítások nem kerültek, viszont annál fontosabb minőségi fejlesztéseket már tartalmaz.

Az új KB4100403-as összegző telepítésével a rendszer buildszáma a korábbi 17134.48-ról 17134.81-re változik, és nem elhanyagolható hibákat is foltoz, mely több SSD-t is érint. A teljes változási lista a következőként alakult:
  • Javítva a hiba Internet Explorerben, ahol olykor a Web Workers-el való kommunikáció nem működhetett megfelelően.
  • További hibajavítások a frissített időzóna információknál.
  • Javítva a hiba, amely miatt a Feliratozás beállításai nem maradhattak meg kiadásfrissítést követően.
  • Javítva a hiba Microsoft Edge-ben és több alkalmazásban, amely miatt videó és hang lejátszásakor hozzáadott új audio végpont az alkalmazások összeomlását okozhatta.
  • Javítva a hiba, amely miatt a Windows Hello beállítása nem sikerülhetett dedikált GPU-val rendelkező számítógépeken.
  • Javítva egy energiagazdálkodásból fakadó hiba, amely bizonyos NVMe eszközzel rendelkező konfigurációnál jelentkezhetett.

A változási listában ismertetett NVMe SSD-ket érintő probléma főképp a Toshiba XG4, XG5 és BG3 termékcsalád tagjainál jelentkezett, ahol jelentősen csökkent az akkuüzemidő, a hordozható eszközök esetén. Azonban egy további probléma érintette az Intel 600p és Pro 6000p szériás SSD-ket is, ahol a Windows 10 Áprilisi kiadására történő frissítést követően a rendszerindítás a Boot/UEFI képernyőnél nem juthatott tovább.

Mindkét probléma ezen összegző frissítéssel megoldásra került, akik pedig a fenti Intel SSD-k valamelyikével rendelkeznek, már megpróbálkoznak a Windows 10 Áprilisi kiadásának telepítésével a Gépházból. Mostantól ugyanis a Microsoft beszámolója szerint az összegzőnek köszönhetően zökkenőmentesen sikerülnie kell a frissítésnek.
Hozzászólások megtekintése (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso82 · 3 év
Tegnap raktam újra a gépet nem is figyeltem, szerencsére ez az SSD mizéria engem nem érintett Samsung 850 EVO-m van.
djbundy · 3 év
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mit szólna ahhoz a win10, ha gpedit.msc-n keresztül letiltanám a windows update-re vonatkozó összes csoport házirendet?
Köszi

www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/05/26/809K_pkiv_g_s.png
ertner · 3 év
Üdv Zsombi!
Az általad leírtakkal én is maximálisan egyetértek, mert amióta a föníciaiak feltalálták a
pénzt, ekörül forog minden. Gondolom ezzel nem mondtam újat senkinek
ertner

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

aikon
  • 5 Vendég
  • 133 Tagok ma
  • 5 Szülinapos
  • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!