Windows 10 RS5 Build 17677 - Edge és memóriakezelési fejlesztések

A múlthét végén megérkezett a Redstone 5 build 17677 a gyors illetve Skip ahead beállítást használó Windows Insidereknek egyaránt. Ezen előzetesben legfőképp az Egde kapta a legtöbb újítást, de némileg változott a Windows 10 memóriakezelése is, legalábbis amit a felhasználók felé megjelenít.

Microsoft Edge fejlesztések


Áttekinthetőbb beállítások (): Átalakításra került a beállítások menü, ahol az egyes menüpontok már csoportokba szervezve, ikonokkal is rendelkeznek.

Top oldalak az ugrólistában: A leggyakrabban látogatott weboldalak listája már megjelenik az Edge tálcán illetve startmenüjében elérhető jobb klikkes ugrólistájában. Az így megjelenő elemek ezzel egyszerűen rögzíthetőek és eltávolíthatók onnan.


Félrerakott oldalak szervezése: Edge-ben, a korábbi munkafolyamatok során félrerakott weboldalak csoportjai már elnevezhetők lettek.


Több lehetőség a letöltések sávban: A letöltések sávban a már letöltött fájlok esetén két új lehetőségünk is van, az egyikkel megnyithatjuk a letöltött fájt tartalmazó könyvtárat, míg a másikkal vágólapra másolhatjuk a fájl közvetlen letöltési linkét.

Feladatkezelő megjelenített memória kezelés

Változás történt abban, hogyan jelennek meg a felfüggesztett UWP alkalmazások a fájlkezelőben. Mostantól kezdve a Folyamatok fülnél nem fog megjelenni ezen alkalmazások esetén a használt memóriamennyiség. Ugyanis ez a viselkedés így jobban tükrözi az UWP alkalmazások képességeit, vagyis, hogy a rendszer bármikor képes a felfüggesztett UWP folyamatoktól a memóriát visszanyerni, amennyiben arra szükség lenne. A részletek fülnél azonban az ezek által éppen lefoglalt memóriamennyiség továbbra is megtekinthető maradt.

További mobil adatkapcsolat LTE fejlesztések

A korábbi build 17655-nél már bemutatásra került egy új NetAdapter keretrendszer, mely jóval stabilabb illesztőprogram modellt valósít meg itt további fejlesztéseket kapott. Egészen pontosan ez ettől az előzetestől kezdve már az alapértelmezett illesztőprogram, a korábbi csak opcionálisan kipróbálható megközelítés helyett.

További fejlesztések

 • Narrátor fejlesztések: A narrátor felolvasó módja jelentősen javult Microsoft Edge, Word, Outlook, és a Posta alkalmazások esetén.
 • Kernel Debugging: A KDNET mostantól az IPv6-ot is támogatja, így a legfrissebb hibaelhárító eszköz már lehetségessé teszi a hibák könnyebb elhárítását.


Ismert hibák

 • A Windows Fájlkezelőjének sötét módja további fejlesztéseket kapott, de az még továbbra sem végleges, így esetlegesen lehetnek még világos részek.
 • A Távoli asztal, képernyő kivetítéskor, vagy több monitort használatakor az explorer.exe olykor egy pillanatra megtorpanhat. Hasonlóan ugyanilyenkor az Edge is így reagálhat.
 • Egyes tálcára rögzített alkalmazások esetén a jobb klikkes menüből az ugrólisták hiányozhatnak.
 • Frissítést követően a Mixed Reality Portal újra fogja telepíteni a Mixed Reality szoftvert, mellyel a virtuális környezet beállításai elvészhetnek. Amennyiben ezt nem szeretnénk, hagyjuk ki ezen előzetest.
 • A kollekciók kinézete a Win32-es Office asztali alkalmazások esetén még nem végleges. A megjelenése idővel a visszajelzések alapján még változni fog.
 • Egyes Win32-es alkalmazások ablaktartalma kicsivel a lapfülek alatt jelenhet meg. Ilyenkor az ablak kis méretőre, majd nagy méretűre történő visszaállítása segíthet.
 • Egyetlen lap bezárása olykor a teljes kollekció ablakot minimalizálhatja.
 • Az ablakok lépcsőzetes, halmozott, vagy egymás melletti elrendezése a Word inaktív lapjai esetében nem működhet.
 • Az Office Visual Basic szerkesztőjének ablaka jelenleg lapként nyílhat meg, de a jövőben már nem így fog.
 • Új dokumentum megnyitásakor, amennyiben már van megnyitva egy másik dokumentum is, a legutóbb használt lapra válhat át az Office/Kollekciók, az új megnyitott dokumentum helyett.

Forrás: Microsoft
Hozzászólások megtekintése (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
expa · 3 év
A memóriakezelésre jó ha rágyúrnak. 16GB ram-om van de amikor 8GB-t használok írja, hogy kevés a memória. Na, ne már...
Csicso82 · 3 év
Ott nálad lehet valami gond. Nekem 2x4 GB DDR3-as ramom van egy i5 4690 mellett és van amikor közel járok a végéhez 6-7 GB foglalás és semmi üzenet.
Variáltál valamit a windows-on belül pl. lapozófálj stb.
Másik kérdés, milyen program használata mellett pl. Virutal Box-nál el is fogyhat akár a memória.
TNC · 3 év
Q virtuális memória miatt nyavajog a rendszer. Állítsd nagyobbra a lapozó file -ok méretét 800 MB és 4096 MB ra.
Csicso82 · 3 év
HA nem nyúlt a lapozófájlokhoz akkor amit írták hasznos lehet de ha buherált a beállításokkal akkor inkább vissza kellene állnia a default beállításokra. A winddows 10 jó oprendszer - hiányosságai ellenére -
Anonymuos · 3 év
Itt abban igazad lehet, hogy a lapozófájl mérete kicsi.
Vajon neki Kori féle integrált rendszer van telepítve, mert abban tényleg módosítva van a méret, 800-2048MB nagyságúra.
Állítsa vissza, hogy a rendszer kezelje és talán a problémája megoldódik. A rendszer tudja mi kell neki.
Ki is kapcsolhatja és akkor max csak akkor jelentkezik hiba, ha valamilyen 32bites programot használ.
Némi biztonságot is ad, ha nincs.
Registryben mókolva leállításkor üríthető és majd induláskor újat hozz létre. SSD-k világában ez nem hoz sebesség csökkenést.
spellforce · 3 év
Már megjelent a Windows 10 Build 17682............................

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
 • 6 Vendég
 • 123 Tagok ma
 • 5 Szülinapos
 • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!