Nem futtatható többé a Windows 7 az SSE2-t nem támogató gépeken

A Windows 7 volt eddig az egyetlen olyan még aktívan támogatott Windows kiadás, amely nem igényelte az SSE2 utasításkészletet a processzoroknál, amellyel több mára jelentősen megöregedett hardver nem rendelkezhet. Azonban az elmúlt hónapokban történt egy változás mely az SSE2 meglétét a Windows 7-nél is kötelezővé teszi, mely ez már nem is fog változni.


Eredetileg még a Windows Update-en érkező 2018. márciusi havi kumulatív frissítés (KB4088875) volt az, amely ezen processzoroknál meggátolta a rendszer futtatását, vagyis egyik napról a másikra az érintett hardvereken már nem futott az addig működő rendszer. Először mint ismert hibaként tartották számon a frissítés kiadási megjegyzéseinél, de sem az áprilisi, májusi, sőt az éppen legfrissebb júniusi összegzőnél sem tűnt el, mostanra így pedig egyértelmű; az egyetlen megoldásként csak egy SSE2-őt támogató processzor beszerzése szolgál (a Microsoft ezt javasolja).

A legtöbb modernebb hardvernél (Pentium 3-tól és Athlon XP-től) bár ez nem okoz nagy fejtörést, - sőt minden bizonnyal az érintettek száma nagyon kis mértékű; de ennek ellenére a helyzet kellemetlen lehet. Hiszen ezzel a Windows 7 eredeti rendszerkövetelményei megváltoztak, többé nem azonos azzal, amiért a licencdíj megvásárlásakor kaptak. Ezzel pedig az érintett hardvereken így egyetlen naprakész Windows verzió sem használható, hiszen a Windows 8, 8.1 és 10 számára mindig is alapkövetelmény volt az SSE2 megléte.

Forrás: Neowin
Csevegés (eddig 6 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Csicso82 28 napja
Ha ez igaz akkor nem szép dolog de igazság szerint ez lényegtelen. Annyira kevés van már hátra a windows 7 legvégső támogatásából, hogy egyszerűen ezt a frissítést nem engedi települni az ember amúgy sem túl biztonságos a windows 7-et használni. Plusz azt sem értem, hogy ez milyen őskövület gépekre vonatkozik. Ismerősöm kb. 15 éves gépén fut a windows 10 nekem egy 11 éves notebook-on. Most komolyan aki 20 éves vagy annál régebbi gépet használ az meg is érdemli. Megjegyzem feltalálták már a Linuxot.
Zoli32 27 napja
Számitógépet,laptopot,egyéb számítástechnikai eszközt nem árt frissiteni néha Smile Én a 4-5 évre esküszök. Szerintem addig bőven jó minden újan vett gép és még nem is régi. Ennyi idő alatt meg a mai világba cserélni kell a gépeket,lejár a támogatás,hardver,szoftver elavul. Smile Egy szónak is száz a vége,figyeljünk oda a számítástechnikai cuccainkra.
Csicso82 27 napja
Mondom közel 20 éves gépeket vagy még régebbieket érint, de még így is lesz asztalcsapkodás.
Csicso82 27 napja
Az Avast hivatalos fórumán azon ment az asztalcsapkodás hogy a legfrissebb Avast build nem fut kielégítően a 17(!) éves XP-n.
WindowsFan 26 napja
Van még olyan ember, aki PIII / Athlon XP vagy ezeknél régebbi procikat használ? Grin Ezek már lassan 20 évesek lesznek... csodálom, hogy ezekre fel lehetett telepíteni a Windows 7-et. (Ha még fel is ment, biztos vagy 5 óra hosszat települt és utána is csak 1.0-ás eredményt mutathatott Windows élményindex.)

Idézet

Ezzel pedig az érintett hardvereken így egyetlen naprakész Windows verzió sem használható...

Ez így nem igaz. Smile
A Windows Embedded Standard 2009 és a Windows Embedded POSReady 2009 egyaránt nem igényli a processzortól a SSE2-támogatást, mégis kapnak frissítéseket a Microsofttól, jóllehet nem elsősorban otthoni használatra készültek. Smart

A Windows Embedded Standard 2009 2019. január 8-ig,
a Windows Embedded POSReady 2009 pedig 2019. április 9-ig.

Itt megjegyzendő, hogy a Windows 7 támogatása 2020. január 14-én fog megszűnni. (Már csak másfél év! OMG)
Csicso82 25 napja
"Itt megjegyzendő, hogy a Windows 7 támogatása 2020. január 14-én fog megszűnni. (Már csak másfél év!"

#mindmeghalunkvilágvégedegyorsanám#

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Legújabb letöltések

Online tagok: 1

Vivid

  • 13 Vendég
  • 103 Tagok ma
  • 4 Szülinapos
  • 15,555 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!