Windows 10 RS5 Build 17711 előzetes változásai

Még éppen a múlthét vége előtt, pénteken új Windows 10 Redstone 5 előzetes verzió érkezett, mely rendszer végleges formájában valamikor szeptemberben készül majd el, publikusan pedig októberben jelenik meg. A Build 17711 ezúttal túl jelentős újdonságokat nem tartalmaz, csak apróbb éppen észrevehető fejlesztéseket.

Microsoft Edge


Az Edge olvasási nézetében elérhető "Nyelvi eszközei" különálló kiegészítő kapott frissítést (Modern olvasó). Ebben már például ki lehet emelni egy vagy több éppen olvasott sort, illetve több színtéma használata is lehetségessé vált, így megkönnyítve a cikkek jobb olvashatóságát. Továbbá a bánkártya adatok mentésének rákérdezésekor, a böngésző egy új átszabott dialógust fog megjeleníteni.

Fluent dizájn


További nagyon apró változás érinti a Fluent dizájnt, pontosabban tovább követik a jelenlegi fejlesztési vonulatban a mélységérzékeltetést. Ezzel újabb árnyékolások vehetőek észre egyes kontextus menüknél; azonban némelyik ezek közül lehet, hogy egyelőre csak az Insidereknél marad elérhető, a publikus verzióba pár ismert probléma miatt nem fog bekerülni.

Windows HD Color

A Gépház → Kijelzők részébe bekerült egy új Windows HD Color beállítások oldal. Ez a név valójában egy összefoglaló az összes HDR támogatási opció bekapcsolásához, persze csak az arra képes megjelenítőkön. Itt tehát meg fog jelenni, hogy megjelenítőnk kompatibilis-e, illetve, hogy be van-e kapcsolva a HDR.

Regedit fejlesztések


A Beállításszerkesztő (Regedit) egy apró, de hasznos újítással bővült, aminek köszönhetően a címsorba való gépeléskor a lehetséges útvonalak már meg fognak jelenni ajánlatként. Továbbá a Ctrl + Backspace billentyűzetkombinációval egy egész begépelt "szó" is visszatörölhető lett.

Ismert hibák

 • A Windows Fájlkezelőjének sötét módja további fejlesztéseket kapott, de az még továbbra sem végleges, így esetlegesen lehetnek még világos részek.
 • A több monitorral rendelkező számítógépeken az ablakok nem megfelelően pozicionálódhatnak, így az azokra történő kattintás sem válthat ki megfelelő eredményt. Ha ez történne, a megoldás ilyenkor ha behozzuk a feladatnézet képernyőt (Ctrl + Alt + Del), majd azt a mégse gombbal bezárjuk.
 • Előfordulhat, hogy a tálca hangerő, hálózat stb. felugró menüi nem rendelkeznek az akril hatással.
 • Jelenleg néhány opció nem működhet az új Windows HD Color beállítások alatt, mivel több funkció fejlesztés alatt van.
 • Alkalmazások melyek ICC színprofilokat használnak nem működhetnek.
 • A Gépház → Könnyű kelezés részében lévő a szövegméret állításával egyes szövegek és grafikus elemek nem férhetnek ki, illetve nem mindenhol változhat meg a szövegméret.
 • Több a Narrátor használatát, valamint annak beállítását érintő hibába futhatunk ebben az előzetesben.
 • Néhány a Játéksávban mutatott teljesítményadat nem lehet teljesen pontos (FPS, CPU használat stb.).

Forrás: Microsoft
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
 • 5 Vendég
 • 118 Tagok ma
 • 5 Szülinapos
 • 20,000 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!