Július 5.-én érkezik a Firefox 6 bétája!

A Firefox 6 bétája csak néhány héttel a hivatalosan is kiadott végleges Firefox 5 után érkezik a gyors fejlesztési program keretében. Nem csak a Firefox 6 lép béta fázisba július 5-én, de a szoftver következő verziója a Firefox 7 is elérhető lesz ugyanazon a napon az Aurora csatornán!
Az Aurora csatornának alapvetően az a célja,hogy a fejlesztők számára kínáljon tesztelési lehetőséget,mivel a szoftver ezen állapotában még nem olyan stabil,mint egy béta verzió.

A hét elején amúgy hivatalosan is megjelent az ötödik változata a Thunderbirdnek is!
Az új funkciók, mint például RSS-hírcsatornák, a mellékletek kezelése, és a lapokat most már szét lehet húzni és átrendeződnek egy új ablakban.

Bevezettek még egy új kiegészítőmenedzsert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára,hogy törölhették a különböző kiegészítőket a Thunderbirdből,amelyek feleslegesek számukra.

Mint már említettük korábban, a Mozilla úgy döntött, nem kínál automatikus frissítéseket a Firefox 4-hez,ami azt jelenti felhasználóknak dönteniük kell,hogy frissítsék-e a böngészőt a jelenlegi legfrissebb ötödik verzióra.

Ezek a frissítések szükségesek a felhasználók számára,hogy teljes biztonságban érezzék magukat,emellett pedig a Mozilla bejelentette,hogy Firefox 4 elérte EOL (End of life) fázist, így csak a Firefox 5 kap kizárólag biztonsági frissítéseket!
Csevegés (eddig 3 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
figichrome · 8 év
Baromság ez az egész verziószám növekedés. IE10 bétát jobban várom, mint a Firefox 7, vagy 8, vagy akárhányadik verzióját.
Kori · 8 év
Elvileg az is jön szeptemberben! Smile
De nekem is jobban tetszik a Microsoft fejlesztési ütemterve,az nem olyan gyors,van idő rendesen fejleszteni,de nem is lassú,hogy elavuljon,ez a jó gondolkodás szerintem!
A Firefoxnál ez a gyors verziószám emelés nem jelenti azt hogy sokkal több fejlesztés kerülne bele,mint az előző verzióba. Ez tiszta marketing,mivel útól akarják érni a Internet Explorer és a Chrome verziószámát!
figichrome · 8 év
Én már várom az ie10 -et, szeretem az újtásokat böngésző piacon Grin.
Firefoxxal kapcsolatban meg tudom, hogy nem kerül bele annyi fejlesztés, viszont ez a főverziószám ugrálás.. megbízhatatlanná válik a Firefox, főleg, hogy nem is fektetnek olyan nagy súlyt a fejlesztésekre, inkább azt hangoztatják, hogy mit javítottak ki az előző verzióhoz képest.

Microsoft ütemezési tervére kitérve: Az a bajom vele, hogy ha bejelentenek egy forradalmi dolgot, mire kijön a kövi IE, a többi böngésző is támogatja. Pl. ez a GPU gyorsítás való kitérés valami állat, ezen téren tarol az IE. Ok, nem mindent támogat, de magyarországon a hírportálok is IE9 -re fejlesztenek, hisz abban megy jól a HTML5 és a GPU gyorsítás.
Ha jól csinálják, laptopokon nagy sikere lehet az IE10nek, hisz a lényeg, hogy gyors legyen, de takarékos. Én meg laptopon akkumlátoron vagyok, lényegtelen melyik böngésző van, ha bírja +30percet, vagy annál többet, már azt használom Smile.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Értékelés

Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Bejelentkezés vagy Regisztráció az értékeléshez.
Felülmúlhatatlan! (1)100 %
Nagyon jó (0)0 %
Jó (0)0 %
Átlagos (0)0 %
Gyenge (0)0 %
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 1

Kopernikusz
  • 11 Vendég
  • 141 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 17,190 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!