Újabb júliusi Windows 10 frissítések (Július 24.)

Windows 10 javítások szempontjából eléggé sűrű lett ez a hónap, hiszen július 10-én a megszokott biztonsági javítások, majd rá egy héten belül, július 16-án, egy második új összegző is kiadásra került. Azonban ezzel koránt sem ért véget ez a hónap, hiszen július 24-étől még eggyel frissebb javítócsomag jelent meg, mely Windows Update-en mostanra jó eséllyel települhetett is.

A legfrissebb Windows 10 kiadás, az Áprilisi frissítésnél (Version 1803) ez a KB4340917-es jelölésű frissítésként érkezett meg, amellyel a rendszer buildszáma 17134.191-re emelkedett. A változási lista alapján ismételten a céges és vállalati használatban felmerülő hibák javításán volt a fő hangsúly, melyek a következők:
 • Javítva egy hiba, amely miatt az Active Directory vagy Hybrid AADJ++ domainhez társított eszközökön a Microsoft Ignite vagy harmadik féltől származó MDM szolgáltatás nem működhetett tovább.
 • Frissített időzóna információk.
 • További fejlesztések a C család nyelveinél használhat Universal CRT funkció EOF beviteli módjában.
 • Javítva a hiba a "Push to Install" szolgáltatás érvényesítésében.
 • Javítva a hiba a Roaming felhasználói fiókok esetén, ahol a AppData\Local és AppData\Locallow mappák nem kerülhettek megfelelően szinkronizálásra ki és bejelentkezéskor.
 • Javítva a hiba több Bluetooth periféria esetén, mely a Quality of Service-t (QoS) használó eszközök esetén jelentkezhetett.
 • Javítva a hiba, amely miatt az SQL Server memóriahasználata megnőhetett, amennyiben az adatok titkosításához tanúsítvánnyal rendelkező szimmetrikus kulcsot használtunk.
 • Javítva a hiba, amely miatt a vezeték nélküli, SSO-t használó PEAP környezetekben ha hibásan adtuk meg jelszavunk, az kétszeri hitelesítési próbálkozásként került elküldésre a rendszer által. Ez így olykor a fiók gyorsabb letiltásával járhatott.
 • Javítva a hiba, amely meggátolta az OpenType betűtípusok nyomtatását Win32-es alkalmazásokban.
 • Javítva a hiba a DNS Response Rate Limiting szolgáltatásban, mely memória túlcsorduláshoz vezethetett, mennyiben az LogOnly módban volt használva.
 • Javítva a hiba, amely miatt a RemoteApp programok ablakának tartalma feketén jelenhetett meg, ha azt egy másodlagos monitoron maximalizáltuk.
 • Javítva a hiba az IME-ben (Input Method Editor), amely miatt japán karakterek beszúrása több alkalmazásban gondot okozhatott (pl. Microsoft Outlook).

A korábbi Windows 10 kiadások is hasonló módon frissültek, így az Őszi Alkotói kiadás (Version 1709) a KB4338817-et kapta meg, az Alkotói kiadás (Version 1703) a KB4338827-et, míg az Évfordulós frissítés (Version 1607) a KB4338822-vel lett gazdagabb. Ezek esetén a változási lista további eltéréseket tartalmaz (1709, 1703, 1607).

Így ebben a frissítésekben kivételesen gazdag hónapban, szinte majdnem minden héten új frissítés települt. A Microsoft ezt nem ok nélkül alakította így, hiszen a vállalati felhasználásban valóban jelentősek lehetnek ezek a hibajavítások. Különösen igaz ez a Windows 10 Áprilisi frissítésére (Version 1803), amely rövidesen, automatikus frissítésként már kivétel nélkül minden eszközre megérkezik, melyeken a frissítések telepítéséért a Windows Update felelős.
Hozzászólások megtekintése (eddig 0 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
 • 3 Vendég
 • 3 Tagok ma
 • 8 Szülinapos
 • 20,153 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!