Boldog Születésnapot Windows 10!

Már a nagy kiadások helyett eseti és rendszeres frissítések vannak. A Microsoft a biztonsággal kapcsolatos és nem biztonsági javításokkal, egy vagy két havonta egyszer javítja a Windows 10-et és évente kétszer hoznak ki új szolgáltatásfrissítéseket. A Microsoft aktívan dolgozik a Windows 10 operációs rendszeren annak biztosítására, hogy ez több eszköztípushoz kapcsolódjon.

Windows Insider Program

Érdemes megjegyezni, hogy a Windows 10 útja 2014. szeptember 30-án kezdődött, de csak a Windows Insider Programba beiratkozott felhasználók számára vált elérhetővé. A Windows 10 sikeresnek bizonyult a rajongóktól kapott visszajelzések alapján. A bennfentes program lehetővé tette a felhasználók számára, hogy az operációs rendszer korai fejlesztéseit jóval a kibocsátás előtt töltsék le, próbálják ki, teszteljék és segítsék a Microsoftnak a platform alakítását.


Start menü

A Windows 10 novemberi frissítése volt az első nagy frissítés a Windows 10-hez és lehetővé tette a felhasználók számára, hogy növeljék a Start menü négyzet alakú négyzetlapjait. A méretezési ikonok frissítésre kerültek, hogy megmutassák, hogyan fognak megjelenni más csempék kontextusában.

A Windows 10 évfordulós frissítésével a Microsoft finomította a Start Menüt, ami csökkentette az alkalmazások indításához szükséges kattintást és görgetést. A Microsoft egyszerűsítette a feladatokat és felemelte az összes alkalmazás listát a legmagasabb szintre, megkönnyítve ezzel minden alkalmazás elérését.

A Windows 10 Creators és Fall Creators frissítésével a Microsoft bevezette a Fluent Design akril anyagát a Start-hoz. Ez hozta az átláthatósági réteget. Végül, de nem utolsósorban a Microsoft - egy felhasználóbarát kialakítás érdekében - az ikonokat a kontextus menükhöz is hozzáadta.

A Windows 2018. április 10-i frissítésével a Start menü jobb és használhatóbb lett, mint valaha. A Microsoft a dokumentumokat és a képeket a Start menü bal oldali ablaktáblájához rögzítette, ami megkönnyítette a dolgok könnyebb elérését, megtalálását.
Hozzászólások megtekintése (eddig 5 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
katt · 3 év
És az egyre több szarság felsorolása 3576db UHD képernyőt töltene ki. Nekem pl. herótom van az állandóan futó 7 Edge folyamattól (+ még pártól), amely az őszi rontásokkal jött. Győzök gyomot (pl. kémprogramokat) irtani az indításból és a fájlrendszerből.
"Windows, mint szolgáltatás" = félkész termék, amelyet a maflák jó pénzért béta tesztelnek.
katt · 3 év
És az egyre több szarság felsorolása 3576db UHD képernyőt töltene ki. Nekem pl. herótom van az állandóan futó 7 Edge folyamattól (+ még pártól), amely a tavaszi rontásokkal jött. Győzök gyomot (pl. kémprogramokat) irtani az indításból és a fájlrendszerből. Egyre több a futó folyamat, a CPU és a RAM terhelés, mintha a MS sápot húzna az új, több magos CPU-k eladásából.
"Windows, mint szolgáltatás" = félkész termék, amelyet a maflák jó pénzért béta tesztelnek.
killjoy · 3 év
Mert a többi böngésző különb? Smile Most direkt ugyanazt a videólejátszást elindítottam Edge-ben és Firefoxban is. (Chrome-nál meg sem merném nézni ezeket az adatokat a régebbi tapasztalatok alapján...)

Edge - 10 folyamat - összesen 410MB memória, átlagosan 5-6%-os processzorhasználat (ha csak ezt az oldalt hagyom, akkor 237MB a memória használat)
Firefox - 6 folyamat - összesen 435MB memória, átlagosan 8-9%-os processzorhasználat (ezzel a lappal 350MB a memória)

Egy 8GB RAM-mal szerelt gépen, ahol a teljes rendszer, torrent klienssel, Steam klienssel, ESET IS-sel és még egy csomó minden futó dologgal nem megy 20%-os processzorhasználat fölé (i5 7500) és a memória 55%-a van felhasználva...

A kémprogramokról és a fájlrendszerben lévő feleslegekről viszont írhatnál részletesebben, hogy miket kapcsolsz ki, ez érdekelne szerintem sokunkat.

Egyre több a futó folyamat... Tudjon egyre többet és többet, de közben legyen egyre kisebb is? Nincs itt egy kicsi ellentét?

A jó pénzért bétateszteléssel kapcsolatban meg csak annyi, hogy ugye hallottál arról a röpke évről, amikor jó pénzért (értsd: ingyen) frissíthetett bárki? Smile Az új gépekhez adják, ha meg nagyon minden kötél szakad, akkor szintén jó pénzért erről az oldalról is le tudod tölteni...
Deadman · 3 év
De azért az kész röhej, hogy egy szülinapos "szolgáltatásról" szóló cikk kb 90%-a a Start menüről szól és nem arról, hogy vajon fejlődött-e az oprendszer. Vajon érdemes-e évente 2-szer Fő verziót váltani és kiadni ezeket a bugos xarokat.Minek vannak akkor az insiderek ha nem tudnak egy épkézláb verziót kihozni ?
Pl miért nem lehet az MS Edge-t az áruházon keresztül frissíteni ? Évente 2 frissítés egy böngészőhöz ahol akkor kapunk talán valami új funkciókat ? Hol élünk a 2000-es évek elején ? Azt akkor csodálkoznak ,hogy alig vagyunk 1% akik használják a böngészőt ?

Vicc az egész úgy ahogy van. Inkább évi egy verzió váltás és több program frissítés új funkciókkal az Edgeben .
Mesant · 3 év
Miután én a cikket csak fordítottam, nem veszem magamra a kifogásodat. Sőt épp az volt a célom, hogy ezt a "PR szöveget" változatlan formában közreadjam. Mint bennfentes, bőven van kifogásom a UUP sikertelenségével kapcsolatban, sőt ahhoz képest, hogy annyi tesztelés, hibajelzés, kifogás után még mindig nem eléggé stabil, sok esetben kijavítatlan hibákkal tűzdelt rendszerek hagyják el a futószalagot.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 2 Vendég
  • 4 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 20,153 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!