Boldog Születésnapot Windows 10!

Már a nagy kiadások helyett eseti és rendszeres frissítések vannak. A Microsoft a biztonsággal kapcsolatos és nem biztonsági javításokkal, egy vagy két havonta egyszer javítja a Windows 10-et és évente kétszer hoznak ki új szolgáltatásfrissítéseket. A Microsoft aktívan dolgozik a Windows 10 operációs rendszeren annak biztosítására, hogy ez több eszköztípushoz kapcsolódjon.

Windows Insider Program

Érdemes megjegyezni, hogy a Windows 10 útja 2014. szeptember 30-án kezdődött, de csak a Windows Insider Programba beiratkozott felhasználók számára vált elérhetővé. A Windows 10 sikeresnek bizonyult a rajongóktól kapott visszajelzések alapján. A bennfentes program lehetővé tette a felhasználók számára, hogy az operációs rendszer korai fejlesztéseit jóval a kibocsátás előtt töltsék le, próbálják ki, teszteljék és segítsék a Microsoftnak a platform alakítását.


Start menü

A Windows 10 novemberi frissítése volt az első nagy frissítés a Windows 10-hez és lehetővé tette a felhasználók számára, hogy növeljék a Start menü négyzet alakú négyzetlapjait. A méretezési ikonok frissítésre kerültek, hogy megmutassák, hogyan fognak megjelenni más csempék kontextusában.

A Windows 10 évfordulós frissítésével a Microsoft finomította a Start Menüt, ami csökkentette az alkalmazások indításához szükséges kattintást és görgetést. A Microsoft egyszerűsítette a feladatokat és felemelte az összes alkalmazás listát a legmagasabb szintre, megkönnyítve ezzel minden alkalmazás elérését.

A Windows 10 Creators és Fall Creators frissítésével a Microsoft bevezette a Fluent Design akril anyagát a Start-hoz. Ez hozta az átláthatósági réteget. Végül, de nem utolsósorban a Microsoft - egy felhasználóbarát kialakítás érdekében - az ikonokat a kontextus menükhöz is hozzáadta.

A Windows 2018. április 10-i frissítésével a Start menü jobb és használhatóbb lett, mint valaha. A Microsoft a dokumentumokat és a képeket a Start menü bal oldali ablaktáblájához rögzítette, ami megkönnyítette a dolgok könnyebb elérését, megtalálását.
Csevegés (eddig 4 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
katt 17 napja
És az egyre több szarság felsorolása 3576db UHD képernyőt töltene ki. Nekem pl. herótom van az állandóan futó 7 Edge folyamattól (+ még pártól), amely az őszi rontásokkal jött. Győzök gyomot (pl. kémprogramokat) irtani az indításból és a fájlrendszerből.
"Windows, mint szolgáltatás" = félkész termék, amelyet a maflák jó pénzért béta tesztelnek.
katt 17 napja
És az egyre több szarság felsorolása 3576db UHD képernyőt töltene ki. Nekem pl. herótom van az állandóan futó 7 Edge folyamattól (+ még pártól), amely a tavaszi rontásokkal jött. Győzök gyomot (pl. kémprogramokat) irtani az indításból és a fájlrendszerből. Egyre több a futó folyamat, a CPU és a RAM terhelés, mintha a MS sápot húzna az új, több magos CPU-k eladásából.
"Windows, mint szolgáltatás" = félkész termék, amelyet a maflák jó pénzért béta tesztelnek.
killjoy 17 napja
Mert a többi böngésző különb? Smile Most direkt ugyanazt a videólejátszást elindítottam Edge-ben és Firefoxban is. (Chrome-nál meg sem merném nézni ezeket az adatokat a régebbi tapasztalatok alapján...)

Edge - 10 folyamat - összesen 410MB memória, átlagosan 5-6%-os processzorhasználat (ha csak ezt az oldalt hagyom, akkor 237MB a memória használat)
Firefox - 6 folyamat - összesen 435MB memória, átlagosan 8-9%-os processzorhasználat (ezzel a lappal 350MB a memória)

Egy 8GB RAM-mal szerelt gépen, ahol a teljes rendszer, torrent klienssel, Steam klienssel, ESET IS-sel és még egy csomó minden futó dologgal nem megy 20%-os processzorhasználat fölé (i5 7500) és a memória 55%-a van felhasználva...

A kémprogramokról és a fájlrendszerben lévő feleslegekről viszont írhatnál részletesebben, hogy miket kapcsolsz ki, ez érdekelne szerintem sokunkat.

Egyre több a futó folyamat... Tudjon egyre többet és többet, de közben legyen egyre kisebb is? Nincs itt egy kicsi ellentét?

A jó pénzért bétateszteléssel kapcsolatban meg csak annyi, hogy ugye hallottál arról a röpke évről, amikor jó pénzért (értsd: ingyen) frissíthetett bárki? Smile Az új gépekhez adják, ha meg nagyon minden kötél szakad, akkor szintén jó pénzért erről az oldalról is le tudod tölteni...
Deadman 14 napja
De azért az kész röhej, hogy egy szülinapos "szolgáltatásról" szóló cikk kb 90%-a a Start menüről szól és nem arról, hogy vajon fejlődött-e az oprendszer. Vajon érdemes-e évente 2-szer Fő verziót váltani és kiadni ezeket a bugos xarokat.Minek vannak akkor az insiderek ha nem tudnak egy épkézláb verziót kihozni ?
Pl miért nem lehet az MS Edge-t az áruházon keresztül frissíteni ? Évente 2 frissítés egy böngészőhöz ahol akkor kapunk talán valami új funkciókat ? Hol élünk a 2000-es évek elején ? Azt akkor csodálkoznak ,hogy alig vagyunk 1% akik használják a böngészőt ?

Vicc az egész úgy ahogy van. Inkább évi egy verzió váltás és több program frissítés új funkciókkal az Edgeben .

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat
A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!