Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

2018-as októberi frissítés néven érkezik a Windows 10 Redstone 5

Szerző: Driver
A Microsoft a napokban hivatalosan leleplezte, hogy a következő Windows 10 verzió is a megjelenési időpontról kapja nevét, vagyis 2018-as októberi frissítésnek fogják elnevezni. Ez természetesen nem más mint az eddig Redstone 5 kódnéven fejlesztett Windows 10 előzetes, amely ebben a hónapban nagy valószínűséggel el fog készülni.

Az októberi megjelenés ellenére, a rendszer gépházban megbújó verziószámozása 1809 lesz, amely szokás szerint nem a megjelenési dátumra, hanem a rendszer elkészülési időpontjára utal (2018. szeptemberére), - amikor valamely build megkapja a virtuális RTM pecsétet. A Windows Central forrásai alapján ez egészen konkrétan szeptember 25-én történhet meg, az előzetes tervek szerint. Legalábbis ha minden úgy alakul, ahogy a Microsoft szeretné, amely legutóbb, az 2018-as áprilisi frissítésénél nem igazán sikerült.

Ugyanakkor talán a 2018-as októberi frissítésnél nem ez lesz a helyzet, mivel több jel is utal arra, hogy ezzel a kiadással a Microsoft valóban inkább a stabilitásra törekszik. Például a rendszer egyik legnagyobb újdonságát, a Kollekciókat (Sets), mostanra teljes egészében kivették, de pár apró újdonság is hasonló sorsa jutott, - ami ezt a Windows 10 kiadást illeti.

Így aki hatalmas újdonságokat vár, annak nem a 2018-as októberi frissítés lesz a kedvence, hiszen a sötét fájlkezelőn és az új Csatolt telefon alkalmazáson kívül más kiemelkedő különlegessége ezen rendszernek nem igazán lesz. A kivett Kollekciók és a további újdonságok csak a következő 19H1 kódnéven fejlesztett rendszerben tűnhetnek fel újra.

Ami az előzetesek elnevezését, pontosabban kódnevét illeti, egyébként a Redstone 5 volt az utolsó Redstone kódnevet viselő rendszer. Innentől a 19H1 szerű sablon nevek lesznek használva, ahol az első kettő szám az évet, a mögötte álló H1, vagy H2 utótag pedig azt jelöli, hogy az év melyik felében megjelenő Windows 10 kiadás előzeteséről van szó.

Visszatérve az októberi frissítéshez, az elkövetkezendő hetek tehát érdekesek alakulnak, hiszen biztosan sok és egyre stabilabb előzetesek fognak érkezni. Ezek közül pedig szeptember 25-ig igyekszik majd a Microsoft kiválasztani a megfelelőt, amely valamikor akár már október első felében publikusan meg is jelenhet.
Hozzászólások megtekintése (eddig 17 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bebert · 4 év
Smile
Csicso82 · 4 év
Ezt az egységes jelölést már a legelején kitalálhatták volna: creators udpate meg társai csak bezavarnak, évente két új build az 10 év alatt már 20 build, úgyhogy jó lenne megkülönböztetni valami sablonosabb egyszerűbb módon.
Deadman · 4 év
Az évente 2 buildot kellene lecsökkenteni 2 évente 1-re vagy Évente egyre azt már mindjárt tisztább lenne a helyzet. Nem beszélve arról, hogy akkor talán több idő lehetne arra, hogy normálisan kidolgozzanak egy-egy buildot.Mert az új build megjelenáse utáni egy -két hónap arról fog szólni, hogy jönnek a javítások amik helyrehozzák azt amit az új build elbaszott.
Deadman · 4 év
Az meg külön vicc kategória, hogy pl az MS Edge csak és kizárólag ilyenkor kap új funkciókat szembe a többi böngészővel amelyek igen sürün frissülnek és kapnak új funkciókat.Egy ekkorra mammut cégnek kellene hogy legyen kapacitása az Edge külön fejlesztésére.De ugyanígy a Windows Securityre is kellne lennie külön kapacitásnak. értehetetlen baklövések és öngólok.
Csicso82 · 4 év
Aki az MS böngészőit használja az MEG IS ÉRDEMLI! Ha valakinek nem jó: a FIREFOX, VIVALDI, OPREA, CHROME akkor megérdemli ami az MS böngészőivel jár.
Deadman · 4 év
Messze az EDge a leghasználhatóbb az általad felsoroltak közül ( szubjektív vélemény) Így kerek az MS biztonság. DE pl a FF Nálam gyakorlatilag használhatatlan olyan lassú ( persze Nálam van a Hiba az tuti) A chrome és a google meg mindenki tudja, hogy pl a You tube valahogy jobban fut a saját böngészőjével mint másikkal.
Ami az EDGE legnagyobb hibája az a disquis kommentek gyalázatos betöltése Pl. De ha ugyanolyan gyakran frissítenék mint pl az Androidos Edge-t akkro semmi gond nem lenen vel asztalon sem. Androidon messze jobb mint a többi böngésző
Csicso82 · 4 év
Igazság szerint mindegy, a minél sűrűbb build váltásnak is vannak előnyei, pont az ami a régi rendszer hátránya volt azaz minél több idő telik el két build között annál fájdalmasabb a váltás. erre a legjobb példa a windows xp 2001 ősze és a windows vista 2007 január tehát 5 év telt el és ez nagyon is látszott a sok panaszon, berögződésen stb. Szerintem az évente 1 vagy akár 2 build is jobb megoldás mint a 3-5 évente új verzió amikor az előzőbe belekényelmesedett mindenki és nem akar váltani senki.
CrepOne · 4 év
Azért a 10-es verziónál nincsenek egetrengető újdonságok 1-1 build update után. Azért a 2-3 új funkcióért nem kár.. főleg, hogyaz userek több mint fele kb azonnal letiltja / kikapcsolja ezeket, mert felesleges. + ha ez még nem lenne elég, jön mellé számtalan idegesítő hiba is.
A 1803-t én pl ki is hagytam. rápróbáltam 3x. folyamat szar volt valami, illetve nem ment, aminek kellett volna. Visszaraktam a 1709-t, azóta nincs vele bajom ( érdekes Grin ) .. majd ránézek az RS5-re is próbaképp, meglátjuk.
uhu · 4 év
Üdv!
Szerintem sokkal stabilabb lenne a rendszer, és a fenti észrevételek is megoldódnának, ha szétválasztanák az OP-rendszert, a grafikus felületet, és az alkalmazásokat. És nem az volna a cél, hogy minél nagyobb legyen, minél több szeméttel. Az alkalmazásokat rábízhatnák a felhasználóra (, hogy mit akar használni). A defender nem köpne bele a levesbe az sem volna rossz. - Ha fel akarok rakni egy alkalmazást ami nincs az üzletben, akkor ne kelljen trükközni.
Pl: elég jól kialakult a vezérlőpult, elég könnyű a kezelése, könnyen megtanulható, akkor minek még a 'gépház'. Azért kell, mert az Opera kitalálta? Esetleg azért, hogy ezzel is bonyolódjon a rendszer. Minél nagyobb legyen.
astefi · 4 év
Erőltetik, erőltetik, de aki jó rendszert akar az még mindig Windows 7 -et használ...
Csicso82 · 4 év
Akkor használj egy 9 éves rendszert (még kb. másfél évig biztonsági frissítésekkel támogatott is) . Megjegyzem:
- irodai munkára stb. használod a gépet akkor igazság szerint ha az adott könyvelőprogram stb. fut windows 10-en akkor nyugodtan használhatod akár azon is de végül is mindegy.
- ha csak böngészel és macskás videókat nézel akkor miért nem használsz LINUX-ot??
- JÁTÉKRA pedig vitán felül a WINDOWS 10 a nyerő kivéve ha 10 éves géppel 10 éves játékokkal játszol CSAK.
astefi · 4 év
Jó, hogy nem te döntöd el ki, mit, mire használ...
Győzögesd csak magadat, hogy neked milyen jó a windóztíz! Grin
Csicso82 · 4 év
Ott van amúgy az LTSB verzió ami pont ilyen esetekben jó, akár 3 évig is fix rendszer - biztonsági frissítésekkel és a sok UWP- s faszság nélkül.
uhu · 4 év
Üdv!
Számítógépek biztonságának fejlesztésre használom, mint programozó matematikus
Csicso82 · 4 év
Az teljesen más világ gőzöm sincs, hogy történik. Milyen szegmens? Hogy kell ezt elképzelni? Miért windows 7 alól dolgozol miért nem mondjuk valami spéci oprendszer vagy linux alól?
dlaczko · 4 év
Ennel nagyobbat nem tudtal hazudni? Ha igy lenne, akkor tudnad, hogy 1 teljes evig el lehet halasztani az ilyen frissiteseket plusz ha nem hazudnal, akkor LTSB-t hasznalnal, amin meg nincsenek azok, amik miatt sirsz

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 9 Vendég
  • 0 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 21,387 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!