Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Windows 10 RS5 Build 17763 - Első az RTM jelöltek között

Szerző: Driver
A Windows 10 (2018-as) októberi kiadása, vagy eddig ismert fejlesztési nevén Redstone 5 (RS5), szépen lassan elkészül. Egész pontosan az eredeti ütemterv szerint ennek jövőhéten valamikor be kellene következnie, hiszen október már nincs messze, melynek első felére van ütemezve a publikus kiadás.

Az elmúlt időben továbbra is sorra jöttek az előzetesek, a 17758-as, 17760-as és a tegnap megjelent 17763-as buildszámú előzetes is megérkezett a Windows Insider Program tesztelőinek a gyors beállítások ellet. A kevés fennmaradó idő miatt nem túlzás azt feltételezni, hogy ezek közül a build 17763-ra már mint RTM jelöltre is tekinthetünk, ugyanakkor biztos, hogy még lesz ennél egy-két frissebb összeállítás.

Változások (Build 17758-63)

 • Javítva a hiba, ami miatt a Gépházban lévő vissza gomb rámutatáskor teljesen fehérré válhatott.
 • Javítva a hiba, ami miatt a Narrátor nem olvashatott fel néhány szót gépeléskor, ha azt IME segítségével szúrtuk be (pl. japán nyelvnél).
 • Javítva a hiba, ami miatt több alkalmazás is összeomolhatott ha abban menteni próbáltunk.
 • Javítva a hiba ami a Windows Intéző összeomlását okozta, ha az automatikus lejátszási dialógusban a képek és videók importálását választottuk.
 • Javítva a hiba, ami miatt a közeli megosztás funkció nem működött, ha olyan felhasználói fióknevünk volt, amely kínai, japán, vagy koreai karaktert tartalmazott.
 • Számos hiba javítva, amely a szövegek és felhasználói felület elemeinek levágásával járhatott, ha a Gépház → Könnyű kezelés részében lévő szövegméret átállítottuk.
 • Javításra került egy hiba, ami miatt pár korábbi előzetesben a .NET keretrendszer 4.7.1-et használó programok nem működhettek.
 • Javítva a hiba, ami Microsoft Edge-ben, több különböző PDF megjelenítésénél problémát okozhatott.
 • Javítva a hiba, ami miatt az Edge összeomlott a gesztus alapú navigáció (vissza, előre) használatakor.
 • Javítva a hiba, ami miatt az Edge összeomlott ha bizonyos weboldalakon megnyitottuk a fejlesztői eszközöket (F12).
 • Javítva a hiba, ami miatt az Edge által megjelenített hibaoldalakról hiányozhattak ikonok, néhány nyelvi csomag esetén.
 • Javítva egy hiba a Windows Biztonság (Defender) alkalmazásban, ahol hibásan, nagyon magas számú fenyegetettség jelenhetett meg.
 • Javítva egy hiba Edge-ben, ami miatt az összeomolhatott, ha egy Flash elemen kettőnél több ujjas érintést használtunk.
 • Javítva egy hiba, ami miatt az ikonok és az előnézetek nem jelenhettek meg, ha egy videofájlt mentettünk az asztalra.
 • Javításra került a hiba, ami miatt a csatlakoztatott Bluetooth hangeszközön néhány alkalmazásnak nem lehetett hangja, amennyiben az az eszköz mikrofont is használt.
 • Javításra került egy hiba, ami miatt lecsökkenhetett az akkuüzemidő néhány alkalmazás használatakor (pl. OneNote).
 • Javítva a hiba, ami miatt PowerShell-ben a japán karakterek nem jelentek meg megfelelően.

Ismert hibák

 • A Feladatkezelőben megjelenő CPU használat csak részben, vagy egyáltalán nem pontos.
 • A Feladatkezelőben, a megjelenő folyamatoknál (részletes nézet), a háttér-folyamatokat lenyitó nyíl furcsán, folyamatosan villogva jelenhet meg.

Értelemszerűen, a fennmaradó feladatkezelőt érintő hibák miatt egyértelmű, hogy nem ez lesz a végleges fő buildszámú rendszer. A héten biztosan, de még a jövőhéten sem kizárt, hogy látni fogunk pár újabb RTM jelölt rendszert.

Forrás: Windows Insider Program
Hozzászólások megtekintése (eddig 36 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mpqrs · 4 év
Szerintem ez csak egy költői túlzásként lehet értelmezni az Isider-en minden héten jön egy újabb verzió, és még jöhet a hivatalos megjelenés előtti napon is, ami még mindig nem a végleges, meg Insider csatornán nem is fog végleges RTM-nek szánt verzió megjelenni, semmi értelme nem lenne....
SolidRock · 4 év

Idézet

... build 17763-ra már mint RTM jelöltre is tekinthetünk, ugyanakkor biztos, hogy még lesz ennél egy-két frissebb összeállítás. ...

Mit is akartál mondani???
Vagy az eddigi RTM-ek - szerinted - nem jelentek meg Insider csatornán???
mpqrs · 4 év
Szerintem egyértelműen leírtam a mondandóm!
Insider csatornán csak próbaverziók vannak, méghozzá szép számmal.
Insider csatornán ha te találkoztál már végleges kiadással akkor már nem lenne Insider csatorna, ugyanis fölösleges lenne...

Nem tekinthetjük mert már a jövő tavasziből is beépítik a tesztelésre szánt alkotásokat az MS emberei.

Igen jól érted, és igen nem, nem jelentek meg eddig sem RTM kiadások csak próbaverziók Insider csatornákon....bármennyire is hihetetlen.
RockNRolla · 4 év
Hogy ne jelent volna meg, hisz mindig egy ottani - általad próbaverziónak nevezett - lesz a végleges... ahogy sok más alkalmazásnál is. pl. Chrome beta csatorna, mindig egy ottani beta kapja a végleges, stable nevet is és jelenik meg a stabil csatornán, egyazon verziószámmal.
mpqrs · 4 év
Véleményem szerint nem, mivel az RTM kiadás napján is hajtanak az RTM kiadáson számtalan változtatásokat, illetve ha talál valaki az MS oldalán egyazon Build-számmal azonos Insider, és RTM ISO-t háát megeszem a nem létező kalapom, ezeket az MS is külön kezeli, persze az Insider az alapja ez tény, de nem egy az egyben egy Insider Build kerül ki RTM kiadásnak.
Driver · 4 év
Ezt nem költői túlzásnak szántam, ez mindig is így volt.

Dióhéjban a következőképpen néz ki a Windows fejlesztői csatornája:
Microsoft belső csatorna -> (Skip ahead) -> Insider Fast -> Insider Slow -> Release Preview -> Publikus csatorna (Windows Update)

A végleges rendszer az összes csatornát meg fogja járni mielőtt a publikus csatornára kerülne, kivéve a Skip ahead-et, ahol most a 19H1 van (a 2019-es tavaszi verzió).

Két azonos build sem létezhet, erről kicsit részletesebben, ha érdekel:
A két eltérő de azonos buildszámú rendszer nem létezhet, maga a buildszám a fejlesztési fázis során összeállított rendszert azonosítja, vagy a fejlesztők szempontjából egy munkafázis azonosító (pontosabban annak lezárta). Hogy ez értelmet nyerjen, kicsit ismerni kell a szoftverfejlesztés alapvető lépéseit (nyilván ez mindenhol lehet némiképp eltérő, de: célkitűzés > tervezés > megvalósítás > üzembehelyezés), minden egyes ilyen build egy ilyen folyamat lezártát jeleni, vagyis nem lehet visszamenni és utólag az adott munkába belenyúlni, újra kell kezdeni a fejlesztési lépcsőket (vagyis egy új build összeállítása fog megtörténni).

Egyébként egy build maga egy konkrét Windows lemezképet jelent, amivel akár már telepíthető a Windows (ez az a tartalom, ami a merevlemezre másolódik). Azért szoktam én ezt direkt főbuildnek nevezni, mert ez csak az alaprendszer (amit a telepítés után kapunk) de ehhez később természetesen jönnek összesítő frissítések Windows Update-en, amivel az albuildszám változni fog.
Csicso82 · 4 év
Ez és a korábbi is már akár kvázi RTM-nek is lehetett tekinteni persze ehhez megfelelő user is kell, nálam pl. semmi hibát sem produkált volna valószínűleg mert már a korább verziók hibalistája is csupa olyan dologgal összefüggő hibát emelt ki amiket én nem használok pl.: UWP-s appokkal, Edge-el kapcsolatos, OneDrive-al stb. kapásból egyre sem emlékszem ami engem érinthetett volna.
Driver · 4 év
Nem akarok ünneprontó lenni, vagy ilyesmi, de a feladatkezelő hibáit még mindenképpen ki kell nekik javítani, így nem lehet ez a megválasztott RTM build.
Zoli35 · 4 év
Driver. Akkor mindenki aki eddig felrakta teheti majd fel újra a következő esedékes isot?
mpqrs · 4 év
Bíztató, de tény, hogy hetente fog újabb ISO kijönni, stabil meg majd az októberi frissítés után kb 3-4 hónappal lesz csak nevezhető, ha már valóban széles körben használható lesz, itt is kérdés majd a frisstések mikéntje, és, hogy valós stabilitás lesz, avagy az eddigi toldom-foldom féle?
killjoy · 4 év
Ez a Feladatkezelős kijelzési hiba egyébként nagyon furcsa, mert ha a Részleteket nézem, ott jó, de ha pl. az AIDA-ban nézem meg a processzor terhelést, ott is jó, pedig azt gondolná az ember, hogy az AIDA azt az oprendszertől kapja. Egyedül a Feladatkezelő főképernyőjén ír hülyeségeket.
killjoy · 4 év
A hibás processzorterhelés kijelzéssel? :O
Zoli35 · 4 év
Az csak bizonyos esetekben jön elő,meg ha elő is jön(nálam több nap alatt se tűnt fel hogy hibás lenne) akkor CU-val megoldják azt már bőven Smile Ennél jóval több bug-al is adtak már ki rendszert MS-nél.
nyakas · 4 év
Na, úgy néz ki megvan az RTM-ünk.
https://www.windowscentral.com/windows-10-october-2018-update-reaches-rtm-milestone
mpqrs · 4 év
Épp ez az hogy még nincs meg!
Majd ha hivatalosan megjelenik akkor lesz meg, addig meg ezek csak hipotetikus feltételezések.
RockNRolla · 4 év
Ember! Te az elejétől fogva hülyeségeket irkálsz itt. És most is. Nézted a letöltő linkeket? Szerinted hová mutatnak? A vérpistike háziszerverére? Szerinted kedden megjelenik pl. este 7kor hivatalosan akkor előtte 3 perccel fejezik be a hegesztését és pakolják fel a szerverekre?
Szerinted nem ez a végleges. Közben kiderült hogy mégis. Szerinted a végleges verziója nincs insideren. Közben mégis. Most meg szerinted még nincs. Aztán mégis. És sokan használják is már... (Valszeg te még filmet sem néztél úgy hogy "nem jelent meg hivatalosan", vagy zenét sem hallottál megjelenés előtt. Pedig manapság nagyrészt így mennek ezek a dolgok (is))
mpqrs · 4 év
Hülyeségeket?

De jó nekem.

Használja egészséggel, érdekel engem, hogy ki milyen próba vagy integrált szart használ???

És igen kedves RockNRolla, változhat az még a hivatalos kiadás előtt fél perccel is......de biztos én vagyok Cavintonos, hogy a tavasszal is be voltak páran hülyülve és feldobták az Insider ISO-kat mert eltűnt róla a vízjel....

Na, hová mutatnak, de ne csak a szád jártasd mutasd képpel, hová mutatnak? Mármint a letöltési linkekre értve.
RockNRolla · 4 év
Be voltak hülyülve. Aham, mint én is. És semmi problémám nem lett, csak annyi hogy előbb használtam mint más. Aztán ugyanúgy jöttek rá a frissítések... Ennyi. És eddig is így volt. És most is így lesz.
kép:
pichost.org/images/2018/09/27/Kepkivagas.jpg


ui: És igen, akár még pár perccel kiadás előtt is és kiadás után is változhat. Ahogy változik is mindig (legalábbis utána, előtte ritkábban). Ezért jönnek a hibajavítások. Engem meg kvára nem érdekel hogy épp a "bejelentés" és "hivatalos" közzététel előtt vagy után találnak hibát, hisz úgyis találnak. Ahogy mindig is. És majd javítják is. Ahogy mindig is. Húúúú.
Driver · 4 év
Pár oldalon már lehozták, hogy ez, azaz a 17763 a végleges főbuild (17763.1, hogy pontos legyek). Én ezen bejelentéssel a hétvégét, pontosabban a péntek estét megvárom, mert ha addig sem érkezik újabb build, akkor tényleg elég egyértelmű, hogy ezt választották meg (hacsak nem csúsznak). Ha ez így, van innentől már csak összegzők fognak érkezni hozzá, vagyis lehet(ne) előtelepíteni.
Fernandohu · 4 év
windows-10-v-1809-build-17763-1-october-2018-update-rtm-via-media-creation-tool
https://techjourney.net/download-wind...tion-tool/
mpqrs · 4 év
Haha...ez csak nektek olyan nagy fantasztikum, ha ennyire oda vagytok a 1809-es kiadásért, és nem tudjátok a hivatalos megjelenést megvárni a ti dolgotok, én többet nem szólok hozzá.

Insiderként már a tavaszit is kóstolgathatnátok, ha már ennyire kísérletező személyek vagytok.
Engem különösebben nem izgatnak az RTM kiadások, mivel közel 10 hónapot vagyok Insider az Enterprise-on.
RockNRolla · 4 év
Nem is érdekelne ha egyszer írta volna be valami böfögését. Csak folyamat ontja a valótlan xarságot, és ez ami kiakaszt.
Sosem értettem az ilyen hülyéket, hogy miért nem tudják hagyni a faxba ami nem érdekli őket. Miért kell húzni a népet az idióta, valótlan feltételezéseikkel. Ha valaki kipróbál valamit többször is, és tényszerűen ír róla ezek után -akár rosszat -, az oké. De így, feltételezésekre alapaulva… Vicc az egész "ember". Ilyenekkel van tele a net és az egész világ... Szánalom.
Gamelord · 4 év
Valóban nem szabad hagyni a hülyéket mert ha csak az ő idióta hozzászólásik vannak fent az interneten az tájékozatlan embereket is félrevisz. Feldobtam ISO-ból frissítéssel a RS5-öt, teljesen jó eddig, semmit nem kavart el és a driverek is megmaradtak.
mpqrs · 4 év
Nem kommentálom az előttem szólóakat!
A stílus mindent elárul szerintem az értelmi szintetekről.

Oké, mutasson már valaki akkor egy hivatalos Microsoft oldalt ahol ez tényként közölve van- ja, hogy olyan nincs, akkor ki alapoz feltételezésekre?

Miért ne működne egy Insider ISO?
RockNRolla · 4 év
Te nagyon okos. Mutass már benne 1 insiderre utaló mondatot vagy csak egy szót. Képpel! Illetve mondd már el miért is frissül majd Publikus Csatornán és nem insiderként (eddig is így működött, mióta létezik win10), ha ez insider verza? És légy szíves, linkelj pár esd-t is az előző, tényleg insider verziókból...
Akkor hogy is van ez? TE írogatsz feltételezésekről, mikor fingod sincs semmiről, csak feltételezel...

Insider iso…. Mondom TE EGY NAGY VICC VAGY! És remélem senki nem veszi komolyan a hülyeségeid, és pláne nem terjeszti tovább.
koponya · 4 év
Sziasztok. Szerettem volna leszedni a pro verziót ezen az oldalon,de 1 oktatási meg 1 home verziót találtam magyar nyelven. Kérlek segitsetek.

https://pastebin.com/LWyZYL50
Driver · 4 év
Sziasztok!

Még ma, de legkésőbb holnapig megpróbálom elkészíteni és kirakni az ESD-ből készített ISO-kat. Most egyből fent lesz a Retail (Windows 10 Home, Windows 10 Home N, Windows 10 Home Single Language, Windows 10 Education, Windows 10 Education N, Windows 10 Pro, Windows 10 Pro N) és a VL (Kiadások: Windows 10 Education, Windows 10 Education N, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Enterprise N, Windows 10 Pro, Windows 10 Pro N) válozat is, de lesz vele egy kis munka mire kész lesz.

UI.: Plusz az új 1809-es Media Creation Tool-t is tesztelni fogom.
RockNRolla · 4 év
Köszönjük.
VL Office2019-et nem készítesz? Smile
Driver · 4 év
Utánnajárok, a Retial kiadások már szedhetők közvetlen Microsoftos linkekről, azt pedig elvileg át lehet VL licencelésűre alakítani. Persze idővel felkerülnek majd a VL telepítők is...
c-c xd · 4 év
Driver mikor lesz kész a windows 10 1809? És mivel csinálod?
release · 4 év
Sziasztok!

Nekem alapból az Education verziót rakta fel... Aztán ISO editor töröltem belőle az EI.CFG fájlt. Azután is csak az Education rakta fel... Sebaj...
Telepítő kódot cseréltem és átváltott azonnal Pro verzióra.
Érdekes hogy miért alapból azt rakja fel... Amúgy meg telepítéskor nem lehet kiválasztani melyiket szeretnéd.

Egyéb tapasztalat? S vajon miért az Education rakta fel?

http://kepcsaszar.hu/image?id=314099&...9&.jpg
release · 4 év
Aha akkor ez ezek szerint normális.
De akkor ezután ha újra rakom akkor már automatikusan Pro lesz? Vagy ismét Education?

Ja másik ami kimaradt...
Amikor nem töröltem ki az EI.CFG-t akkor nem kért telepítő kódot. Miután kitöröltem az EI.CFG-t kért de nem írtam be neki semmit mert hirtelen nem találtam.
Ha akkor beírtam volna akkor egyből a Pro verziót rakta volna fel?
c-c xd · 4 év
Driver kész a windows 10 1809
c-c xd · 4 év
Mivel csinálod?

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
 • 10 Vendég
 • 4 Tagok ma
 • 2 Szülinapos
 • 21,383 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!