Szünetelteti a Windows 10 Októberi frissítését a Microsoft

Még a hétvége előtt a Microsoft csendben eltávolította a Windows 10 októberi frissítését (version 1809) a Windows Update-ről, illetve a Media Creation Tool és ISO lemezképek letöltési elérhetőségét is szüneteltette. A probléma hátterében ismételten egy nem várt hiba van, ami a frissítőket érinti, ugyanis ezen folyamat közben a rendszer többeknél elfejtette a felhasználói adatokat megfelelően átmenteni.

Egészen pontosan a rendszermeghajtó Felhasználók mappájáról van szó, amin belül szinte bármi érintett lehet, mint a felhasználókhoz tározó Asztal, Dokumentumok, Képek, Zenék, Videók stb., könyvtárak tartalma. A pórul járt felhasználók száma nem ismert, de bárki szóba kerülhet aki Windows Update-en vagy Frissítési segéd és Media Creation Tool segítségével frissítette korábbi rendszerét.

Ennek fényében nem is meglepő, hogy visszahívásra került a frissítés, mindaddig amíg a Microsoftnak nem sikerül megoldania a problémát. Rosszabb esetben az is könnyen előfordulhat, hogy egy teljesen új RTM build előállítására lesz szükség (megint), hacsak nem valami más, a rendszertől független probléma áll a háttérben (ez valószínűtlennek tűnik).

Többen emlékezhetnek, hogy nem olyan régen, az Áprilisi (1803) verziónál is megtörtént egy nagyon hasonló jelenség, amikor az utolsó pillanatban egy nemvárt hibát kellet javítani. Ugyanakkor ott még ezt legalább a nyilvános kiadás előtt sikerült megoldani. Ezúttal ez nem jött össze, felhasználók százezerei kapták meg a frissítést és ebből kitudja hányaknál fájlvesztéssel járt a művelet. Ez alapján csak egyetlen dolog biztos; a Microsoftnál nagy változtatásokra lenne szükség, mert ez így nagyon gyenge.
Hozzászólások megtekintése (eddig 16 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gthomma · 3 év
Ez az update is megütötte a szokásos mikrófos hígfos színvonalát. Adná a JÓ Isten hogy Linuxra kiadnák a játékokat natív módom, csak ez tart már ezen a trágyadombon.
Tamas88 · 3 év
2 lehetőséged van.
1. WINE segítségével futtatsz játékokat
2. Steam-et használsz (ott már van jópár natív Linuxra írt játék).
AttisX · 3 év
Még szerencse nem tárolok semmit ezekben a mappákban. Bár nekem az asztalon lévő fájlok mind megmaradtak. Sőt a dokumentum mappában lévő programok mentései is megvannak. Ez akkor hogy van?
Gamelord · 3 év
Áruház vacakolt... visszaraktam a tavaszi hülyeséget, azzal is vacakol... ez mindig és mindenhogyan rossz? Megszakadó letöltések, ki-bejelentkezésektől időszakos észhez térés, állandóan elérhetetlen szolgáltatások... hibakód van, segítség nulla.
expa · 3 év
Nekem semmi bajom a rendszerrel. Érdekes. Vagy majd lesz? Grin
funThOMasz · 3 év
Nekem gond nélkül lezajlott a frissítés, a történtekhez 2 dolgot fűznék hozzá 2 megközelítésből :

1. Teljesen jogos a felháborodás amiatt, hogy megint sikerült kiadni egy olyan frissítést, amivel probléma van.
2. Lehet, hogy kicsit erősen fogalmazok (elnézést érte), de aki rendszerpartíción tart ilyen adatokat, az megérdemli.
kopasz1979 · 3 év
Eléggé dühítő!!!

Konkrétan ebbe én is beleestem, a dokumentum mappában amik voltak mind egy szálig eltűntek! Ráadásul melós fájlok....ez azért felb@szott rendesen Angry
expa · 3 év
Hogyan lehet melós fájlokat rendszerpartícióra rakni? Van mit tanulni...
20 éve windows-t használok de oda sosem tettem még fontos fájlokat. Sick
kopasz1979 · 3 év
Úgy hogy mondjuk csak legyen egy kis méretű ssd a gépbe, és nem osztod fel vagy csak alapból nem rakod el máshova. Mert alapból talán bíznál egy rendszerben amiért fizetsz, de ezek után ha ekkora marhaságra képesek a MS-nél akkor se biztos ha máshova teszed...ergo nem a felhasználót kell lenézni aki csenget több gépre, több progira. Hála égnek nem életbevágóak voltak mert tudom pótolni/újracsinálni..de vegyünk egy kevésbé hozzáértő felhasználót...no comment...szóval érted... Wink
Deadman · 3 év
Egy dolgot kellene hígfoséknál megszüntetni. Azt a fantazmagóriát, hogy az usereknek milyen jó ha 6 havonta kicsesznek velük egy bugos rossz kellőképpen le nem tesztelt félkész termékkel. Egyszerűen nem értem az egészet. Még jó ,hogy az O365-öt még nem tudják elcseszni, ha bár a 64 bites verzióban már belefutottam olyanban hogy hiába a home előfizetésem az one note nem települ a 64 bites vérzenél. Ott csak UWP app van.32 bitesnél települ rendesen. Windows nél meg jó hogy van egy külső vinyón mentésem, mert megint azt csinálta az OneDrive hogy a 1809 telepítés után egyszerűen nem volt hajlandó frissíteni az OneDrive fájlokat. Az istenért sem. Csak szinkronizált a végtelenben. Ki kellett ürítenem a komplett OneDrive tárterületemet 38 giga adatot és újra feltölteni a tárhelyre. Ezt már eljátszotta a 1803 nál majd most a 1809-nél is.
Nem értem és nem is akarom tudni már miért. Egyet tudok most már ameddig lehet el fogom azt a qrva frissítést odázni. Féléves csatorna beállítva a célzott helyett és a frissítés telepítésének elhalasztása is 365 napon. Remélem ennyi idő elegendő ennek a trágyának.Nem hiszem hogy minden frissítésnél kell lennie valaminek Sad
szuper · 3 év
Nos kedves @gthomma és @Deadman!

Ez úton hívom fel a figyelmeteket, hogy -bár megértem a felháborodásotokat, már ha egyáltalán érintett benneteket- ezen a webhelyen ezt a minősíthetetlen, tárágár szóhasználtot nem toleráljuk, nem tűrjük.
Ez a kizárás előtti utolsó figyelmeztetés!*

Véleményt alkotni lehet kulturáltan is, mint azt több itt jelenlévő fórumtárs meg is tette.
Kérek mindenkit, hogy a fentiek ismeretében tegye meg hozzászólásait a továbbiakban.

* A moderátor.
Ojenco · 3 év
Sziasztok. Nálam is jelentkezett probléma, az office, 2013 van fent a gépen eredeti, stb... Telepítés után egyszerűen nem indult el, újra telepítettem ezután már rendbe volt. Érdekes módon más program gond nélkül ment. Én egy átlag felhasználó vagyok, meg.nemnjs igazán játszom, rajta inkább androidot használok. Nem is gondolok bele hogy aki Windows platformon éli az eletét, mikbe futhatott még bele. Bár az is igaz nagyon sokaig, Windows fann, voltam. Kb11 éve. A magam véleménye az hogy a Windows 7 az egyik legjobban megbízható, rendszer,.illetve amit nem babralnak, ennyiszer. Érdekes módon pl windows 8.1. lehet hogy fejlődött a rendszer erőforrás kezelője, de ezek a folyamatos hibák nem teszik élhetővé.
Ojenco · 3 év
Talán csak még annyit ez a telhetetlenség, és a maximalizmus ára. Mint új név Windows 10 telhetetlen RTM kiadás, x64.
dereslaci41 · 3 év
Tökéletesen fut,három gépre raktam fel nincs gond vele! A legfontosabb szerintem nem kellene 15-20 éves gépekre ráerőszakolni!
katt · 3 év
Pedig régi cuccokon egész szépen fut. Még egy ótvar, ósdi Celeron laptopra is felpakoltam, amelyre minimum követelmények szerint fel sem települhetett volna. A legnagyobb baja az volt, hogy pár 100MB RAM miatt hajlamos volt elakadni, ha több programot futtatott az ember. A régi gépeket az elb.szott, 3D gyorsítást meg minden mást tök fölöslegesen követelő böngészők teszik használhatatlanná (-Edge, az meglepően szépen fut).
gyuszaapa · 3 év
Nyílván szerencsém van, asztali gépen pro, laptopon home változatot
frissítettem, semmi gond.

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!
Adatvédelmi irányelveink megváltoztak. Erről és a sütik használatáról itt olvashat

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 9 Vendég
  • 25 Tagok ma
  • 8 Szülinapos
  • 20,005 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!