Hiba történt! Nem működik a JavaScript!
A böngésződben le van tiltva a JavaScript futtatása, vagy nem támogatja a JavaScript használatát. Az oldal megfelelő használatához kérjük engedélyezd a JavaScript futtatását böngésződben,
vagy frissítsd egy újabb verzióra, amely támogatja a JavaScript-et:
Firefox, Safari, Opera, Chrome, vagy az Microsoft Edge legújabb verziója.

Hamarosan újra elérhető lehet a Windows 10 októberi frissítése

Szerző: Driver
A Windows 10 októberi frissítése október 2-án megjelent, majd napokkal később visszavonásra került. Ahogy Mesant is összefoglalta, finoman szólva nem sikerült túl jól a végleges rendszer, és ezen a javító kedden, - vagyis október 9-én, a rendszerhez megjelent első összegző sem változtat ezen túl sokat.

A Windows Update-en is elérhető KB4464330-as frissítés telepítésével a rendszer buildszáma 17763.55-re változik, a hivatalos változási lista pedig a következő:
  • Javításra került a hiba, amely miatt a rendszer véglegesen fájlokat törölhetett a felhasználói fiókok mappáiból, köszönhetően egy hibásan meghatározott időszámlálónak.
  • Biztonsági javítások a következőkhöz: Windows Kernel, Microsoft grafikai-komponens, Microsoft Scripting Engine, Internet Explorer, Windows tárterület és fájlrendszerek, Windows Linux, Windows Wireless hálózatok, Windows MSXML, Microsoft JET Database Engine, Windows perifériák, Microsoft Edge, Windows Media Player és Internet Explorer.

Mint az látható ezzel a Microsoft kijavította a hibát, ami egyben az októberi frissítés visszavonását okozta. A Windows Central forrásai alapján nem meglepő tehát, hogy a Microsoft arra készül, hogy hamarosan újra elérhetővé tegye az Októberi frissítést. Ugyanakkor ami kicsit szomorú, hogy ezen kívül további ismert hibák egyelőre még mindig nem kerültek javításra (Feladatkezelő stb.) ezzel az összegzővel, pedig lenne rá szükség.

A másik probléma, hogy bár ezen javítás telepítésével a fájltörlős hiba megoldódik, viszont az októberi frissítés alaptelepítője, ami értelemszerűen a 17763.1-es buildszámú rendszert telepíti, továbbra is magában hordozhatja ezt a problémát, amíg arra az összegző telepítésre nem kerül. Vagyis a legjobb megoldás az lenne, ha a Microsoft egy új ezen javítást már tartalmazó integrált telepítőt készítene (talán erre van némi esély), de ha ez nem történne meg, ezúttal fokozottan jó ötletnek tűnik majd egy frissítésekkel integrált verziót beszerezni az októberi kiadásból.
Hozzászólások megtekintése (eddig 23 hozzászólás)

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
poka · 4 év
Köszi a hasznos cikket Smile
Csicso82 · 4 év
Nagy türhőség lesz ha nem csinálnak egy friss javított telepítőkészletet, bár mindegy, abban is lesz bőven kisebb nagyobb hiba.
BiP · 4 év
Mivel az insidereknek újra kiadták 1809-et a .17-es frissítés formájában, szinte biztos, hogy új telepítők jönnek. Felesleges ezen rugózni.
Juxtapoz · 4 év
kirúgni őket, ez azért nem kis hiba, és így kiadni
Csicso82 · 4 év
Jó lenne tudni mi az oka:
- nem hozzáértő emberek a fejlesztők?
- kevesen vannak?
- a márketingesek túl sokat várnak el?

??

Egy korábbi cikkhez is odaírtam de is aktuális: ha fele - , harmad - , vagy negyed ennyi újítást tennének bele - most sem volt amúgy túl sok - de ATOM STABIL lenne sokkal kevesebb lenne a negatív kritika, lenne pár fanyalgó aki hiányol egy adott funkciót vagy kevesli az újításokat de ez elenyésző ahhoz képest mikor több százezer vagy akár millió ember haragjával kell szembenézniük.
Gamelord · 4 év
Szar már ott minden... ökör fejlesztők, marha főnökök irreális elvárásokkal, túlburjánzó funkciók, nulla teszt, béna ügyfélszolgálat ami mindig az ügyfél gépét hibáztatja, a saját automatizált hülyeségébe pedig bele sem néz és egyébként sem tud vele mit kezdeni.
Juxtapoz · 4 év
persze tuti kevesen vannak stb... és valóban az insiderekre bíznak sok tesztelést.. de ez így ebben a formában fail
így van nem kell annyi hókuszpók bele Grin

amúgy én a windows10et nagyon szeretem...szal nem negatívoskodok csak
dereslaci41 · 4 év
A TechBench ről tölthető!
Juxtapoz · 4 év
onnét mióta kijött tölthető.. de felesleges.. lesz új telepítője majd. ez még a hibát tartalmazó
A fájl utolsó módosítása:: 09/19/2018 01:12:07 GMT
katt · 4 év
"Hamarosan újra elérhető lehet a Windows 10 októberi frissítése" - és ezt vegyétek fenyegetésnek!
Igazán remek, hogy van egy telepítő, amely talán letörli a fájljaimat, de UTÁNA feltehetek egy javítást, amelynek telepítésével a rendszer már nem töri le a fájljaimat, amelyeket a telepítő már letörölt. Tudnám, mitől 90MB...
muffin73 · 4 év
"A Microsoft már a tavaly őszi frissítésnél is azt ajánlotta a felhasználóknak, hogy a rendszer saját eszköze helyett más fejlesztők teljes lemezes mentő megoldásait használják." LOL
Deadman · 4 év
Nem kellene erőltetni ezt az októberi frissítést. Vegyenek egy nagy levegőt az MS-nél aztán álljanak ki a közönség elé, hogy sorry elbxtuk az gészet xart sem ér a 6 havi frissítgetés és visszatérünk az évi egy frissítésre. Helyette komolyabban vesszük az appok frissítési ciklusát többek között az MS Edge , Windows Security , IE stb. Átállunk egy olyan frissítési metódusra mint az androidnál és az MS Store ban frissül az összes alkalmazás.
Na ha ez bekövetkezne akkor talán minden másképp menne.
De így ezekkel a baromságokkal lassan eljátszák az összes hitelességüket. Még jó hogy a Felhős dolgaik hozzák a pénzt mert az oprendszer egyre xarabb sajnos
Lenovo · 4 év
Teljesen igazad van Deadman! Feleslegesen erőlteti a Microsoft az új 6 havonta megjelenő Buildokat! Látszik, hogy csak hiba és gond van velük. Szerintem nagyon rövid az idő ahoz, hogy egy kellően összerakott rendszert építsenek ennyi idő alatt! Elegendő lenne az évenkénti vagy inkább 2 évente kiadott új rendszer. Ez az idő már elegendő lenne egy jól és korrekt módon összerakott rendszerhez! Egyébként meg kár volt kirugnia a Microsoftnak azt a sok jó szakembert akik nagyban hozzájárultak egy jó rendszer (Anno Win 7) megépítéséhez!
killjoy · 4 év
Folyamatosan osztja itt az észt mindenki, hogy így, meg úgy kellene a Microsoftnak csinálnia, csak pont úgy nem, ahogy csinálják. Azt áruljátok már el nekem, hogy ha ennyire értetek hozzá, akkor miért is nem dolgoztok milliós fizetésekért komoly szoftverfejlesztő cégeknél? Vagy ha már ennyire xar a Windows, hogy semmi mást nem tudtok írni, csak azt, hogy rossz az irány, akkor miért nem váltotok? Azért van még az operációs rendszerek piacán pár jelentkező, ha csak a DistroWatch oldalt megnézem, Linuxból választhattok legalább háromszáz különböző verzió közül + ott a MacOS is, de biztosan van sok más lehetőség is, ami most eszembe sem jut! Szerintem ha valaki annyira ért a programozáshoz, mint ti, nem tartana olyan sokból egy saját ízléseteknek megfelelő Linuxot összedobni, ami atomstabil, semmi olyan hibája nincs, mint a xaros, elcseszett Windows10-nek... Vagy akár írhatnátok saját operációs rendszert is... Az sem lehet olyan nehéz ennyi szakértelemmel, mint ami bennetek felhalmozódott.

Nem tökéletes a Windows, ez tény. Sajnos jelenleg ez van, bár én azon szerencsések közé tartozom, akinél a felsorolt hibák közül kb. egy sem jelentkezett, vagy legalábbis használat közbeni komoly hibát nem okozott egyik sem az elmúlt évek során. (Na jó! Egy AMD-s procival szerelt laptopnál pont belefutottam a folyamatos újraindulási hibába a processzor-bug előkerültekor, de ott pont aznap derült ki az egész.)

Nem akarok senkivel veszekedni, sem vitázni. Valóban vannak gondok a Microsoft jelenlegi elgondolásával, de egy biztos: attól, hogy minden cikk alatt tízszer leírjátok, hogy szerintetek milyen xar a Windows, milyen xar az egész irány, milyen xarok a programozók, milyen xar a cég vezetése, attól még semmivel nem vagyunk beljebb. Ha jelentkezett egy hiba, és ennyire értetek a rendszerhez, hogy pl. a "rendberakás svájci bicskáját" kisujjból megírjátok és hasonlók, akkor talán többre mennénk azzal, hogy a különböző hibákat ti hogyan orvosoltátok, ha sikerült, mint azzal, hogy azon pörgünk, hogy mennyi időközönként kellene frissítésnek megjelennie.
g0302 · 4 év
Thumbs up
katt · 4 év
Bár nem MS-nál, de dolgoztam programozóként. Hiába jeleztem hibát, akár koncepcióban, akár másban, cégvezetés leszarta, szóval a fejétől bűzlik ez is, az ő elképzelésüket kellett teljesíteni. Meg kellene érteni mindenkinek, hogy minden szoftvergyártó kizárólag szar/hibás szoftver kiadásában érdekelt, mert úgy maradhatnak fenn. Ha csinálnának egy hibátlan OS-t, kereshetnének maguknak más munkát. Teljesen fölösleges ezen dühöngeni, mert ez üzlet, akár játékról, akár másról van szó. Mivel - velem ellentétben - más programozók az említett okokból hajlandóak szar szoftvert készíteni - elég utánanézni pl. a Forza 3 topicokban, milyen magasról szarják le az őszi update által kinyírt programot -, szakmabeliként is azt mondom, nyugodtan anyázzon bármely felhasználó bárkit, aki szart ad ki a kezéből. Gondolom, te sem fogadnád el az autószerelőtől/kőművestől/stb, ha megmagyarázná, hogy neki nincs lehetősége jobban megjavítani az általad kifizetett terméket az általad kifizetett szolgáltatás körében, vagy ha az asztalos kacskalábú PC-asztalt faragna, stb.
Deadman · 4 év
Ha jól értelmezem amit írsz tehát xar a rendszer ezt kapjuk folyamatason de NE ÍRJUK LE, TÖRŐDJÜNK BELE, mert úgysem javítják ki? Vagy ha kijavítják akkor xarabb lesz mint volt és újból inkább kussoljunk csak nehogy valakinek beletapossunk a lelkivilágába mert Nála működik?
Régen rossz lenne a világ ha pl a munkahelyemen csak azért dolgoznék rossz gépekkel és nem szólnék, mert akkor valakinek betörik az orra. Ha az MS nél is komolyan vennék a visszajelzéselket komolyan vennék a belső tesztelést akkor nem kerülne ki félévente férc munka a kezük alól. A másik dolog meg az hogy nem kell feltétlenül Nekem tojnom a tojást hogy meg tudjam állípítani róla ,hogy záp. Azt sajnos az MS nél az utolsó két build igen igen zápra sikerült .Sad
killjoy · 4 év
Rosszul értelmezed Smile Nem azt mondtam, hogy törődjünk bele és ne írjuk le, pont én is azt írtam, hogy valóban messze nem tökéletes sajnos a jelenlegi rendszer, csak annak nem látom a gyakorlati hasznát, hogy egyesek tízszer-tizenötször is leírják, hogy így meg úgy nem jó és kapja be a Microsoft...
Deadman · 4 év
Pedig igazán bekaphatnák Smile Újabb hiba borzolja a kedélyeket a 1809-es frissítésben, még a zip sem működik rendesen
https://biztonsagportal.hu/furan-banik-a-tomoritett-fajlokkal-az-uj-windows-10.html
Goodfather · 4 év
Elhiszem, hogy jó a linux meg minden, de azok akik szeretnek sok játékokkal játszani mint én sajnos ők windowsra vannak kényszerülve.
Jó macre már sok játék van de bizonyos darabok még mindig nincsenek.
Aki nem játszik sokat annak jó is lenne a linux én is szívesen használnám a linuxhoz azért több szak értelem kell mint egy windowshoz.
hokiloki · 4 év
UPDATE 10/30: Kiadtuk a 2018-as verziójú Windows 2016 frissítést a 17763.107 (KB4464455) verzióra a Windows Insiderekhez a Lassú és a Release Preview gyűrűkben. Ez a halmozott frissítés ugyanazokat a javításokat tartalmazza, mint a 17763.104 verzió, valamint a két további javítás:

Megoldtuk azt a problémát, hogy a fájlkezelőben egy .zip fájlba húzva (kicsomagoljuk) a fájlokat egy írásvédett helyre, ahol nem kapunk "Fel szeretnénk helyettesíteni ezeket a fájlokat" parancsot, és a másolási művelet csendben jár.
Meghatároztuk a barangolási profilokat okozó problémát, hogy nem működik megfelelően.
A teljes szöveg angolul? Legközelebb fordíts, ha nem szánod törlésre!

Hirdetés

Hirdetés blokkolva!

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!

Szavazás

Tetszenek az oldalunkon megjelenő cikkek változatosságai, illetve a publikált mennyiségük?

Online tagok: 0

Jelenleg nincs aktív tag.
  • 12 Vendég
  • 0 Tagok ma
  • 7 Szülinapos
  • 21,387 Összes tag

MegaDance

A hirdetés blokkolva lett. Kérjük amennyiben teheted, támogass minket legalább annyival, hogy oldalunkon feloldod a reklámszűrőt. Mindez neked nem kerül semmibe, az oldal fennmaradásában viszont sokat segíthet. Köszönjük szépen!